Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 handige tips tegen die vervelende winterdip! 

Ik denk dat jullie het inmiddels wel weten, maar ik ben een echt zomermens! De lente vind ik ook leuk, maar met het warme en zonnige weer ben ik lekker buiten en is het genieten. Zodra de herfst begint vind ik het al minder leuk worden, de laatste jaren heb ik echt last van een zogeheten winterdip! Ik moet eerlijk bekennen dat het dit jaar een stuk minder is. De weken vliegen voorbij en we zitten alweer in Januari! Ik heb een aantal handige tips die voor mij goed werken... 

1. Naar buiten!

Als het buiten koud (en nat!) is, dan wil ik het liefst onder een dekentje kruipen en op de bank met een kop thee blijven hangen, lekker series kijken en het binnen gezellig maken. Heerlijk! Maar dit helpt echt niet tegen een dip. Naar buiten gaan is echt belangrijk, tijdens de donkere dagen heb je dat beetje daglicht echt nodig. Ik wil sowieso ook elke dag met de kinderen naar buiten, dus ook nu gaan we zoveel mogelijk naar de speeltuin of naar het bos om een wandeling te maken. Ik voel mij na een beetje buitenlucht vaak goed en daarna op de bank ploffen voelt dan ook gewoon extra goed! 

2. Bewegen!

Beweging helpt bij mij ook goed. Ik probeer in ieder geval ook in de winter iedere dag 10.000 stappen te zetten en dat lukt zo'n 9 van de 10 dagen zeker wel. Dit doel is ook een goede motivatie om naar buiten te gaan. Lekker wandelen telt dan meteen op en van beweging wordt je zelf ook vrolijker. Je maakt onder andere endorfine aan, het gelukshormoon! Dus lekker bewegen! En dat hoeft niet in de sportschool, een wandeling buiten werkt dus eigenlijk nog beter. 

3. Positief zijn!

Ik ben niet de meest positieve persoon. Ik kan piekeren, problemen zien die er echt niet zijn en meer... erg onhandig, haha! Maar ik merk wel dat ik vrolijker word als ik stilsta bij positieve dingen en dat doe ik dan in de winter ook veel meer. Je kunt positiviteit oefenen door bijvoorbeeld iedere dag een aantal dingen op te schrijven waar je blij mee bent en die leuk waren die dag. Als je dit een tijdje doet, train je je hersenen om positiever te denken en het helpt echt! Ik sta dus regelmatig stil bij ons fijne leven, het feit dat we allemaal gezond zijn en de chocoladereep in de koelkast ;) 
4. Weinig suiker!

Oké, deze is best lastig... met de feestdagen ging dit ook niet echt, haha! Maar nu het normale leven weer is begonnen let ik op mijn suikerinname. Suiker zorgt voor een piek in je bloedsuiker en daarna een daling, je wordt dan vaak moe en weer hongerig! Moe is juist niet handig tijdens een winterdip, want die beweging is juist zo goed! En als je moe bent is het nog lastiger om van de bank af te komen!
Zorg dus dat je gezond eet, snoepen mag af en toe best wel, maar kies ook voor veel groenten, het liefst verschillende soorten zodat je alle vitamines lekker binnenkrijgt. Kook gezonde maaltijden en probeer niet meteen te snacken als je daar trek in hebt. Je hebt waarschijnlijk met de feestdagen iets meer gegeten dan normaal, dus dan mag het nu wel even wat minder. 

5. Plan leuke dingen!

Ik voel mij altijd beter als ik leuke dingen doe, wie niet?! Bedenk dus goed waar jij gelukkig van wordt! Een nieuw boek uitzoeken in de boekwinkel? Een etentje met je partner? Of toch een dagje weg. Ik zorg er altijd voor dat ik in deze periode iets heb om naar uit te kijken... misschien wel de komende vakantie? Het is natuurlijk voor iedereen anders, maar als je zoveel mogelijk dingen doet waar jij gelukkig van wordt, dan is de kans op een winterdip een stuk minder. 

Dit zijn de 5 dingen die voor mij het beste werken. Ik merk dus dat ik er dit jaar echt minder last van heb, misschien komt dat door het weer... we hebben nog niet hele koude dagen gehad, maar ik geloof graag dat het door deze tips komt. Probeer ze eens uit en wie weet helpen ze ook voor jou!
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: