Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

3 x lokale en kleine ondernemers steunen! 

In deze corona crisis hebben vooral kleine ondernemers het lastig. Natuurlijk is het voor grote bedrijven ook heel moeilijk, maar zij hebben gewoonweg vaak veel meer reserve en "overleven" wel. Ik schreef al eerder dat het belangrijk is om kleine ondernemers te steunen, natuurlijk alleen als je dat kunt. Hou je nu geld over omdat de restaurants en kappers dicht zijn? En heb je genoeg baangarantie of heb je nog geen bestemming voor je vakantiegeld omdat de vakantie hoogstwaarschijnlijk niet doorgaat? Dan kun je (een gedeelte) van dat geld gebruiken om de kleine ondernemers te steunen. Zij kunnen de inkomsten goed gebruiken en de kans is daarmee groter dat zij de crisis overleven en je nog lokaal kunt shoppen. 

Ik schreef al eerder dat ik zelf ook best wat merk met teruglopende opdrachten. Gelukkig zijn veel ondernemers ook bezig met "online zichtbaarheid" dus er komt ook weer wat bij. Daarnaast ben ik blij dat jullie nog steeds meelezen op mijn blog, de video's bekijken en soms iets bestellen via een affiliate link (dit betekent dat ik een percentage krijg van het uitgegeven bedrag. Het kost je als klant niets extra) Maar wat kun je nog meer doen? Ik heb vandaag 3 mogelijkheden om lokale en kleine ondernemers te steunen, als je dat dus kunt! 

1. Denk goed na over waar je je aankopen doet;

We kopen nu veel minder, maar er zijn wel veel mensen aan het klussen geslagen of bezig gegaan met de tuin, die moet natuurlijk voor het mooie weer ook weer op en top zijn. Je kunt kiezen voor aankopen bij een grote doe het zelf zaak, maar er is vast ook een kleinere, die waarschijnlijk heel blij is met jou klandizie. Vaak krijg je gratis en voor niets nog extra informatie of advies, mooi meegenomen! 

En denk daar dus bij al je aankopen aan, hoe weinig het er nu ook zijn. Een grote supermarkt overleefd dit wel, daarom doen wij nu ook veel boodschappen bij een lokale boer, waar we ook meteen bloemen meenemen van collega kwekers, want zij kunnen die nu niet kwijt. Zo helpen we met een boodschappen rondje meteen een aantal boeren. 

2. Geniet thuis van "uit huis gaan"

Ik denk dat we allemaal weleens uit eten gaan. De restaurants zijn ook van de een op de andere dag dicht gegaan, zij missen dus alle inkomsten en de kosten draaien door. Bij veel restaurants kun je ook eten bestellen en dat afhalen of laten bezorgen. Geniet dus thuis van een "uitje" en je maakt er een restauranthouder erg blij mee.

Veel restaurants bieden ook cadeaubonnen aan, die kun je nu met korting kopen en kun je straks, als de zaak weer open is inleveren. 

3. Geef wat meer uit;

Nogmaals... wel als je dat kunt natuurlijk! Maar het feit is dat we straks na de zorg crisis zo doorstomen naar een economische crisis. En ik schrijf vaak over besparen, waar ik ook enorm van hou, maar dan spaar ik met het bespaarde geld voor andere aankopen. Het is handig als we allemaal die extra aankopen de komende tijd doen. Dat betekent ook meteen dat er meer uitgegeven wordt en de economie er hopelijk sneller bovenop komt. Natuurlijk zal het echt nog wel even duren, maar wil je graag een tuinset kopen? Koop die dan dit jaar bij het lokale tuincentrum. En zit je al lang te denken over een elektrische fiets? Ga dan nu eens langs op een rustig moment bij de fietsenwinkel in de buurt. 

Uiteindelijk is het afwachten hoe veel kleine ondernemers hier wel of niet uit gaan komen. We kunnen ze hiermee in ieder geval een beetje helpen! Heb jij nog goede ideeën? En hoe steun jij kleine, lokale ondernemers? Laat het mij weten op Instagram! 


Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: