Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Handige bespaartips in Februari

 De eerste maand van 2021 is voorbij! Ik zeg op naar het voorjaar, open scholen, open winkels en open restaurants.. of ben ik nog even te optimistisch?! Er is in ieder geval weer een nieuwe maand begonnen en daarom is het tijd voor wat bespaartips voor de maand Februari, want hoewel het nog winter is, begint de zon meer te schijnen, is het langer licht en zien we de eerste tekenen van het voorjaar tevoorschijn komen!

Februari is voor ons persoonlijk altijd een vrij dure maand. We vieren altijd ons jubileum en onze kinderen zijn alle drie deze maand jarig... Qua kinderen waren we niet zo goed in plannen, haha! Thijs is bijna op een schrikkeldag geboren (het scheelde 4 uurtjes) en hoewel ik van de meiden pas eind Maart uitgerekend was, werden ze bijna op Thijs zijn verjaardag geboren. Dat was wat geweest; alle 3 jarig op dezelfde dag! Maar nu zit er gelukkig een paar dagen tussen. Hoewel we wel altijd op tijd op zoek gaan naar cadeaus, is het toch een dure maand. Met taart, traktaties en kinderfeestjes (al zal dat dit jaar wel uitgesteld worden naar verderop in het jaar) 

Wil je, net zoals wij, toch graag iets overhouden deze maand? Ga dan lekker aan de slag met deze bespaartips; 

Valentijnsdag 

We weten allemaal dat het 14 Februari valentijnsdag is. En we weten allemaal dat de rozen dan 3 keer duurder zijn dan normaal, maar toch is het fijn om iets te geven, toch?! Ons jubileum is op 10 Februari, dus wij doen meestal met valentijnsdag nog iets kleins; een doosje chocolade is ook leuk! En ook op de tiende is het vaak een kleinigheidje. 

We vinden elkaar natuurlijk het hele jaar door leuk, maar ik vind het wel fijn om dan even iets extra's voor elkaar te doen. Dat hoeft dus niet duur te zijn. Ik vind een reep Tony's uit de supermarkt ook leuk en hij vindt een speciaal biertje lekker. Als de kinderen tegen die tijd weer naar school zijn, dan is hij waarschijnlijk de 10e vrij, dan halen we wat broodjes uit de supermarkt, croissantje erbij, lekker sapje, koffie en we maken er een gezellig ontbijtje van, niet duur, wel gezellig! 

De sale begint! 

Ik koop niet veel kleding vooruit, want zoveel kleding heb je nou eenmaal niet nodig. Maar... ik maak wel graag gebruik van de sale. Zo kocht ik laatst voor de meiden nieuwe laarsjes van goede kwaliteit voor € 25,- per paar. En die kunnen ze echt nog wel even aan.

Thijs loopt het hele jaar op sneakers en die kocht ik voor € 30,- ipv de gebruikelijke € 60,-. Dus kijk vooral even naar de uitverkoop. Koop niet wat je niet nodig hebt, maar maak er goed gebruik van, dat scheelt veel!

Ramen wassen... :( 

Als er iets is waar ik niet van hou, dan is het wel ramen wassen.... maar het loont wel om het zelf te doen. Ik kreeg laatst een aanbod van een glazenwasser in de buurt, voor slechts € 25,- werden onze ramen iedere maand gewassen. Heel fijn, maar dan doe ik het wel zelf (en ook niet elke maand, haha!) 

Nu de zon vaker schijnt is het pijnlijk duidelijk dat de ramen wel gewassen mogen worden. En als ze zijn gedaan, dan gaan de kinderen er weer met hun handen tegenaan en speelt onze kat voor glazenwasser als hij naar binnen wilt en blijft het eigenlijk geen dag echt netjes... maar ja, ze zijn gedaan en het scheelt dus gewoon om ze zelf te doen. En je hoeft er geen duur apparaat voor aan te schaffen... Ik neem altijd een emmer met een drupje afwasmiddel en dan wordt alles streeploos schoon (voor een uurtje dus) 

 

Belastingaangifte


Binnenkort mag de belastingaangifte weer gedaan worden. Rond deze tijd zoek ik altijd alvast van alles bij elkaar. Dat scheelt straks weer! Omdat mijn inkomen heel wisselend is, surf ik ook altijd even naar de site van de belastingdienst. Wij ontvangen nog wat toeslagen en ik reken dan meteen uit of we teveel of te weinig hebben ontvangen vorig jaar, omdat ik nu mijn daadwerkelijke inkomen weet. Dan kan ik mooi rekening houden met terug betalen of juist een extraatje ontvangen.


Bloembollen bewaren


Deze bespaar tip is alvast voor volgend jaar... je hebt rond deze tijd van het jaar vast weleens narcissen binnen op tafel staan, of andere bolletjes. Als ze uitgebloeid zijn, bewaren wij altijd de bollen en planten die in de tuin. Ieder jaar komen ze weer op en hebben we een fleurige tuin die ieder jaar voller wordt, voor bijna niets!


Gebruik de zon


Ik vertelde al eens eerder over ons "gebruik" van de zon. Niet via zonnepanelen, maar door gewoon de gordijnen open te gooien. De dagen worden langer en als de zon schijnt, dan kun je daar dus goed gebruik van maken. De zon warmt je huis op voor niets en dan gaat de verwarming dus niet aan...


Ook zonder droger gebruiken we de zon goed; de was kan op sommige dagen alweer prima naar buiten op het droogrek en is in het winterzonnetje snel droog.

Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Op zoek naar goede pannen? Lees hier de tips!
door Doortje 08 apr., 2024
Op zoek naar goede pannen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: