Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 lekkere en gezonde zomersnacks

De zomer is het ideale seizoen om lekker lang buiten te zitten. Met vrienden en familie, lekker bijkletsen, borrelen en natuurlijk snacks erbij. Dan denken we al snel aan bitterballen en blokjes kaas of plakjes worst... maar er zijn ook heerlijke snacks die gezonder zijn en dat is dan maar weer mooi meegenomen. Vandaag zetten we 10 lekkere en gezonde zomersnacks voor je op een rij;


1.Zomerfruit


Zomerfruit eet zo makkelijk weg; een schaaltje met aardbeien en frambozen, heerlijk! Zet dus gerust een schaal met fruitsalade op tafel. En vergeet niet om ook een grote watermeloen mee te nemen en in stukken te snijden, dat is hier altijd een grote hit!


2. Olijven


Olijven heb je in verschillende soorten en maten; zwart, groen, met pit, zonder pit, met stukjes knoflook of paprika.. ze bevatten veel onverzadigde vetzuren en die zijn goed voor je hart en bloedvaten. Prik er dus gerust nog een paar een sate prikker.


3. Nootjes


Noten zitten hoog in de kcal, maar zijn toch gezond. Dat komt door de onverzadigde vetzuren die ze bevatten. Neem een mix van verschillende nootjes en eet niet de hele zak in 1 keer leeg. Een handje per dag (of op het terras) is dus helemaal prima en gezond.


4. Ongezouten pinda's


Wij halen regelmatig ongezouten pinda's. Wist je dat een pinda eigenlijk een peulvrucht is? Terwijl wij ze vaak als nootjes zien, maar ze vallen dus onder de familie van oa bonen. Wij kopen altijd de ongezouten versie, die roosteren we zelf even in een droge koekenpan met kruiden naar keuze, heerlijk!


5. Hummus


Hummus heb je gewoon naturel, maar ook weer met verschillende smaakjes... kerrie, wortel, pompoen etc. Neem snack groenten om te dippen of stukjes brood, lekker! 

gezonde snack

6. Groenten met yoghurt dip


De snack groenten kun je ook heerlijk eten met een yoghurt dip. Maak een makkelijke dip met yoghurt, knoflook, citroensap en eventueel kruiden naar keuze. Kies voor wortel, komkommer, tomaatjes, paprika reepjes etc.


7. Geroosterde kikkererwten


Sinds ik het recept voor geroosterde kikkererwten deelde, maak ik ze regelmatig. Wij doen ze ook weleens door de salade, dat is ook erg lekker. Je kunt variëren met kruiden en daardoor smaken ze steeds anders. Omdat ze lekker knapperig zijn, is het een heerlijke snack.


8. Popcorn


Popcorn is altijd een goed idee! En als je popcorn zelf maakt, dan kun je zelf kiezen voor de hoeveelheid suiker of zout. Zelf maken is helemaal niet moeilijk (en heel erg low budget) dus een ideale snack voor als de tuin vol zit met familie, vrienden en vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen.


9. Guacamole


Onze kinderen zijn dol op avocado's. En als ik deze kindvriendelijke guacamole zelf maak, dan is hij zo op! Wij kiezen vaak voor tortilla chips erbij, maar ook de eerdergenoemde snack groenten kunnen prima! Guacamole is makkelijk om zelf te maken en zelfgemaakt het aller lekkerste, dus probeer het zeker eens.


10. Zoete aardappelfriet


Zoete aardappel is gezonde dan gewone aardappel. Hij bevat wel meer kcal dan een gewone aardappel! Maar hij is zo gezond doordat de zoete aardappel onder de groenten valt. (En met frietjes heb je zo de 250 gram groenten per dag binnen) Daarnaast bevat de zoete aardappel veel vezels en vitaminen, dus die mag je zeker wat vaker snacken.


Snijd voor frietjes de zoete aardappel in reepjes en leg uitgebreid op een bakplaat met bakpapier. Voeg kruiden naar keuze en een klein beetje olie toe (echt een klein beetje, anders worden ze niet knapperig) en bak een half uurtje op 220 graden af, hou de frietjes in de gaten en wil je echt gezond bezig zijn... pas dan een beetje op met de klodders mayonaise.


Deze 10 snacks kun je dus gerust de hele zomer op tafel zetten.... geniet ervan!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: