Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Lekker lenteweer,

naar de dierenarts en heerlijk eten

Wat was het heerlijk weer afgelopen weekend, echt lente! Wij hebben er van genoten en ook de rest van de week hadden we genoeg te doen. Van het opmaken van de paaseitjes tot een ontsnapte kitten... we maakten het allemaal mee, kijk maar mee;

We beginnen het weekoverzicht op dinsdag. De paasdagen waren weer voorbij en iedereen ging weer aan het werk en naar school. Ik nam een kop koffie met nog een keer de paasbeker en natuurlijk wat paaseitjes, die zijn inmiddels op.

Dinsdagavond maakte ik een pan soep. We hebben inmiddels met alle sporten zo'n 3 avonden in de week waarop we soms in etappes moeten eten.... geen probleem, maar een pan soep staat altijd wel op 1 van deze dagen op het menu. Want het is gemakkelijk van tevoren te maken en gemakkelijk op te warmen. Ik maakte een wortelsoep, maar deed er nog wat restjes groenten doorheen deze keer... nog wat kastanjechampignons van de paasdagen en nog 2 groene paprika's die bleven liggen, het soepje was niet zo oranje als gewoonlijk, maar wel erg lekker!

En terwijl ik de soep aan het maken was, maakte Sara deze foto... De kat komt altijd op het krukje zitten als ik aan het koken ben, wel gezellig hoor!

Woensdag ging ik aan de slag met het recept van vorige week.... deze keer jam twisters. De kinderen hielpen mee en de meiden wilden vooral filmen, de video was goed gelukt vonden wij. ;)

Donderdag was ik net met de kinderen een broodje aan het eten toen we opeens gemiauw van buiten hoorden... onze kitten Bobby mag niet naar buiten, maar hij had het badkamerraam open geduwd en was op het afdakje beland, wat een boef! Het had die ochtend nog goed geregend, dus hij stond met zijn poten in een modderpoel. Met een ladder kon ik hem gelukkig snel weer naar beneden halen, maar het badkamerraam doen we nu maar extra goed dicht, haha! Echt kittengedrag dit... wat een avontuur weer...

Vrijdagochtend was er weer een nieuw avontuur voor Bobby. Hij mocht voor de eerste keer naar de dierenarts! Hij kreeg een algemene check en werd helemaal goedgekeurd. Deze week mag hij terug om geholpen te worden, dat wordt nog wat minder leuk voor hem, maar dat komt wel goed. De algemene check vond hij in ieder geval reuze interessant.

Terwijl Dustin net weer thuis kwam met Bobby, stapte ik de deur uit. Ik ging met de trein naar een afspraak, dat ging allemaal goed.... thuis plofte ik op de bank met chocolade die ik met Pasen had gekregen, heerlijk!

Vrijdagavond wandelde ik met de meiden nog even naar de Lidl... we hadden een spaarkaart vol en dit knuffeltje ging mee naar huis. We namen ook meteen wat yoghurt mee, dan hoefden we pas zondag weer boodschappen te doen, dat was even handig.

Zaterdagochtend gingen Dustin en Thijs vroeg de deur uit voor een honkbalwedstrijd. Ik ging met de meiden op de fiets richting de dansschool waar Sofie les heeft. Ze hebben in de zomer een optreden en de kaartverkoop was zaterdagochtend. Het viel even tegen toen we daar aankwamen... er stond een enorme rij! Gelukkig was het lekker weer en vermaakten de meiden zich wel met spelen en lieveheersbeestjes zoeken. Na anderhalf uur wachten hadden we kaartjes bemachtigd, poeh... dat was ff langer dan we hadden verwacht!

Zaterdagavond ging de bbq aan, het was zulk lekker weer! Opa en oma aten gezellig mee; salade, frietjes, broodje hamburger en kip, het was heerlijk en gezellig!

Zondagochtend sliepen we lekker lang uit... daarna ging Dustin naar zijn werk. De meiden vroegen of ze wafels mochten maken, dat kunnen ze inmiddels helemaal zelf en dat mocht. Dustin kon er nog net 1 proeven voordat hij de deur uit moest. Het was een heerlijk zondags ontbijtje!

De lunch was iets anders... ik nam lekker salade die nog over was van zaterdag... we hadden een lekkere Griekse salade gemaakt met sla, tomaat, paprika, feta en olijven, die is de volgende dag ook nog super lekker.

'S middags ging ik met de kinderen en opa en oma nog lekker wandelen langs het water. We kwamen een speeltuin tegen, dus ook daar werd lekker gespeeld. Daarna keken we nog even bij het wakeboarden en aten we een ijsje aan de waterkant, heerlijk!

Na de wandeling deden we even wat boodschappen en thuis werd er ook alleen maar weer buiten gespeeld.... de kinderen leefden zich ook uit met stoepkrijt, haha! Het staat wel heerlijk vrolijk zo in de tuin.


En nu staat er een nieuwe week voor de deur.... Bobby mag dus weer naar de dierenarts, Thijs heeft in het weekend weer een wedstrijd en verder is de week aardig rustig, ook fijn! Maak er een mooie week van allemaal!

Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: