Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

8 tips voor die lieve goede Sint!

8 tips voor die lieve goede Sint

Sinterklaastips in Oktober... ik hoor je denken; moet dat nu?! Maar ik kwam er van de week zelf achter dat de Sint periode toch echt zo voor de deur staat. 1 van de meiden vroeg namelijk wanneer het Sinterklaas journaal dit jaar begint, ik heb het meteen even opgezocht; vanaf maandag 7 November kunnen we iedere dag weer meegenieten met Dieuwertje Blok. En aangezien de meiden in groep 4 zitten en dit waarschijnlijk het laatste jaar is met hysterie en spanning, gaan we er maar eens extra van genieten! Vandaag delen we 8 tips voor die lieve goede Sint....


1.Wat is je budget?


We zouden onszelf niet zijn als we niets zouden schrijven over een Sinterklaas budget. Het is verstandig om goed te bedenken hoeveel je uit wilt geven voor 5 December. Wij hebben zelf een budget van € 50,- per kind en dat is meer dan genoeg... ze worden namelijk ook verwend door de opa's en oma's en met kerst liggen er ook pakjes onder de boom, omdat er dan familie uit het buitenland komen (die Sinterklaas toch iets minder goed kennen)


Soms maken we het budget op, soms ook niet. We hebben natuurlijk handige tips om alles betaalbaar te houden;


- Begin op tijd, zo kun je de beste prijs vinden en het is heerlijk als de cadeautjes al klaar liggen en je niet op het laatste moment in de drukke Intertoys op zoek moet naar artikelen die allang uitverkocht zijn.


- Stel je budget van tevoren af en bedenk ook het liefst hoe je het bedrag bij elkaar krijgt. Wij gebruiken altijd de extra inkomsten van Euroclix en de kooppunten van de supermarkt (die na de vakantie weer zijn aangevuld) Niet omdat we het anders niet kunnen betalen, maar wel omdat November en December al duur genoeg zijn.


- Kies voor tweedehands als dat kan. Onze meiden zijn gek op Playmobil en we hebben in de afgelopen jaren al veel sets (als nieuw) gescoord via Vinted, voor een fractie van de nieuwprijs (dan kun je dus veel meer met je budget)


2. Wat zijn de echte wensen?


De laatste maanden houden we oren en ogen open om erachter te komen wat de echte wensen zijn. Want zodra de speelgoedboeken door de brievenbus vallen, worden de verlanglijstjes "opeens" 3 keer zo lang.


We houden dus zelf ook lijstjes bij. Wat willen de kinderen nu echt heel graag? Zo zorgen we ervoor dat er niet allemaal speelgoed wordt gegeven waar uiteindelijk niet mee gespeeld wordt.


Extra tip; Ruim in deze maanden ook nog even goed op. Verkoop zelf speelgoed (want dat verkoop je in deze maanden vaak supersnel) of maak de kringloopwinkel er blij mee. Zo heb je straks ruimte voor iets anders.


3. Kies je voor nieuw of tweedehands?


We hadden het er net al even over. Tweedehands cadeaus worden steeds vaker gegeven, omdat je ze via internet gemakkelijk kunt kopen. Als je op tijd begint met inkopen, kun je helemaal goed scoren, want soms heb je even geduld nodig om het juiste cadeau te vinden.


Vindt je het niet prettig om via bijvoorbeeld marktplaats of Vinted te kopen? Dan kun je ook in veel winkels tegenwoordig terecht voor tweedehands; Denk aan tweedehands spellen voor de Nintendo, ze zijn goedkoper, gecheckt en je hebt er gewoon garantie op. Of denk aan "tweedekans" producten (meestal elektronica) die een stuk goedkoper zijn.


4. Hoe ga je het vieren? Wat ga je doen?


Het is altijd even wat plannen... helemaal de laatste jaren, waarbij we met niet teveel mensen bij elkaar konden komen. Wanneer vier je pakjesavond? En wat ga je doen? Toen we nog geen kinderen hadden, organiseerde ik altijd een avond met een Sint spel.


Zorg er dus voor dat je alvast bedenkt wat je gaat doen, wanneer en hoe? Dat scheelt straks weer allemaal gedoe met plannen.


5. Zorg voor lekkers


Bij pakjesavond hoort lekkers; chocolademelk, kruidnoten, speculaas, taai taai... noem het maar op. Ook deze tip is handig voor je budget; Begin nu alvast met inkopen. Er zijn nu nog vaak leuke aanbiedingen (en de kruidnoten liggen allang in de winkels, dus waarom niet?!) en koop iedere week iets. Houd het apart en voor je het weet heb je meer dan genoeg voor straks... dan heb je die kosten ook lekker verspreid.


6. Regel alvast de extra's...


Tegenwoordig kun je heel veel extra dingen regelen voor pakjesavond. Van een bezoek van Sint en Piet tot een video boodschap. Deze laatste vindt je regelmatig bij aanbiedingen sites, dus wil je dat graag voor je kinderen... houd de sites in de gaten en regel dat alvast.


7. Geen stress


De Decembermaand lijkt soms een groot stressfestijn... van last minute cadeaus in overvolle winkelstraten tot een 6 gangen diner met een verbrande kalkoen (ik noem maar even iets...) Maar geef jezelf dit jaar een cadeau; houd het simpel. De feestdagen zijn vooral bedoeld om gezellig samen te zijn. En ja, wat cadeautjes horen er wat mij betreft bij, maar geen overdreven gedoe en gestress. Dus zorg voor lekkers, maak je plan, doe zoveel mogelijk wat je al kunt doen en geniet van pakjesavond. Niemand weer over 10 jaar wat ze gegeten hebben, maar herinneren die je samen maakt, die blijven.


8. Foto's en video's


Vergeet niet om lekker veel foto's en video's te maken, want dat is leuk voor later! Ik heb zelf een foto waar ik als 6 jarig meisje helemaal in de cadeautjes zak kruip, om alles eruit te halen.. een grote glimlach en kruidnoten door de hele kamer... ik heb de foto, maar ik herinner het mij ook nog.


Zorg dus voor voldoende ruimte op je telefoon... maak foto's, maak video's (ook van alle dingen die mis gaan... zoals kinderen die Piet wel erg op hun oom vinden lijken) en maak mooie herinneringen.


Het is nog erg vroeg... maar maak er dit jaar een mooie pakjesavond van :)

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: