Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 leuke uitjes met je peuter!

Toen de meiden nog peuters waren ging ik graag met ze op pad. De hele dag binnen is vaak echt te lang en lekker naar buiten en een leuk uitje plannen, dat breekt zo lekker de dag ;) Ik plande vaak s'ochtends een uitje, dan kon er daarna een middagslaapje gedaan worden, ideaal! Vandaag zet ik 10 leuke uitjes voor je op een rij;

1. Kinderboerderij

Ik ben met onze kinderen ontelbare keren naar de kinderboerderij geweest. Niet alleen de kinderboerderij bij ons in de buurt, maar ook weleens verder weg. Daar waren dan weer veel nieuwe dingen te ontdekken. Veel kinderboerderijen organiseren ook allerlei activiteiten. Van het voeren van dieren tot ritjes op een pony, maar een bezoekje op een dinsdagochtend is ook altijd een succes!

2. Het bos

Als je ons volgt op ons Youtube kanaal, dan weet je dat wij regelmatig met de kinderen naar het bos gaan. Ik ben zelf echt een buitenmens en kan daar enorm van genieten. De kinderen gelukkig ook! Toen ze kleiner waren, liepen we een klein rondje door het bos. Ze waren dan veel te druk met steentjes, takjes en blaadjes zoeken. Inmiddels leggen we langere afstanden af, heerlijk om lekker te bewegen en buiten te zijn. 

3. Naar het theater

Soms denken we dat peuters echt nog te klein zijn voor het theater, maar er zijn door het hele land speciale voorstellingen voor de allerkleinsten. Denk aan voorstellingen met Brandweerman Sam, Dirk Scheele of de onbekendere voorstellingen die bijvoorbeeld gaan over sprookjes of waar kindjes leren over muziek. Je hoeft niet bang te zijn dat je kindje niet de hele voorstelling rustig blijft zitten, want dat is vaak met dit soort voorstellingen ook niet de bedoeling! De voorstellingen zijn vaak interactief, waardoor de kinderen lekker mee kunnen doen. Kijk bij het plaatselijke theater welke voorstellingen er de komende tijd zijn. 
4. Zwemmen

Veel kleinere kinderen vinden het heerlijk om te "zwemmen" Lekker spelen in het peuterbadje en spetteren in het water. Vaak zijn er in de zwembaden speciale peuterochtenden waarbij je samen met je kindje kunt zwemmen. Maar je kunt ook kiezen voor het vrijzwemmen, dan installeer je jezelf en je kleintje bij het peuterbad en spelen maar! Ik vond het zelf altijd erg fijn om het zwemmen samen met een andere volwassene te doen, ook vooral omdat ik 2 peuters had en water natuurlijk wel gevaarlijk kan zijn! Maar ook met 1 kindje is het handig om iemand mee te nemen, als je even naar het toilet moet of even iets te eten of drinken haalt, dan is het ideaal als bijvoorbeeld opa of oma, of een lieve tante even op kan letten. 

5. Speeltuinen

Lekker naar buiten is altijd goed, het enige nadeel vind ik altijd dat je de dichtstbijzijnde speeltuinen op een gegeven moment wel hebt gezien. Ik ging vaak op de fiets een "speeltuintour" doen. Lekker een stukje fietsen en dan nieuwe speeltuinen ontdekken, daar zijn ze dan echt wel even zoet mee! 
6. Bioscoop

Onze kinderen gingen al redelijk vroeg mee naar de bioscoop. Ze vinden het geweldig! Al dat lekkers in het winkeltje (ik begrijp de magie wel!) en daarna in de bioscoopzaal. Voor sommige kindjes misschien nog een beetje spannend, maar juist voor peuters zijn er vaak peuterochtenden met speciale peuterfilms. Films die niet te lang duren en waar vaak een pauze tussendoor komt. Maak je geen zorgen over eventueel "geluid" dat je peuter produceert. Dat is bij de peuterfilms vaker het geval en dat is dan ook helemaal niet erg. 

7. Met de trein of de bus

Wij gaan niet standaard met de trein of de bus, dus onze kinderen vinden het altijd een hele belevenis als we dat dan een keer doen. Ik ben een keer, samen met opa en oma met de kinderen naar een stad verderop met de trein gereisd, daar iets gedronken bij de Hema en toen weer naar huis gegaan. Dat is lang genoeg en een groot feest! Wist je dat kinderen gratis met de trein kunnen reizen? De bus is hier niet gratis voor kinderen, maar dat is in iedere regio anders, dus check dat even voordat je een ritje plant! 

8. Bibliotheek

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek. En ik raad het ook echt aan. Ik ga nog regelmatig met de kinderen naar de bieb om nieuwe boekjes te lenen, die lezen we dan voor voordat ze gaan slapen en Thijs leest natuurlijk inmiddels al zelf. Wat ik een groot pluspunt vind, is dat ze bij onze bibliotheek ook cd's, dvd's en games hebben. Zo kun je nog eens iets nieuws uitproberen! (extra tip van vandaag; check bij de cd's wel even of ze niet teveel krassen hebben, ik heb weleens een K3 cd geleend, waar echt geen geluid meer uitkwam, haha!) 
Daarnaast organiseren bibliotheken veel activiteiten. Bij ons hebben ze vaste voorleesuurtjes en allerlei cursussen voor grotere kinderen, (daar wordt vaak een kleine bijdrage voor gevraagd.)

9. Tuincentrum

Je zou misschien denken... wat is er zo leuk aan een tuincentrum? Maar kinderen kunnen er echt lang zoet zijn. Ze kijken hier altijd graag bij de diertjes... de konijnen, vogels en vissen, maar vinden het ook gezellig om plantjes te bekijken en tegen de tijd dat de kerstshows worden opgebouwd is het helemaal feest, dan kijken ze hun ogen uit!

10. Museum

Peuters kunnen ook zeker al naar een museum. Kies dan voor een speciaal "kindermuseum" Denk bijvoorbeeld aan het Nijntje museum in Utrecht of het Spoorwegmuseum. Er is vaak van alles te doen en te zien, dus wat mij betreft ook een grote aanrader! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: