Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Thuisdate tijdens de corona periode!

Nu de restaurants en gezellige koffietentjes dicht zijn, moeten we wat creatiever worden om een leuke date te verzinnen. Na inmiddels ruim 12 jaar samen, gaan we nog steeds op date! Normaliter betekent dat; De oppas regelen, lekker uit eten of de kinderen naar school en dan buiten de deur ontbijten, lunchen of koffie drinken met iets lekkers. Nu gaat dat dus heel anders... ik vertel je hoe wij onze dates regelen tijdens deze periode... 

* Avond zonder televisie;

Ook voor deze periode deden we dit regelmatig; s'avonds als de kinderen naar bed zijn even tijd voor elkaar. En dan bedoel ik dus echt tijd voor elkaar. Geen televisie, telefoons en andere afleidende dingen, maar echt even een goed gesprek. We zorgen meestal voor iets lekkers (zoutjes, hapjes etc.) en soms voor een lekker glas wijn. We bespreken hoe het allemaal gaat, waar we ons zorgen over maken, maar ook welke boodschappen we nog moeten doen of dat we echt de garage even moeten bellen voor de auto. Gewoon lekker bijkletsen en aandacht voor elkaar. 

* Avond met televisie;

Met de televisie aan heb je natuurlijk minder aandacht voor elkaar, maar soms is het ook heerlijk om lekker tegen elkaar aan te kruipen en samen een serie te kijken. Wij hebben samen bijvoorbeeld Prison break en Suits gevolgd. Inmiddels volgen we samen niet echt meer een serie, maar kijken we Bed & breakfast, ik vertrek of topdokters. We hebben niet helemaal dezelfde smaak qua series en tv programma's, maar er zijn er altijd wel die we beiden leuk vinden om te kijken.

* Een ontbijtje aan de keukentafel;

Als je ons al langer volgt, dan weet je dat (vooral) ik dol ben op ontbijt. Hotelontbijtjes kan ik mij al weken op verheugen, je kunt mij er echt voor wakker maken. We gaan ook regelmatig buiten de deur ontbijten, uitgebreid. Favoriet is brownies en downies waar je een compleet ontbijt krijgt voor weinig, maar we hebben ook weleens ontbeten bij vd Valk, zonder er geslapen te hebben, dat kan namelijk ook.

Nu kan dat natuurlijk allemaal niet, maar afgelopen week hebben we een ontbijtje aan de keukentafel geregeld. De kinderen hadden voorjaarsvakantie, waren daarna omstebeurt ziek en toen gingen de scholen dicht. Afgelopen vrijdag waren we dus voor het eerst in zo'n 3 maanden samen thuis. We kochten lekkere broodjes, croissants, sap, zorgden voor lekker beleg en lekkere koffie en het was heerlijk! Dit gaan we zeker vaker doen.

* Romantisch diner voor 2;

Ik hoor vaker dat ouders samen lekker gaan eten als de kinderen in bed liggen. Dat is ons nog nooit gelukt, maar zou ik graag eens willen doen. Thijs is natuurlijk 8, dus voordat hij in bed ligt hebben we allang geen honger meer, haha! Dus tot nu toe is deze date nog niet gelukt. Ik denk dat als we een keer weinig eten bij het avondeten en dan samen laat dineren dat het wel moet lukken, dus deze staat op de to-do list van komende tijd ;) 

Dus met of zonder een lockdown, een afspraak kan gezellig uitpakken. Zorg alleen wel voor zekerheid van je gezondheid als je niet volledig zeker bent van de veiligheid van de avond. Aarzel daarom niet een diagnose online te raadplegen door een soa test kopen bij een medisch verantwoorde zorgaanbieder.

(In dit artikel staan gesponsorde links) 
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: