Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Je spullen verkopen, zo doe je dat! 

Als je ons al langer volgt, dan weet je dat ik fan ben van marktplaats, ik verkoop regelmatig spullen die wij niet meer gebruiken en ik vertelde al eerder over onze marktplaats successen.  Toch hoor ik van veel mensen dat het verkopen niet lukt, het kost teveel moeite, mensen laten niets meer horen en meer. En dat herken ik zeker, het gaat niet altijd helemaal goed. Maar als ik zie wat het ons oplevert, is dat toch een heel mooi extraatje ieder jaar. Vandaag geef ik je tips om ook meer te verkopen op marktplaats (Of bijvoorbeeld op een Facebook verkoop groep) 

Tip 1; Plaats duidelijke advertenties:

Het belangrijkste is natuurlijk dat je advertenties opvallen, zodat veel mensen erop klikken. Nu is dat de laatste tijd wel moeilijker bij marktplaats. Als je niet betaald (als bedrijf) of als consument om "hoger" op de lijst te staan, dan verdwijnt je advertentie snel naar beneden. Ik vind het persoonlijk jammer dat je nu voor veel moet betalen, maar het is niet anders. Ik plaats nog steeds gratis advertenties en probeer ze zo mooi mogelijk te maken.

Denk aan duidelijke foto's, veel informatie in de titel en een klein prijsje, dan raak je het in mijn ervaring het snelste kwijt. 

Tip 2; Wees zelf ook snel en duidelijk:

Als je een geintereseerde koper hebt, dan is het handig om snel te reageren, je hoeft echt niet de hele dag te kijken, maar 2 keer per dag is wel handig. Wees vriendelijk, aardig en moet je iets opsturen, doe dat dan redelijk snel als je het betaalde bedrag ontvangen hebt. Ik doe dat meestal meteen de volgende dag, dan is het afgehandeld. Het is niet handig als je nog een week wacht met versturen.

In mijn ervaring zijn niet alle mensen even aardig, vooral niet als ze hun zin niet krijgen (soms zijn het net kinderen, haha!) Maar ik blijf zelf altijd vriendelijk en kap het dan af. 

Tip 3; Veel in 1 keer:

Het kan nogal een gedoe zijn... dat verkopen. Je kunt een paar berichtjes heen en weer sturen en dan iemand hebben die niets meer laat horen, zo irritant! Mede hierdoor vind ik het handiger om eens in de zoveel tijd (bijvoorbeeld eens per maand) een hele hoop advertenties te plaatsen. Dan kost het mij 1 keer veel tijd en die mails komen tussendoor wel. Als je iedere week een paar advertenties plaatst, dan "moet" je er bijna altijd mee bezig zijn en dat vind ik zelf ook niet prettig.

Dus maak een middag in je agenda leeg, zoek je spullen uit en maak meteen foto's. Plaats minstens 10 advertenties, dan heb je waarschijnlijk snel iets verkocht en blijf je meteen gemotiveerd. ;)
Tip 4; Hou alles bij!

Ik vind het zelf heel prettig om alle verkopen bij te houden, dan weet ik aan het eind van het jaar precies hoeveel ik nou verdient heb. Dit jaar heb ik meer verdient dan ooit, vooral omdat we een auto via marktplaats hebben verkocht, maar al die kleine bedragen tikken echt aan, aan het eind van het jaar is het een heel bedrag!

Daarnaast is het handig om een beetje bij te houden aan wie je iets verkoopt. Als je kleding verkoopt en je hebt weer iets anders wat je wegdoet, dan kan dat gemakkelijk aan dezelfde persoon verkocht worden. Stuur dan even een berichtje dat je weer iets hebt en of diegene interesse heeft, ik heb al heel vaak aan dezelfde personen verkocht, dat scheelt tijd en het is ideaal, omdat je zelf weet dat diegene vriendelijk is en wel betaald. 

Tip 5; Als het niet verkoopt, dan naar de kringloop!

Je wilt natuurlijk het liefst goed verkopen en hoewel er heel veel spullen gewoon verkocht worden (zelfs dingen waarvan je het echt niet verwacht) kan het zomaar zijn dat je sommige spullen niet kwijtraakt. Je kunt ze er dan eindeloos opnieuw opzetten, maar dat is echt niet handig. Na 2 keer is het wel klaar en breng ik zelf de spullen naar de kringloop, dan kan iemand het daar voor een klein prijsje ophalen.

Zorg er dus voor dat je duidelijke advertenties plaatst en heb gewoon lol in het verkopen, zie het als een leuk extraatje.
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: