Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x snelle en makkelijke maaltijden

5 x snelle en makkelijke maaltijden

Nu de kinderen druk zijn met sport, is er sowieso 1 avond in de week waarop we allemaal laat thuis zijn en eigenlijk snel moeten eten en een andere avond moeten we op tijd eten om weer op tijd in de sporthal te zijn... Je moet wat over hebben voor dat sporten ;)


Veel dingen kunnen van tevoren gemaakt worden; een stamppot of straks in de zomer een salade, maar ook dat lukt niet altijd. We hebben inmiddels een aantal favoriete snelle en makkelijke maaltijden die in 20-30 minuten op tafel staan. Makkelijk en lekker, ik deel ze vandaag met je!


1.Makkelijke tomatensoep


Ik deelde eerder al het recept voor deze makkelijke tomatensoep en hij is ook nog eens low budget, dat is fijn in deze dure tijden! Het grote voordeel is dat je niet veel hoeft te snijden en alles snel in de pan zit. Met de lekkere kruiden even goed doorkoken en met de staafmixer erdoor. Ondertussen dekken we de tafel, bakken we een broodje af, zetten wat extra snoepgroenten zoals komkommer en worteltjes op tafel en we kunnen eten.


2. Pasta pesto


Een ideale snelle maaltijd en erg favoriet hier in huis. Ik zorg wel vaak dat ik een voorraadje verse pesto in de vriezer heb, want dat is echt veel lekkerder. We koken de pasta, roeren de pesto erdoor en in de tussentijd kook ik altijd nog wat diepvriesgroenten. We kiezen vaak voor doperwtjes, die zijn er erg lekker bij. Aan tafel nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas eroverheen en we eten heerlijk!


3. AGV, de makkelijke versie


Aardappels, groenten en vlees blijft favoriet en op sportdagen kiezen we dan gerust voor de makkelijke versie. Hoewel we normaliter de aardappels zelf schillen, snijden en kruiden, kiezen we op deze dagen voor kant en klare aardappels. Dat zijn soms krieltjes, soms gekruide partjes uit de diepvries, die gaan gemakkelijk in de oven.


Voor het vlees kies ik dan ook altijd voor iets makkelijks wat in de oven mee kan, zoals worstjes, kip of falafel.. geen vlees, maar je begrijpt het principe.


Dan rest ons alleen nog maar de groeten. We kiezen voor diepvriesgroenten zoals broccoli en bloemkool, die hoef je niet meer te snijden, maar kunnen zo het kokende water in. Na 25 minuten zit je zeker aan tafel.


4. Quesedilla's


Het grote voordeel van quesedilla's is dat je ze kunt maken naar ieders smaak. De een houdt van tomaat en mozzarella, de ander van tapenade met olijven en ui. Het is wel even 10 minuten snijden, want ik zorg er altijd voor dat alle ingrediënten helemaal klaar staan, maar daarna is het een kwestie van de grill aan doen en beleggen.


5. Wraps


Ook met wraps kun je kiezen voor de makkelijke versie. Onze standaard favoriet is met een vulling van ui, paprika, knoflook, kidneybonen en mais. Vaak doen we ze dan in een ovenschaal met een beetje kaas eroverheen, maar als we snel willen eten, dan maak ik de vulling en kan iedereen aan tafel vullen en rollen, net zo makkelijk en veel sneller klaar.


Daarnaast kiezen we ook regelmatig om ze koud te eten, dan kun je ze beleggen en vullen zoals je wilt. Onze favorieten zijn onder andere;


- aioli, kipfilet (broodbeleg), komkommer en sla

- guacamole met extra tomaat en kaas

- salami met paprika en mozzarella

- honing met brie en walnoten

Met lekker wat snoepgroenten erbij is dat ook weer een prima maaltijd.


Deze 5 maaltijden zijn snel, lekker en favoriet, ideaal voor onze drukke avonden.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: