Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 redenen om op de fiets te gaan!

Lekker fietsen, ik ben er fan van. Hoewel ik wandelen ook leuk vind om te doen, staat fietsen op een goede tweede plaats. Wij pakken regelmatig de fiets en het enige nadeel vind ik dat ik de meiden niet tegelijk achterop mee kan nemen op mijn gewone fiets. Dat betekent dat we vaak met zijn vijven fietsen en dat ik als de afstand niet gewandeld kan worden toch vaker de auto pak als ik alleen met de kinderen ben. Gelukkig vinden de meiden fietsen enorm leuk, dus dit voorjaar gaan we maar eens aan de slag om te leren fietsen zonder zijwieltjes, dan kunnen wij op hun eigen fiets mee!

Ik vertel je vandaag 5 goede redenen om de fiets te pakken! 

1. Beweging!

Om lekker te bewegen hoef je niet uren in de sportschool te staan. Als je vaker de fiets pakt, dan heb je zo heel wat beweging binnen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die veel fietsen gezonder en slanker zijn. Daarnaast is Nederland echt een fietsland, we hebben mooie en goede fietspaden, dus je kunt op heel veel plekken komen met de fiets! 

2. Gezond in de buitenlucht!

Beweging is vooral gezond in de buitenlucht. Denk maar aan de vitamine D die je vaak meteen even meepikt. Dat kan dus ook helpen tegen een winterdip. Daarnaast zorg je er op de fiets voor dat de lucht in jouw omgeving schoner is, als iedereen meer de fiets pakt, dan helpt dat de vervuiling aan te pakken en ieder stukje scheelt iets. 

3. Goedkoper!

Ik denk dat we allemaal weleens balen van de prijzen aan de pomp, je auto voltanken kost best een flinke duit. Fietsen is een heel stuk goedkoper. Je hebt natuurlijk de kosten van het aanschaffen van je fiets, het onderhoud, eventuele verzekering en sloten, maar die kosten zijn allemaal een stuk lager dan die van een auto. Daarnaast kun je besparen op eventuele parkeerkosten, voor ons ook vaak een goede reden als we naar het winkelcentrum gaan.

4. Verbeter je conditie!

Je conditie is in de winter vaak iets minder dan in de zomer. We zitten meer, zijn meer binnen en bewegen dus gewoonweg minder. Zo vlak voor de lente is het ideaal om je conditie weer op te peppen. Met iedere dag een half uurtje fietsen kom je al een heel eind, je zult merken dat je conditie met sprongen vooruit gaat! 

5. Sneller!

Meestal (oke, niet altijd maar meestal wel!) is het fietsen sneller. Als wij de kinderen naar school brengen zijn wij sneller op de fiets, omdat we met de auto een stukje om moeten rijden. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de kinderen leren over het verkeer en dat gaat op de fiets echt een stuk beter. We kunnen uitleggen wanneer ze voorrang hebben en dat ze goed moeten opletten, handig voor als ze "later" zelf overal naartoe gaan fietsen. 

Dustin fietst inmiddels ook regelmatig naar zijn werk. Als het regent pakt hij nog wel de bus, maar anders gaat hij op de fiets. Hij hoeft dan niet op de bus te wachten (die natuurlijk vaak net weg is als je aan komt lopen) en als hij op zijn gemak fietst, dan is hij in 20 minuten thuis. De bus doet er 25-30 minuten over, toch een kleine tijdswinst! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: