Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x je inkomen verhogen

5 x je inkomen verhogen
Bijna iedereen zou wel iets extra's willen verdienen, want hoewel je misschien prima rond kunt komen met je inkomen, heb je vast mooie wensen waar je voor spaart. Een iets hoger inkomen (tijdelijk of permanent) kan ervoor zorgen dat je eerder je spaardoelen bereikt of gewoon iets makkelijker de maand doorkomt. Vandaag geef ik je 5 handige tips om je inkomen te verhogen;

1. Weet wat je inkomen is

Het is altijd belangrijk dat je weet wat je inkomen eigenlijk is. Weet jij precies wat er iedere maand binnenkomt? Kijk naar je salaris of uitkering, maar denk ook eens aan de hypotheekrente aftrek, de verschillende toeslagen of kinderbijslag. Krijg je waar je recht op hebt? 

Als je eenmaal weet wat precies je inkomen is, dan weet je ook wat je uit kunt geven en hoeveel je zou kunnen sparen. Kijk dus vooral bij deze tip ook even naar je uitgaven, kun je ergens besparen? Dan heb je meer geld te besteden. Het klinkt misschien gek, maar kennis brengt je zoveel bij je financiën, zorg dat je goed op de hoogte bent. 

2. Begin een side hustle

De afgelopen tijd hoor je meer en meer over side hustles, veel mensen beginnen hiermee naast hun vaste baan en verdienen er iets extra's mee. Je hoeft bij veel dingen niet of nauwelijks te investeren en je kunt er naast je werk mee aan de slag. Er zijn heel veel dingen mogelijk, denk bijvoorbeeld eens aan;

- Verkopen van zelfgemaakte spullen. (Hou je bijvoorbeeld van haken of breien, dan kun je de handgemaakte spullen verkopen)
- Het geven van cursussen. Waar ben je goed in? Van yoga cursus tot cursussen over hoe je je interieur kunt aanpakken, de mogelijkheden zijn echt eindeloos.
- Begin een blog, ik kan uit ervaring vertellen dat het heel leuk is ;)
- Verkoop je zelfgemaakte foto's via een stockwebsite 
- Schrijf een e-book 
- Ben je goed in klussen? Biedt jezelf dan aan als klusser. Van verven tot laminaat leggen.

3. Vraag om meer salaris

Veel mensen denken dat dit niet mogelijk is, maar als je niets vraagt, dan krijg je zeker niets. Hoewel we vaak goed onderhandelen bij een nieuwe baan, doen we dit vaak niet als we ergens al langer werken. Maar je bouwt steeds meer ervaring op en dat is natuurlijk ook wel iets waard. 

Bij het vragen om salarisverhoging is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Vertel je baas wat je het afgelopen jaar extra hebt geleerd of gedaan en welke ervaring je nu hebt en kun je inmiddels bij een ander bedrijf meer verdienen omdat je die ervaring hebt, dan is dat ook handig om mee te nemen. En zorg er natuurlijk voor dat je blijft leren. Doe extra cursussen, sta open voor extra vakkennis en wordt je gevraagd voor extra werk, zorg dan dat je enthousiast bent en klaarstaat voor het bedrijf. 

Zorg ook dat je realistisch bent, tientallen euro's per uur erbij is waarschijnlijk niet mogelijk, maar ieder uur € 5,- meer verdienen, brengt een mooi extra salaris met zich mee. 
Onderhandelen over je salaris

4. Ga freelancen naast je baan


Er zijn steeds meer freelancers en dat kan ook heel goed naast een baan in loondienst. Je kunt tijdelijke klussen aannemen of in het weekend wat uurtjes maken. Op verschillende sites wordt vaak gevraagd naar freelancers en veel bedrijven huren freelancers in. Je kunt heel gemakkelijk iets bijverdienen zonder dat je daar veel vrijheid voor inlevert.


5. Doe iedere dag een "Money making move"


Ik leerde ooit in een cursus over een "money making move". Dit was gericht op ondernemers en we leerden dat het handig is om iedere dag een move te maken. Dit kan door opdrachtgevers te benaderen of te pitchen op een nieuwe opdracht, maar ook "vanuit huis" kun je iedere dag iets proberen bij te verdienen. Dat is dan niet zo groots en meeslepend als een nieuwe grote opdracht, maar je kunt er zo wat extra's mee binnenhalen. Denk aan deze moves;


- Zet iedere dag een aantal spullen die je niet meer gebruikt op marktplaats of Vinted.

- Vul iedere dag een enquete in om punten te sparen.

- Begin vandaag met punten sparen bij de supermarkt.


Door iedere dag iets te verdienen, kan het nog best snel oplopen. € 5,- per dag is al ongeveer €150,- per maand. Kijk dus wat je leuk vindt en probeer iedere dag iets extra's te verdienen...

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: