Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Logeren, studiedag en alvast wat kerst sfeer....

We hadden weer een leuke week! De kinderen hadden een studiedag, dus er werd ook lekker gelogeerd... (en weinig geslapen!), In het weekend was het tijd voor een nieuw honkbal toernooi en we dompelden ons al lekker vroeg onder in de kerst sfeer! Kijk je mee?!

De honkbal trainingen zijn zo goed als voorbij en dat is eigenlijk ook wel eens lekker... we hebben dan een paar dagen in de week waarop we niet hoeven te haasten met koken (of vooruit koken) en opschieten na school. Maandag hadden we dus lekker de hele middag... Thijs maakte flink foto's van zijn schoenen die alweer te klein zijn. Op school deden ze mee met een challenge om textiel op te halen en vooral om dingen goed te hergebruiken. Deze schoenen gingen dus op marktplaats om gratis af te halen, ze waren zo weg.. en hij verdiende er voor school extra punten mee...

Dinsdag willen de meiden een toetje maken. We eten vrijwel nooit een toetje, maar daarom is het des te leuker als ze een keertje zelf iets hebben bedacht. We gaan nog even de supermarkt in en ze nemen mini tompouces en slagroom mee. Na het eten gaan ze zelf aan de slag in de keuken en krijgen we allemaal een schoteltje met een lekker toetje...

Woensdag krijgen we visite, dus ik ga 's ochtends aan de slag om iets lekkers te bakken. Ik wil dit recept al een tijdje filmen, dus ik maak er meteen een video van. Deze appelflappen zijn altijd een succes en het recept staat inmiddels online.

En met visite komen er cadeautjes. Ik krijg dit hazelnoten, chocolade taartje uit Italië. 1 van mijn favoriete, dus dat komt wel op!

Als Thijs 's middags thuiskomt vraagt hij of hij bij een vriendje mag logeren. De kinderen hebben donderdag een studiedag, dus dat mag natuurlijk wel. We brengen hem weg en eten snel even wat. Na het eten staat de volgende visite voor de deur en na een kop koffie en thee breng ik de kinderen naar bed, ook bij ons wordt er gelogeerd. Sara slaapt bij mij in het grote bed en Dustin gaat bij Sofie op de kamer logeren, nog even lezen en voorlezen en dan lekker slapen! De visite blijft nog gezellig en we kletsen wat af, we gaan veel te laat naar bed, maar ik verwacht toch te kunnen uitslapen... helaas is Sara rond 05.45u wakker... poeh! haha! Normaal slaapt ze veel langer, maar in een ander bed is ze toch wel erg vroeg wakker, dus we beginnen vroeg aan de studiedag...

Donderdag is een echte herfstdag met veel regen... we beginnen de dag dus rustig. Dustin gaat naar zijn werk en wij lopen lang in onze pyjama's rond. Ik werk nog wat en daarna maken we een wandeling, helaas begint het net weer te regenen, maar even een frisse neus is wel fijn! De meiden steppen lekker en ik loop mee. Daarna snel naar huis voor thee met kruidnootjes, althans.. dat is het plan!

De meiden zijn gek op kruidnootjes, maar willen liever nog wat bakken, daar is het ook echt zo'n dag voor. We laten de kruidnootjes dus lekker liggen en maken havermout koekjes, super makkelijk en lekker. Als de koekjes net uit de oven zijn komt Thijs ook weer thuis. Hij vertelt dat hij om 02.15u is gaan slapen en dat is ook wel te zien... kleine oogjes, haha! Vanavond maar vroeg naar bed!

Vrijdag heeft Thijs inderdaad moeite met wakker worden... als we bijna naar school gaan moeten we hem wakker maken... als de kinderen allemaal op school zitten gaan Dus en ik aan de slag met wat dingen voor ons huis. Ook moeten er wat belastingzaken geregeld worden. En 's middags gaan we even naar het tuincentrum. De kerstshow is nog niet open, maar we snuiven vast wat kerst sfeer op bij het kerstdorp waar we al kunnen kijken.

Natuurlijk gaan er ook wat nieuwe Lemax producten mee naar huis (affiliate linkje, want je kunt ze ook online kopen) En thuis wordt er meteen een kerstdorp neergezet, dat is enorm vroeg, maar ik kan niet anders zeggen dan dat het Dustin zijn hobby is... voor zijn werk is hij vanaf Februari al begin met inkopen voor de kerst en hij is al weken ondergedompeld in de kerst op zijn werk, haha! Dus helemaal prima, het staat ook lekker gezellig... dit is overigens maar een klein stukje... we hebben ook nog 3 andere stukken en een trein, het is nog niet helemaal af, maar we zijn er druk mee bezig :)

Ook op zaterdag gaat de wekker eigenlijk veel te vroeg. Het is even spannend in verband met het weer, maar dit honkbal toernooi gaat ook door! Dustin en Thijs rijden voor 8u al weg, ik blijf deze keer thuis met de meiden. Het is weer erg leuk, wel een stuk kouder dan vorige week! En hoewel ze vorige week het toernooi wonnen, vallen ze deze keer niet in de prijzen, jammer!

Ik vermaak mij ook prima met de meiden! We gaan op de fiets naar het station en nemen de trein naar de stad verderop. Ze vinden dat altijd geweldig... we gaan lekker winkelen (en ik merk dat ze echt al meiden worden die enorm van winkelen houden en hun eigen smaak ontwikkelen) Er wordt van alles gepast, maar weinig zit echt top, dus we kopen niet heel veel.... wat aardbeien op de markt, wat knutselspullen en maillots. Daarna eten we een broodje, zoeken nog wat boeken uit in de bieb en gaan weer terug naar huis, het was een succes!

Zondag slapen we allemaal uit. Ik word pas om half 9 wakker en dan is alleen Dustin al wakker.... hij moet om 09.15 uur naar zijn werk. Hij gaat eigenlijk altijd op de fiets, maar de regen komt met bakken uit de lucht! Ik besluit om ook snel te douchen en hem even een lift te geven... wel zo fijn! De kinderen worden net wakker als we bijna weg moeten, ze doen snel hun jas aan over hun pyjama en gaan zo de auto mee in. Als we thuis zijn begin ik met een lekker ontbijtje; ik eet dit meestal met appel en kaneel, maar nu kies ik voor de aardbeien van de markt, heerlijk!

Thuis gaan ook de kinderen uitgebreid in bad en gaan we daarna even naar de Action. We hebben nog wat douchespul en handzeep etc. nodig. Sara kiest deze sloffen uit, die heerlijk warm zijn nu het kouder wordt! 's middags halen we een frisse neus, doen we nog boodschappen en halen we Dustin vlak voor het eten weer op...


De komende week hebben de kinderen nog school en staat er een schoolreisje gepland! Vorig jaar zijn ze helemaal doorweekt teruggekomen... en helaas leek de weersvoorspelling nu goed te zijn, maar die is inmiddels verandert in heel, heel, heel erg veel regen! Ik weet ook niet wie er op school bedenkt om een schoolreisje in Oktober te plannen, haha! Maar goed.. we gaan het zien. Vorig jaar vonden de kinderen het niet heel tof al die regen, dus ze riepen al maanden dat ze dan echt niet wilden gaan hoor! We wachten de voorspelling verder af...


Daarna begint voor ons de herfstvakantie... maar eerst nog een weekje werk en school. Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: