Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Schoolreisje, zwemmen, sint en nog meer kerst

De laatste week voor de herfstvakantie van de kinderen zat vol met leuke dingen; lekker bakken, schoolreisje en daarna meteen een studiedag waarbij we lekker gingen zwemmen! Ik heb weer een nieuw vol weekoverzicht voor je, kijk je mee?!

We beginnen de week even op zondag. We maakten samen met opa en oma een lange wandeling door het bos en door de regen lagen er genoeg plassen! Dus ze konden ook lekker in de plassen stampen! Daarna warmden we op met warme chocolademelk en gingen we weer naar huis, een prima zondag!

Maandag begint de week met pannenkoeken! Nu de kinderen ouder worden zijn ze af en toe aan de beurt om voor het eten te zorgen. De ene keer maken ze pasta, dan weer een salade of pannenkoeken. Uiteraard helpen we waar nodig en deze maandag was Thijs aan de beurt. Hij wilde graag pannenkoeken bakken. Uiteindelijk was hij bij een vriendje spelen en was ik wel alvast begonnen met het beslag, maar daarna kon hij alles zelf... we hebben heerlijk gegeten! Zo proberen we de kinderen ook dit soort dingen te leren, zodat ze later lekker wat kunnen koken (bakken) etc.

Dinsdag ging ik zelf weer de keuken in voor een nieuw recept. Ik maakte deze rijstwafel snack met fudge en chocolade, echt heerlijk! Ook de video kwam natuurlijk weer online!

Woensdag waren Dustin en ik 's ochtends druk bezig in huis en offertes opvragen voor een aantal dingen. 's middags wandelde ik samen met Thijs naar het centrum, maar toen we terug waren, wilden de meiden toch ook wel. Dustin ging samen met ze en ze maakten een stop bij de speelgoedwinkel. Nu de Decembermaand eraan komt (en ze het "grote" geheim inmiddels weten) moeten er steeds dingen op het verlanglijstje gezet worden... er werden wat foto's gemaakt van dingen die er echt bij moesten, haha!

Daarna waren ze meteen druk bezig om hun tassen in te pakken. Voor donderdag stond er een schoolreisje op het programma, dus de tassen werden alvast klaargezet! Ik vertelde vorige week al dat we hoopten op mooi weer... de weersvoorspelling ging van droog naar regen en weer terug, ook woensdag werd er nog uitgebreid gekeken en gehoopt op in ieder geval droog weer!

En eindelijk was het zover! Donderdag gingen ze naar attractiepark Slagharen. Gelukkig bleef het vrijwel de hele dag droog, zo fijn! Ik zwaaide ze 's ochtends bij school uit en rond 18.45u waren ze weer terug. Doodmoe en vol verhalen. We gingen thuis meteen aan tafel (en ze hadden niet echt trek door al het lekkers) en daarna meteen naar bed...

Vrijdag hadden de kinderen een studiedag en was de herfstvakantie dus alvast begonnen! Ze sliepen allemaal uit tot 08.45u, zo'n schoolreisje is dus echt vermoeiend ;) Daarna zagen we dat het de hele dag zou regenen, dus bedachten we dat het wel leuk zou zijn om te gaan zwemmen... na het ontbijt reden we naar Lelystad en hebben we lekker gezwommen. Het was vrij rustig, dus we konden heerlijk lang zwemmen, van de glijbaan en er werd lekker gespeeld... een geslaagde dag!

Toen we thuiskwamen was het nog geen etenstijd, dus even lekker opwarmen met een kopje soep. Daarna lekker op de bank met een film... echt herfst!

Zaterdag zou Dustin eigenlijk vrij zijn, maar hij werd gevraagd om even een dag te ruilen, dus hij ging 's ochtends naar zijn werk. Op zijn werk komt er nu weer een drukke periode aan, dus hij werkt wat extra de komende tijd... Het zou veel regenen, maar 's middags kwam toch lekker de zon door. Ik ging met de kinderen lekker naar buiten.. even langs de speeltuin en daarna langs de supermarkt.

Op de terugweg kwamen we deze kat tegen. Hij woont vlakbij ons en komt altijd vrolijk aanrennen als je langsloopt... nu we zelf geen huisdieren meer hebben, knuffelen we graag uitgebreid met de buurtkatten, haha!

Zondag liep ik even naar de AH om wat boodschappen te halen die ze zaterdag bij de andere supermarkt niet hadden.. ik had opeens zo'n zin in strooigoed, dus dat ging mee naar huis... we kopen altijd kruidnoten meteen als ze in de winkel liggen en na een paar weken zijn we er dan weer klaar mee ;) En dan kopen we af en toe een zak...

Later wandelden we nog even naar de Action... 1 van de meiden besteedde haar zakgeld aan deze kerst raamstickers van Stitch! Zo leuk! Ik deelde ze in mijn story op Instagram en kreeg heel veel vragen waar ze vandaan kwamen... de Action dus!

Dustin ging in de tuin aan de slag met de eerste kerstlichtjes. Nu het vroeger donker wordt, is dat wel zo gezellig! Het is zeker nog niet af, maar het begin is er en het ziet er meteen lekker knus uit in het donker <3


Nu hebben de kinderen lekker herfstvakantie en zijn ze een weekje vrij! De afgelopen jaren gingen we steeds weg, maar Dustin kon dit jaar helaas niet de hele week vrij krijgen... misschien gaan we nog een paar dagen weg, maar de eerste verkoudheid is ook het huis binnen gekomen, dus we moeten nog even kijken! We zijn in ieder geval van plan om lekker uit te slapen, te wandelen, spelletjes te doen en films te kijken... Nu ik dit weekoverzicht maak (maandag) zitten we allemaal gezellig binnen. De 1 zit in de hangstoel met een boek, de ander is bezig met diamond painting en de laatste is aan te tekenen, heerlijk! Maak er een mooie week van allemaal!

Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: