Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Voorbereiden op ontslag!

In verband met het corona virus zijn we allemaal zoveel mogelijk thuis. De cijfers gaan langzaam naar beneden, dus het lijkt te helpen! Maar als het virus straks minder verspreid en de maatregelen minder worden, dan staan we met zijn allen voor een nieuwe uitdaging. De economie krijgt een flinke klap, wereldwijd. En weet jij of jouw baan straks nog bestaat?

Ik heb zelf een onderneming. Naast dat ik met mijn blog en Youtube kanaal geld verdien, ligt mijn grootste inkomstenbron bij bedrijven. Ik help andere ondernemers met hun online zichtbaarheid. Denk aan het bijhouden van Social media kanalen, maar ook het maken van video's. Ik heb anderhalf jaar video's gemaakt voor LibelleTv, het platform van het tijdschrift Libelle. Dit is inmiddels helaas gestopt. Ook maak ik video's voor bijvoorbeeld Happy Healty. 
Ik merk dat sommige opdrachten stopgezet worden of beëindigd worden, ontzettend jammer, maar ook begrijpelijk, heel veel bedrijven gaan in de kosten besparen. Mocht ik iets voor je kunnen betekenen op zakelijk gebied, laat het mij gerust weten; doortje@defamiliewanders.nl 
Het feit is dat ik de komende maanden waarschijnlijk minder verdien, dat kan ik gelukkig opvangen, maar wat als je misschien je baan verliest? Ik geef je vandaag handige tips om je nu alvast voor te bereiden op een eventueel ontslag;

1. Bekijk je financiële situatie;

Weet jij eigenlijk waar je je geld aan uitgeeft? Weet je dat precies of eigenlijk helemaal niet? Pak je bankafschriften er eens bij en ga eens kijken. Zijn er dingen waarop je kunt besparen, doe dat dan alvast. Zeg overbodige abonnementen op en vergeet ook je vaste lasten niet! Kun je overstappen van energieleverancier? Hoe zit je met je tv abonnement? Etc. etc. Ga alles na en bespaar alvast waar dat kan! 

2. Kijk naar je buffer;

Als je al een spaarder bent, dan heb je waarschijnlijk een buffer achter de hand. Dat is goed, want nu je weet wat je precies uitgeeft, weet je nu precies hoeveel maanden je vooruit kunt met je buffer. Vergeet ook niet te kijken naar een eventuele uitkering, als je daar recht op hebt, dan is het verstandig om alvast uit te zoeken wanneer je die kunt aanvragen als dat nodig is. Ben je ondernemer? Kijk dan of je recht hebt op de tegemoetkomingen van de regering in deze periode. 
Heb je nog helemaal geen buffer? Dan is het goed om nu te beginnen met sparen! 

3. Denk na over de toekomst;

Je ontslag is misschien nog niet zeker, maar het is nu wel de tijd om over de toekomst na te denken. Als je baan ophoudt te bestaan of het bedrijf moet inkrimpen waar zou je dan willen werken? Is je cv op dit moment up to date? En je Linkedin? Allemaal handig om nu alvast bij te werken en te bedenken wat jij graag zou willen als het moment wel daar is.

Bij dit alles geldt hetzelfde; voorbereiden is het halve werk. Het is misschien niet leuk om over na te denken, maar juist nu is het belangrijk om hierover na te denken. Ik hoop natuurlijk dat de economie aantrekt en er weinig ontslagen vallen, waardoor dit helemaal niet nodig is, maar heb jij pech en verandert je werksituatie? Dan ben je er in ieder geval op voorbereid. 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: