Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 tips om je baby's nekspieren te trainen!

Je baby ontwikkelt razendsnel, voor je het weet probeert hij of zij het hoofdje rechtop te houden, de nekspieren ontwikkelen verder! Gastblogger Megan geeft je vandaag 5 tips om je baby te helpen zijn nekspieren te trainen.

Lieve lezers, vandaag weer 5 tips! Dit keer gaat het over hoe je jouw baby kan helpen zijn hoofd omhoog te laten houden en zijn nekspieren te trainen! Mijn kleine is over 2 dagen precies 3 maanden, jeetje, wat gaat dat onwijs snel, en heeft, zoals jullie wellicht al gelezen hebben in mijn bevallingsblog, vastgezeten bij de geboorte met zijn schouder. Hierdoor heeft hij meer moeite met het bewegen van zijn linkerarm, maar ook meer moeite zijn hoofd omhoog te houden, en dit is toch wel echt essentieel voor een baby om te leren! Je wilt immers niet dat de baby belemmert wordt in zijn of haar ontwikkeling om te leren kruipen!

Tip 1:

Leg je baby op zijn buik op de commode met zijn armpjes onder hem. Het is de bedoeling dat hij op zijn ellebogen leunt. Vind je kindje het moeilijk? Dan kun je hem ook ondersteunen door zijn armpjes vast te blijven houden of bijvoorbeeld een hand te leggen op het midden van zijn rug. Merk je dat je baby moe wordt, begint te huilen of het niet leuk vindt? Dan draai je hem uiteraard, voorzichtig, weer terug naar zijn rug. Deze oefening kun je behalve op de commode ook op een boxkleed of een speelkleed doen!

Tip 2:

Loop een rondje door het huis, heel makkelijk deze, aangezien we toch aan huis gekluisterd zijn, met de baby zittend op jouw arm. Je houdt de baby met je andere arm vast onder zijn oksels. Dit is geen moeilijke oefening, omdat het voor je baby niet aanvoelt als een oefening, aangezien er geen druk op ligt. Hij kan gewoon rustig op jouw arm zitten, terwijl hij ondertussen zijn hoofd traint door om zich heen te kijken.

Tip 3:

Zet de baby op zijn knieën naast je been op de grond, handigste is om zijn beentjes vast te houden zodat hij niet wegglijdt. Laat hem met zijn ellebogen op jouw bovenbeen steunen. Ook hierbij traint hij zelf met zijn hoofd omhoog houden. Deze oefening is makkelijker dan oefening 1, omdat hij hierbij net wat meer ontspant, omdat je hem meer ondersteuning biedt en hij al half rechtop zit. Belangrijk is dat jij je been helemaal gestrekt hebt en niet opgetrokken of zelf op je knieën zit.

Tip 4:

Leg je kindje bij jou op de borst en leun zelf zo ver mogelijk achterover. Je houdt je baby bij zijn polsen vast. Ook dit keer steunt hij op zijn ellebogen. Maak contact met hem en laat hem zo zijn hoofdje optillen dat hij jou in de ogen kijkt.

Tip 5:

Houd je baby rechtop tegen je schouder en laat hem om zich heen heen kijken. Deze oefening kan je ook makkelijk uitvoeren als je baby een boertje moet laten, dan ligt hij toch al tegen je schouder aan, houd dit dan net even wat langer vast voordat je hem bijvoorbeeld weer neerlegt.

Voor alle oefeningen geldt: wordt je kindje moe, biedt het weerstand of heeft het pijn? Stop meteen! Blijft dit herhaaldelijk? Neem dan contact op met het consultatiebureau voor tips!
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: