Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 handige tips om minder vlees te eten

5 handige tips om minder vlees te eten

Wij als gezin weinig vlees en ik krijg daar regelmatig vragen over als ik een nieuw weekmenu deel. Eigenlijk is het zo gegroeid, we wilden op een gegeven moment minder vlees eten en onze maaltijden werden daarop aangepast, eigenlijk was het niet lastig en is het inmiddels gewoon normaal. Veel mensen zijn dol op vlees en wij eten dan zeker nog weleens vlees, maar dus niet veel. Wil je ook wat minder vlees op tafel hebben staan? Dan heb ik vandaag 5 handige tips voor je;


1.Kies voor maaltijden waarbij je het vlees niet mist


Ik vind het altijd lastig om een maaltijd als "aardappels, groenten en vlees" vlees vrij te maken. Vleesvervangers zijn soms wel lekker, maar wij vinden ze zeker niet allemaal een succes. Daarom zou ik, zeker als je net begint met minderen van vlees, je vooral richten op de maaltijden waarbij je het vlees niet mist. Denk aan een lekkere salade, een pasta, curry of pizza met verse tomaten. Dit zijn de maaltijden waarbij je het vlees gemakkelijk weg kunt laten zonder dat je het mist.


2. Verander je broodbeleg


We eten allemaal vaak een boterham voor de lunch. Veel huishoudens hebben wel een aantal vleeswaren in de koelkast liggen, maar kijk eens of je het broodbeleg kun veranderen. Ik ben zelf een enorme zoetekauw, dus ik hou wel van zoet broodbeleg, maar dat is natuurlijk niet de gezondste keuze. Kijk eens naar hummus, die heb je inmiddels in de supermarkt in allerlei smaken, gezond en lekker! En daarnaast vindt je ook heel veel vegetarisch beleg, gewoon even uitproberen wat je lekker vindt.


3. Zoek op internet naar lekkere recepten


Nieuwe maaltijden uitproberen is altijd leuk, dus als je een beetje op mij lijkt, dan blader je regelmatig door kookboeken of zoek je naar lekkere nieuwe recepten op internet. (op de blog staan er ook heel veel!) Kijk eens naar de vegetarische opties, probeer nieuwe maaltijden uit en ga op zoek naar echte succes recepten voor je eigen huishouden, zo ontdek je langzaamaan steeds meer vegetarische maaltijden.


4. Plan je maaltijden


Ik deel regelmatig ons weekmenu en heb je ook al eerder vertelt over hoe je een weekmenu maakt. Ik vind het maken van een weekmenu ook handig om vegetarische maaltijden en maaltijden met vlees een beetje af te wisselen. Eten we bijvoorbeeld stamppot met spekjes, dan kies ik voor de dagen erna voor wraps met groenten en een lekkere maaltijdsoep, zo wisselen we lekker af.


5. Maak het jezelf niet te moeilijk


De laatste en misschien wel de belangrijkste tip; maak het jezelf niet te moeilijk! Minder vlees eten zorgt er vaak voor dat je op die dagen veel meer groenten eet en dat is goed voor je gezondheid, maar het hoeft zeker niet altijd perfect. Wij kiezen er bijvoorbeeld voor om wel nog vlees te blijven eten, maar dan een stuk minder. Anderen willen het liefst iedere dag een vegetarische maaltijd op tafel hebben staan, maar is dat ook haalbaar? En worden de andere gezinsleden daar ook blij van? Zorg ervoor dat je het niet te moeilijk maakt.


Van de een op de andere dag nooit meer vlees eten werkt vast voor een aantal mensen, maar misschien niet voor jou. Wees niet te streng, eet meer vegetarische maaltijden, maar doe ook niet moeilijk als je een keer wel een hamburger wilt eten, dan ben je goed op weg.

Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: