Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Overstappen van energieleverancier en ons lage verbruik!

Het was weer zo ver; We ontvingen de jaarnota van onze energieleverancier. Het jaar was weer voorbij gevlogen en dat betekent voor ons altijd; kijken of we weer kunnen overstappen! 

Ons verbruik;

Ik had het er laatst met een familielid over; Ik heb niet het idee dat we heel erg zuinig doen en op ons verbruik letten, maar toen we het daarover hadden, bleek dat toch wel zo te zijn. Ik denk dat het inmiddels zo zit "ingebakken" en dat het daarom eigenlijk niet meer opvalt. We doen onder andere het volgende;

* In de winter gaat de verwarming aan als we het koud hebben. Dat kan betekenen dat hij pas s'avonds aan gaat. We gaan niet in de kou zitten, maar maken wel gebruik van onze grote ramen in de woonkamer. Zodra de zon schijnt, gaan de gordijnen open en is het zo 20-21 graden in de woonkamer, omdat ons huis goed is geïsoleerd, koelt het ook weer minder snel af.

* Goed luchten, vooral als we in de winter de gordijnen ruim openzetten, dan luchten we ook meteen. Want het is belangrijk om frisse lucht binnen te laten en ik vind dat zelf ook prettiger. Als de verwarming aan staat, vind ik het vaak zo "drukkend" warm. Dus frisse lucht is belangrijk, juist ook omdat dit makkelijker opwarmt als je de verwarming aanzet. 

* Als we koken, dan gaat het gas eerder uit. Denk aan eieren, groenten, pasta of rijst. Als het water kookt doe ik het gas uit. Je kunt zo'n 5 minuten optellen bij de kooktijd en het is dan echt goed gaar. 

Dit zijn eigenlijk de voornamelijk de dingen die we doen, ik denk dat het niet meteen aanzetten van de verwarming het grootste effect heeft. 

Het afgelopen jaar hebben wij 2267 kWh en 579 m3 gas verbruikt. Vergelijkbaar met een 1-2 persoons huishouden en met een maandbedrag van zo'n € 85,-. 

Waarom ieder jaar overstappen?

Veel mensen zitten jarenlang bij dezelfde leverancier, want overstappen lijkt soms lastig, maar dit ervaar ik helemaal niet zo. Het overstappen gebeurt eigenlijk vanzelf. (Je nieuwe leverancier zegt je contract bij je oude leverancier op) en met een slimme meter wordt je maandbedrag makkelijk berekent. Je zit niet opeens zonder elektra en gas, je merkt vrijwel niks van je overstap. 

Gek genoeg zijn leveranciers dol op nieuwe klanten, want de meesten blijven dus jaren hangen en dat zijn fijne klanten! Ze hebben daarom eigenlijk altijd een welkomsbonus voor nieuwe klanten. Zo'n bonus ontvang je als je een jaar klant bent geweest. (Daarna ben je dus vrij om weer over te stappen) ;) En juist die bonussen kunnen flink oplopen. Deze keer ontvingen wij € 260,- korting op onze jaarnota! Als je bedenkt dat we maandelijks zo'n € 85,- betalen is dat voor ons als gezin dus ruim 3 maanden "gratis" gas en elektra! Dat is echt heel mooi meegenomen.

Ik ben inmiddels overgestapt naar een nieuwe leverancier. Volgend jaar gaat er € 200,- van de jaarnota af. Iets minder, maar de welkomsbonussen verschillen per periode en leverancier. Dit was voor nu de beste deal en ook € 200,- is zo snel verdiend. 

Hoe overstappen?

Overstappen gaat dus redelijk gemakkelijk. Je kunt bij de leveranciers zelf kijken voor de beste deals, maar wij kijken vaak op www.gaslicht.com zeker geen spon, maar gewoon een hele fijne website om te vergelijken en zij regelen je overstap. Je krijgt zelfs een herinnering als het jaar bijna voorbij is, zodat je weer kunt gaan vergelijken en weer overstappen! Let daarbij altijd wel op dat je echt een jaar klant bent, anders heb je geen recht meer op je welkomsbonus en dat is zonde. Voor de zekerheid wacht ik persoonlijk altijd totdat ik de jaarnota heb ontvangen. 
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: