Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; verdrietig en rust

Poeh, een nieuw weekoverzicht van een week die best pittig was. Vorige week vertelde ik al in het weekoverzicht dat onze kat minder goed aan het eten was en dat we al ander voer hadden geprobeerd. Dat ging toen erg goed, maar helaas duurde het niet lang. We hadden voor deze week sowieso al een afspraak bij de dierenarts gemaakt en helaas was daar een totaal onverwachts afscheid... een week waarin dus veel gebeurde, ik vertel je vandaag alles.

Maandag liep ik mijn dagelijkse rondje samen met Thijs. De meiden waren de vrijdag hiervoor al thuis geweest ivm een zieke juf en deze maandag kregen we bericht dat de meester van Thijs ziek was, dus hij was een dagje thuis. Ik maak altijd een weekplanning met werk, studie en meer, maar dat liep maandag dus alweer anders. Ze hadden uiteraard wel schoolwerk, maar dat was vrij snel klaar.


We haalden de meiden tussen de middag op, ze namen een vriendinnetje mee en toen ze weer naar school waren, liepen we een lekker rondje. Daarna kwam opa nog gezellig honkballen met Thijs, dus de dag vloog wat dat betreft ook weer zo voorbij!

Na schooltijd werd er nog lekker buiten gespeeld en deden we een spelletje kwartet. Sara speelde samen met mij en we hadden dik gewonnen, altijd leuk ;)

Dinsdag hadden we de afspraak bij de dierenarts. Onze kat Tijger at dus sinds vorige week wat slechter. We probeerden ander voer en dat was ook niet echt een succes. Nat voer ging eerst wel goed, maar daar was hij na een paar dagen ook niet zo enthousiast meer over. We waren dus blij dat we even naar de dierenarts konden.


Het viel ons op dat hij ook meer sliep en echt minder energie had. De afspraak was 's middags en Dustin, die aan het werk was, kon toch even mee. (Het was namelijk een echte kater, die je echt met moeite met zijn tweeën in het reismandje kreeg.. ;)


We gingen dus samen op pad. Het onderzoek verliep niet echt fijn, op de weegschaal bleek hij al bijna een kilo te zijn afgevallen sinds de laatste check in September. De rest van het onderzoek vond hij echt helemaal niks, zoals ik al zei; het was een taaie hoor! We besloten in overleg om hem een klein roesje te geven, omdat er op het eerste gezicht niks te vinden was en we toch echt wilden weten wat er nou was.


We konden bij hem blijven en hij sliep snel, toen konden ze hem goed onderzoeken en kregen we de grootste schrik... hij bleek onder zijn buik een enorme tumor te hebben. Ik mocht ook kijken van de dierenarts (Dustin wilde dat liever niet) en na even duwen en trekken kwam er een tumor ter grootte van een tennisbal tevoorschijn. Bizar hoe je dat dus normaliter niet kon zien.


Hiermee begonnen de tranen al te stromen, we wisten dat dit zijn einde zou zijn. We besloten de kinderen van school op te halen, in de zomer moesten we afscheid nemen van onze andere kat en wilden ze ook afscheid nemen, dus nu kon dat ook. Het enige verschil was dat Tijger onder narcose lag en daar dus niet meer uit is gekomen.


Het was onverwachts en ook echt heel verdrietig. We waren allemaal echt verslagen. Toen ik het nieuws op social media deelde, kregen we enorm veel lieve reacties, dank jullie wel! Het deed ons erg goed.

Bij onze vorige kat verliep het zo anders. We gingen daarna meteen op vakantie, want die stond al gepland en we voelden ons erg verdrietig, maar schakelden snel om, om toch van de vakantie te genieten. Toen we thuiskwamen was Tijger er om lekker te knuffelen en bij ons te liggen.


Deze keer was het zo anders! Het is zo stil in huis en ik was zelf een paar dagen echt helemaal van slag... huilen, huilend wakker worden, geen eetlust... het hoorde er allemaal bij.


We besloten om verderop in de week oude foto's op te zoeken en we kwamen ook allemaal foto's tegen van een kleine Tijger en Pluis, erg mooi om te zien.

Woensdagmiddag waren de kinderen vrij en zijn we nog even naar het bos geweest. Toch even een frisse neus en lekker eruit, niemand had er zin in, maar toen we er eenmaal waren, was het heerlijk!

Vrijdagochtend gingen Dustin en ik er even uit. Lekker even koffie drinken en een brownie eten... althans verschillende soorten brownies, goed voor de eetlust ;) Ik voelde mij al een stuk beter, we hebben beiden katten bijna 14 jaar gehad, dus ze waren echt onderdeel van ons leven. Toch gaat het leven door en hebben ze een prachtig leven gehad, dat is een mooie gedachte!

Vrijdagmiddag kregen we het kaartje in de bus van het crematorium. We hebben altijd gezegd toen we de katten ophaalden dat we ze, totdat ze dood zouden gaan, zo goed mogelijk zouden verzorgen en bij ons zouden houden. Ik vind dat we dat goed hebben gedaan en komende week halen we ook van Tijger het as op. Wij vinden het mooi om dat voor onze huisdieren te kunnen doen op deze manier.

In het weekend waren we weer druk bezig met het huis, daarna ging Sofie lekker logeren, ze had er enorm zin in! Wij gingen met Thijs en Sara nog even naar het winkelcentrum. Sara koos een fleurige, gezellige broek uit en was er heel blij mee :)

En Thijs had nog nieuwe schoenen nodig. We scoorden deze Puma's in de uitverkoop voor € 20,- Een erg mooie deal.


Zondag kwam Sofie weer enthousiast thuis, ging Thijs honkballen en deden we verder lekker rustig aan... de komende week staat er weer van alles op het programma; Sara gaat logeren, ik ga bijkletsen met een vriendin, we gaan eten bij familie, de kapper komt en we gaan naar de eerste open dag van een middelbare school, spannend allemaal! Maak er een hele fijne week van!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: