Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze financiën in deze Coronatijd! 

Ik denk dat bijna iedereen wel iets merkt in zijn portemonnee van deze corona crisis. Misschien heb je een nul uren contract en werk je helemaal niet of werk je juist heel veel. Geef je veel meer geld uit aan online shoppen of hou je juist veel meer geld over omdat heel veel dicht is. Vandaag gaan wij met de billen bloot en vertel ik je iets over onze financiën in deze periode...

Werk;

Het werk gaat hier gewoon door. Dustin werkt nu juist heel veel omdat het erg druk is bij zijn werkgever. Ik werk minder, omdat de kinderen de hele dag thuis zijn. Ik werk veel op freelance basis en ik merk dat er opdrachten zijn gestopt. Daarnaast heb ik iets meer aanvragen voor samenwerkingen voor ons Youtube kanaal en mijn blog, al met al verdien ik minder, maar ik werk dus ook minder uren. 
Als ondernemer heb ik een buffer, ik heb vorig jaar een heel goed jaar gedraaid en dat is nu mooi meegenomen. Ik ga er vanuit dat ik sowieso de komende maanden minder verdien en wellicht zelfs de rest van het jaar. Gelukkig kan ik dat met mijn zakelijke buffer opvangen. 

Hier geven we nu meer geld aan uit;

Ik heb de afgelopen weken toch meer online geshopt. Niet uit verveling, maar omdat we echt wat dingen nodig hadden. Ik heb bijvoorbeeld zomerkleding voor de kinderen en mijzelf online besteld, ik bestelde lenzenvloeistof en haarverf (ook best belangrijk, haha!) en we geven meer geld uit aan de boodschappen, omdat veel goedkopere producten sneller uitverkocht zijn en we niet vaak naar de supermarkt gaan, nemen we dan de duurdere optie mee, en met een paar producten telt dat best snel op. 

Hier geven we minder geld aan uit;

We zijn natuurlijk heel veel thuis en dat merken we. Aan het eind van de maand staat houden we meer over dan "normaal" ondanks dat we meer uitgeven aan de dingen die ik hierboven schreef. We geven namelijk minder uit aan benzine (ik heb afgelopen week weer eens getankt en dat was bijna 2 maanden geleden) we gaan niet uit eten, vragen de oppas niet om te komen, gaan geen dagjes uit of ergens iets drinken, ontbijten of lunchen. Dat laatste mis ik overigens best wel, haha! Maar het scheelt wel. Ondanks de extra uitgaven houden we een paar honderd euro meer over en dat vind ik best opmerkelijk. We houden de uitgaven altijd goed bij, maar nu we zien hoeveel we overhouden merk ik dat het toch best veel is! ;) 

Meevallers de komende tijd?!

Financiële meevallers zijn altijd mooi meegenomen. Eind van deze maand ontvangt Dustin vakantiegeld, dat is mooi meegenomen en natuurlijk eigenlijk een meevaller die we al zagen aankomen. 

Daarnaast zouden we in de Meivakantie weg gaan, we zouden naar familie gaan en hadden alleen vliegtickets geboekt. Hiervoor hebben we een terugbetaling kunnen aanvragen. Dat duurt nog een tijdje, maar als het goed is krijgen we het geld terug. Dat hadden we niet verwacht en is toch fijn. 

Hoe zien wij de (nabije) toekomst?

We weten natuurlijk nooit hoe de toekomst zal lopen. Ik ben ook echt benieuwd hoe groot de financiële crisis gaat zijn en wat we er allemaal van gaan merken. Ik hoop in ieder geval dat alles weer een beetje tot rust komt, dat voor veel mensen de onzekerheid minder wordt en we er allemaal zo goed mogelijk doorheen komen. Voor ons zelf denk ik op dit moment dat dat goed komt, maar je weet dat natuurlijk nooit zeker. We gaan het afwachten en we gaan het zien! 

De komende maanden staat er in ieder geval een verandering in de hypotheek voor ons aan te komen. De rente vaste periode loopt dan af en we betalen nog een flink hogere rente, dus die gaat zeker naar beneden, ik zal daar tegen die tijd ook nog zeker over schrijven! 

Oproep 

Voor de nieuwe rubriek; "De portemonnee van" zijn we op zoek naar mensen die (anoniem) over hun financiën willen vertellen! Ben je een echte spaarder of een spender? Neem via het e-mail contact met ons op en we sturen je de vragenlijst toe. Je mag mailen op; doortje@defamiliewanders.nl 
We zijn op zoek naar allerlei personen. Van "bespaarders" tot "over de balk gooiers" en van iemand in de bijstand tot iemand die bovengemiddeld verdiend. We sturen je de vragenlijst graag toe! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: