Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 makkelijke kleine besparingen!

We schreven al eerder veel meer artikelen over besparen. En ook vandaag heb ik weer aantal handige tips voor je. Deze keer 5 gemakkelijke en kleine besparingen, die je vrijwel direct kunt doorvoeren. We weten inmiddels dat al die kleine besparingen flink wat op kunnen leveren, dus doe je mee?! 

1. Hergebruik

Alles wat je kunt hergebruiken, scheelt weer een aankoop. En als je geen aankoop doet, dan scheelt dat... geld! Heb je het idee dat je niets meer hebt om aan te trekken? Ruim dan je kast eens helemaal op. De kans is groot dat je nog kleding tegenkomt waarvan je eigenlijk vergeten was dat je het had! Handig om nieuwe outfits mee te bedenken! 
En heb je dingen die jij niet meer gebruikt, maar nog wel gebruikt kunnen worden? Verkoop ze op marktplaats, dat levert ook kleine beetjes geld op. 

2. Geld terug acties

Geld terug acties kunnen je wat kleine beetjes geld schelen. Kun je iets gratis proberen? Dan scheelt dat weer een andere aankoop. Vergeet natuurlijk niet om je geld ook daadwerkelijk terug te vragen, anders schiet je er weinig mee op. Iedere week zijn er wel nieuwe geld terug acties te vinden, ik vind ze vaak via Google. 

3. Kook voor 2 dagen en maak restjes op

Meestal is het best druk in mijn leven. Een gezin, een eigen bedrijf en de kinderen die naar clubjes en gym "moeten". Op drukke dagen is het ideaal als je niet hoeft te koken of de maaltijd gewoon snel op tafel kunt zetten. Ik kook dan graag meer zodat we er 2 dagen van kunnen eten. Denk aan maaltijden zoals stamppot, pasta, curry's, maaltijdensoepen en meer. En kook je wel liever de hele week? Vries restjes dan in en hou 1 dag in de week een restjesdag, dan maak je alles meteen op en geef je die dag niets uit aan het avondeten. 

4. Alles de helft

Ik schreef al eens over de ultieme bespaartip; Alles de helft. Ook ideaal als je wilt afvallen ;) Je kunt dit bij heel veel producten doorvoeren. Douchegel, shampoo, vaatwastabletten, gel in je haar, frisdrank, snaaiwerk etc. etc. 

5. Stel je aankoop uit

We denken vaak dat we iets "echt" nodig hebben, maar vaak kunnen we best wel zonder. Ik kijk graag de folders online door, maar ik merk dat is daardoor soms dingen zie die ik inderdaad graag wil hebben. Als ik ze niet had gezien, dan had ik ze ook niet "nodig" gehad. 

En gek genoeg vergeet je het ook snel weer als je een paar dagen verder bent. Bedenk je dus iets wat je graag zou willen hebben? Stel je aankoop dan uit. De kans is groot dat je er niet meer aan denkt en het product dus echt niet nodig had. 

Heb je nou dingen die je echt niet kunt vergeten en dus misschien echt wel wilt? Zoek dan een goede deal, vraag ze voor je verjaardag of koop ze zelf. Als je er weken aan denkt, dan kan dat prima. En de rest wat je allemaal wilde hebben? Dat heb je dan niet gekocht, een flinke besparing! 

Oproep;

Voor de nieuwe rubriek; "De portemonnee van" zijn we op zoek naar mensen die (anoniem) over hun financiën willen vertellen! Ben je een echte spaarder of een spender? Neem via het contactformulier hieronder contact met ons op en we sturen je de vragenlijst toe. Je mag ook altijd even mailen op; doortje@defamiliewanders.nl 
We zijn op zoek naar allerlei personen. Van "bespaarders" tot "over de balk gooiers" en van iemand in de bijstand tot iemand die bovengemiddeld verdiend. We sturen je de vragenlijst graag toe! 

Neem contact met ons op

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: