Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Feest en vakantie! 

Gastblogger Saskia neemt jullie graag mee in haar week; feest en vakantie!

Niet alleen de kinderen van Doortje vieren feest in februari, ook onze zoons zijn allebei jarig in deze maand! Tussen de jongens zit nog net geen twee jaar, wat maakt dat we elk jaar in dezelfde week twee verjaardagen te vieren hebben. Om ons volop in het feestgedruis te kunnen storten en vooral om te kunnen genieten samen met de kinderen hebben we een weekje vakantie genomen. As we speak zitten we nu op de helft van onze vakantie en hebben we nog een hoop leuke dingen in het vooruitzicht. Ik neem je graag mee in hoe de eerste helft van onze vakantie er uit zag!

Enkele dagen geleden vierden we de verjaardag van Lucas. Naar traditie gaan we die dag met zijn vieren een dag(deel) weg en de jarige mag kiezen waar we naar toe gaan. Dat werd nog een beetje lastig voor Lucas dus nam Julian maar al te graag de touwtjes in handen om te beslissen waar we Lucas zijn verjaardag konden vieren, het werd Monkey Town. Ik kwam ietwat overprikkeld thuis (Monkey Town in de voorjaarsvakantie is best heftig) maar de jongens hebben volop genoten. ’s Avonds hebben we nog gegeten in het restaurant hier in het dorp, waarmee het feest compleet was. Zaterdag begon daadwerkelijk onze vakantie en startten we de dag met het in elkaar zetten van het nieuwe, grote bed van Julian. Samen met papa werd met zijn eigen boormachine het bed in elkaar gezet, een dekbed van Paw Patrol maakte de vreugde compleet. Stralend kroop hij onder de dekens en nog steeds kijkt hij er naar uit om te gaan slapen.

Op zondag vertrokken we al vroeg richting Bubble Jungle in Leiderdorp, een speelparadijs in het teken van de onderwaterwereld. Een lief idee van onze vrienden om hier samen nog een klein feestje te vieren. De kinderen hebben genoten van de draaimolen, de skelters, het klimmen, de springkussens, de glijbanen en de ballenbakken. Moe maar voldaan naar huis, twee slapende kinderen in de auto dus heel Zuid Holland bekeken vanuit de auto. Maandag stond in het teken van het knutselen van de traktaties. Onder toeziend oog van Lucas werden zijn traktaties gemaakt; voor ieder kindje een leesboekje van Dikkie Dik met een kaartje en een ballon er aan. Julian mocht vervolgens zelf aan de slag en knutselde samen met mama een Paw Patrol beker gevuld met popcorn en manna. In ieder bekertje stopten we een Paw Patrol stempel waarna we het geheel hebben ingepakt. Kaartje schrijven, lintje er aan en klaar. Zie het resultaat hieronder:
Dinsdag gingen de jongens een paar uurtjes naar schooltje toe. Vol trots liet Julian zijn traktaties aan de juf en de andere kinderen zien. Lucas kwam met een grote lach zijn groep binnen die er de hele dag niet meer afgegaan is. Er werd op beide groepen een feestmuts opgezet, gezongen, hieperdepiephoera gedaan met de armen in de lucht, cadeautjes gegeven en traktaties uitgedeeld. Moe maar voldaan namen we de jongens ’s middags inclusief feestmuts weer mee naar huis. Van de juffen kregen we prachtige foto’s van de feestelijke dag. Voor de komende dagen staat onder andere nog een dagje zwemmen op de agenda en is zaterdag de dag waarop we met familie en vrienden de verjaardag van de jongens gaan vieren. In de volgende blog zal ik meer vertellen over de tweede helft van onze vakantie en uiteraard over hun verjaardagsfeest!
Share by: