Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Herfstvakantie in Brabant!

In een groot deel van Nederland is de herfstvakantie net begonnen, maar onze kinderen hadden vorige week al vrij! Vlak na het schoolreisje hadden ze nog een studiedag en begon de vakantie. We zijn heerlijk een weekje weg geweest en vandaag hebben we daarom een heel vol weekoverzicht, kijk je mee?!

We boeken vaak een bungalow op een vakantiepark, maar deze keer besloten we in het voorjaar al om een particulier huisje te huren. Via de bekende sites was er genoeg te boeken en na wat avondjes zoeken vonden we dit vakantiehuis. Voor 11 personen (we gingen met familie, dus er was genoeg ruimte), met een stuk bos, van alles voor de kinderen (van spelletjes tot een trampoline) en een eigen (!) binnenzwembad. De keus was snel gemaakt en de voorpret kon beginnen.


Het is ons heel goed bevallen. Alles zag er netjes uit, er was veel ruimte (en rust) en mede daardoor hebben we een heerlijke week gehad.

De eerste dagen waren we vooral aan het bijkomen. Van het schoolreisje, maar ook omdat we allemaal ziek waren geweest (en nog heel moe waren) We konden lekker de omgeving van het huis ontdekken. Zo ontdekten we een boomhut in het stuk bos, zagen we eekhoorntjes, en kwamen we een heus kabouterpad tegen. Toen de kinderen klein waren, liepen we vaak het kabouterpad, dus extra leuk om dat in "ons eigen" bos tegen te komen.

Zondag begon de dag met zwemmen (zoals iedere dag) en daarna besloten we om een mooie wandeling te maken. Het was die dag prachtig weer... zonnig en over de 20 graden. We vonden de Voskuilenheuvel en liepen daar lekker wat kilometers rond.

Er waren ook heel wat hutten gebouwd her en der. Dus de kinderen besloten om verder te bouwen, wij hielpen met sjouwen en genoten in de zon.

Lekker zonnig... zoals je ziet ;)

Toen we verder liepen, kwamen we een kudde schapen tegen. Die ook nog eens heel dichtbij kwamen... de kinderen vonden het erg mooi, maar ook wel spannend!

En hoewel het over de 20 graden was, is de herfst toch echt begonnen. Dat konden we mooi zien... want we kwamen de een na de andere paddenstoel tegen. Met de mooiste kleuren en vormen. Van felrood tot lichtbruin. Op de grond en hoog in de bomen.

Door het heerlijke weer bleven de buiten tot het echt te donker werd. De meiden hadden de trampoline inmiddels helemaal ontdekt, want de eerste salto werd gedaan... wij speelden nog een spelletje jeu de boules (want er lag een mooie baan) en toen het donker werd, was het echt tijd om naar binnen te gaan.

Maandag was het qua weer een iets mindere dag... maar dat maakte niet uit. We gingen weer zwemmen... we hadden een enorme zwaan meegenomen en toen hij eenmaal opgeblazen was, kon de dag niet meer stuk. Lekker erop klimmen, eraf vallen, wedstrijdjes doen en playmobil poppetjes opduiken.. we vermaakten ons wel. 

Dinsdag was het prachtige weer weer terug. Samen met Sara maakte ik 's ochtends meteen een kleine wandeling. De boer was al druk bezig op het land en we zagen paarden (altijd een succes) en een veulentje.

Dinsdagmiddag gingen we bowlen in een paar dorpen verderop. Thijs heeft dat nu een aantal keer gedaan en hij vindt het hartstikke leuk! Hij won ook nog eens, dus zijn dag kon niet meer stuk.

Na het bowlen had ik, samen met mijn ouders nog zin in een frisse neus. De kinderen bleven bij Dustin in het huis en wij maakten nogmaals een wandeling bij de schapen, waar we het rondje 2 x liepen...

Woensdag was 1 van de meiden erg moe, we besloten om er een rustige dag van te maken... de plannen schoven we gewoon een dagje door. Een aantal gingen er zwemmen, we deden lekker rustig aan, zaten te lezen en 's middags brachten we een bezoekje aan het plaatselijke tuincentrum, waar alles al in kerstsfeer was (en daar houden we van!!) Nog een kopje thee, op tijd eten en lekker slapen...

Donderdag was het alweer de laatste dag van onze vakantie. De week was echt voorbij gevlogen en we hadden allemaal het liefst nog een week gebleven, haha! Maar ook de laatste dag hadden we het leuk. We besloten om naar een dierenpark in de buurt te gaan... en we hadden geluk. Het was bewolkt, maar prima weer... en toen we weer naar de auto gingen barstte de regen los, dus helemaal top.

We konden heel dichtbij kijken, dat is altijd zo leuk! Veel dieren waren lekker buiten en er was dus genoeg te zien. Van (een toch wel enge) wolf tot aan eekhoorntjes die alle kanten op vlogen. De eekhoorntjes hadden we eerder in de week ook in de tuin gezien, dus nu konden ze ze nog even van dichtbij bekijken...

En wij genoten ook... want als de kinderen het leuk vinden, dan hebben wij het ook naar ons zin ;)

En dit lijkt nog steeds het dierenpark, maar dit was juist weer een dierenweide in het dorp verderop, waar we 's middags na de buien nog even naartoe zijn gegaan. En zo kwam onze herfstvakantie tot een einde... het was een heerlijke week en we hebben volop genoten!


Nu zijn de kinderen alweer naar school. Deze week gaan de meiden weer naar hun jaarlijkse controle bij de oogarts in het ziekenhuis, komt de nieuwe afwasmachine (we gaan er 1 testen via Reviewclub), komen de zonnepanelen op ons dak en gaan we allebei weer lekker aan de slag. Maak er een leuke week van!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: