Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Boodschappen doen bij de "Anti verspillings" winkel! 

Ik hou niet van verspilling... ik vertel jullie wel vaker dat we hier een restjes dag hebben, want dan maken we in ieder geval alles op. Ook kopen we regelmatig producten met een kortingssticker, producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten en daarom goedkoper zijn. Ik koop ze omdat het prettig is qua prijs, maar ook zeker omdat het anders allemaal weggegooid wordt. Ongeveer 9% van het voedsel in Nederland komt in de prullenbak terecht en dat vind ik toch zo zonde! Zonde van de productie, zonde van je geld als je het hebt gekocht en hoe kan het zo zijn dat er zoveel voedsel wordt weggegooid, terwijl er nog steeds mensen op de wereld zijn die niets te eten hebben?! Ik vind het bizar... 

Toch kunnen we zelf weinig doen aan die enorme hoeveelheid voedselverspilling. Het enige wat we kunnen doen is zelf opeten wat we kopen en de producten met stickers meenemen voordat ze weggegooid worden. Het is misschien maar een klein beetje, maar wellicht helpt het. 

Dustin was laatst met de meiden naar de brillenwinkel. En toen kwamen ze langs een nieuwe winkel; waar ze producten verkopen voor weinig, omdat ze tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten. Als dit niet verkocht wordt, dan wordt het allemaal weggegooid, daarom gaat het echt tegen bodemprijzen weg. 

De eerste keer kocht hij een hele kip, die we op de BBQ klaarmaakten, hartstikke lekker! De tweede keer kocht hij afbak croissants en pizzabroodjes. Laatst kwam hij met 12 donuts thuis voor € 1,50! Niet de meest gezonde optie, maar onze kinderen zijn dol op donuts en in de vriezer blijven ze meer dan goed. We halen er 3 uit als ze er 1 mogen en zo gaat dat wel op. 

Voor ons is het dus een fijne winkel! Het nadeel is alleen dat hij middenin de stad zit en we steeds parkeergeld kwijt zouden zijn, daarom gingen we er alleen heen als we toch in de buurt moesten zijn.

Inmiddels ben ik eens gaan zoeken en kwam ik er op hun website achter dat ze ook gratis thuisbezorgen (vanaf € 25,-) Dus dat is een hele mooie uitkomst. Voor € 25,- kun je je vriezer vol hebben met vlees, brood, broodjes, ijsjes en meer. Het assortiment wisselt natuurlijk iedere week, dus de ene keer hebben ze veel vis en de andere keer veel vlees. Groenten heb ik niet kunnen ontdekken, maar die kunnen we gemakkelijk in de gewone supermarkt halen.... Ik zal hier zeker blijven bestellen, dan doen we weer een stapje in minder voedselverspilling. En hoe meer mensen deze winkels interessant gaan vinden, hoe beter, mocht je in (de buurt van) Almere wonen... je vindt ze op de Korte Promenade 9.
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: