Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Gasrekening duurder?

Met deze tip gaat hij juist flink naar beneden!

Gasrekening duurder? Met deze tip gaat hij juist flink naar beneden!

Heel veel prijzen stijgen, ik rekende laatst al uit wat wij per maand meer kwijt zijn aan zo ongeveer alles, bizar! We weten natuurlijk ook allemaal dat de gasprijzen stijgen en het is de verwachting dat dit nog niet het einde is. De stijging zal nog wel even doorzetten. Wil je dus niet opeens honderden euro's per maand kwijt zijn? Dan is het verstandig om je gasverbruik een stuk te verlagen... Dat is niet altijd makkelijk, maar soms wil je je geld nu eenmaal ook aan iets anders uitgeven. Ik heb vandaag de beste tip waarbij onze gasrekening flink omlaag ging en daarnaast deel ik natuurlijk ook graag nog wat andere tips...


De allerbeste tip om je gasrekening naar beneden te krijgen;


Deze tip is bedoeld voor de mensen die op gas koken, want vaak staat het gas voluit open, ook als het water al kookt. Maar wist je dat gekookt water gewoon gekookt water is? Door het gas hoger te zetten gaat het meer borrelen en wellicht kookt je pan over, maar verder schiet je er niets mee op.


Zorg dus dat je de groenten, pasta, eieren of rijst aan de kook brengt en zet het gas dan uit. Laat de deksel op de pan en bereken ongeveer 10% tijd bij de aanbevolen kooktijd, dan is je eten goed gaar.


Ik las deze tip jaren geleden en ik vond het zo slim! Dat jaar ben ik ermee begonnen. Zodra het water kookt, gaat het gas uit. Dat betekent wel dat je iets meer tijd nodig hebt om te koken, maar het heeft ons zoveel gas gescheeld! Het gemiddelde gasverbruik voor een tussenwoning ligt op ongeveer 1350 m3 per jaar, wij verbruiken zo'n 557 m3 per jaar, een flinke besparing!


Hoe kun je nog meer besparen?


We willen natuurlijk het liefst nog meer besparen... en dat kan vaak ook; Volg deze tips bijvoorbeeld ook eens op;


- Douche korter.


De douche is zo lekker warm en helemaal in de winter is het heel verleidelijk om er lekker onder te blijven staan. Maar veel mensen krijgen last van hun huid, door het vele douchen wordt je huid droger (gek genoeg, maar het is echt zo!) Ik kreeg er zelf ook last van en ben een stuk korter gaan douchen, dat hielp meteen!


- Zet de verwarming aan als het nodig is.


Onze verwarming staat niet vaak aan. Nou hebben wij een goed geïsoleerd huis, dus dat is natuurlijk een stuk makkelijker dan bij een ouder huis met enkel glas. Maar uiteraard kun je daar ook eerst een warme trui aan doen, je sloffen uit de kast halen of een dekentje op de bank leggen op lekker onder te kruipen 's avonds. Dat scheelt maar weer.

Vergeet ook niet om de kachel gewoon een graadje lager te zetten, je went echt supersnel aan een wat lagere temperatuur.


Daarnaast kun je kijken of je echt met gas je huis moet verwarmen. De warmtepomp is bijvoorbeeld een milieuvriendelijk alternatief om je huis te verwarmen. Goed voor je portemonnee en het milieu.


- Verwarm niet het hele huis.


De verwarmingen hoeven vaak niet in alle kamers aan te staan. Wij hebben ze boven bijvoorbeeld alleen aan als het buiten echt hard vriest, anders kunnen de leidingen bevriezen. Maar verder staan ze nooit aan, de warmte van beneden trekt naar boven en dat is meer dan genoeg.


- Gebruik tochtstrips


Als het tocht in huis, dan voel je de wind (ook als het buiten niet eens zo hard waait) zorg dus dat je de tocht tegenhoudt, gebruik bijvoorbeeld tochtstrips om naden en kieren dicht te maken.


- Isoleren


Isoleren is zo belangrijk om de warmte binnen te houden. Veel gemeentes hebben tegenwoordig subsidies, dus kijk vooral wat er in jouw woonplaats mogelijk is. Door te isoleren kun je de warmte langer binnen houden, maar hoeft de verwarming ook minder vaak aan.


Heb je een woning met veel ramen? Gooi de gordijnen dan open als de zon schijnt, de zon warmt een goed geïsoleerd huis zo op. Onze woonkamer is bij zonnig weer zo 21-22 graden... ook in de winter en ook zonder de verwarming aan te doen.


Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: