Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bespaar tip van de dag; bespaar op uitjes

Bespaar tip van de dag; bespaar op uitjes

Een dagje uit. Leuk voor groot en klein, toch?! Als je naar de entreeprijzen kijkt, dan is het altijd iets minder leuk... wat zijn uitjes toch duur geworden de afgelopen tijd! Waarschijnlijk heeft dat ook alles te maken met de corona periode en minder bezoekers in die tijd. Een dagje dierentuin kost voor ons als gezin, zo'n € 140,- Dan zijn we binnen en hebben we de auto geparkeerd. Een flink bedrag. Ook een grotere speeltuin, met een aantal attracties  waar wij voor corona vaker heen gingen is nu bijna 50% duurder. Eerder waren we € 10,- per persoon kwijt en nu € 14,50


Het betekent voor ons dat wij, als gezin, vaker kiezen voor low budget of gratis uitjes.. kleinere dierenparken, gratis speeltuinen, een dagje strand etc.


Maar gelukkig kun je op een leuk dagje uit op vele manieren besparen. Dan blijft het vaak nog wel duur, maar ook prima te doen! Dan is een dagje uit weer ontzettend leuk. Vandaag zetten we alle mogelijkheden om te besparen voor je op een rij;


Spaaracties;


Bij veel supermarkten kun je ergens in het jaar wel sparen voor korting op dagjes uit. Denk aan de spaaractie van Albert Heijn voor de Efteling. Dan blijft het alsnog een prijzig uitje, maar wil je er graag heen, dan is dit de manier om een leuke korting te scoren.


Vraag mensen in je omgeving om mee te sparen, zo hoef je ook geen extra boodschappen te doen om maar extra spaarzegels te krijgen (want dan betaal je de korting uiteindelijk zelf)


Korting sites;


Denk aan sites en apps zoals Groupon en Social Deal. Soms moet je even zoeken naar iets leuks, maar dan vindt je van alles; van pretparken tot dierentuin en van binnenspeeltuinen tot zwembaden. Wij kijken regelmatig even als we een dagje uit willen en zijn al vaak met korting gaan zwemmen, bowlen en naar binnenspeeltuinen geweest.


Veilingsites;


We kennen allemaal wel de veilingsites. Voor vakanties, hotelkamers, maar ook voor uitjes. Let er op dat je niet teveel biedt, het valt mij altijd op dat mensen blijven bieden en dan bijna net zoveel betalen als normaal (omdat er nog vaak veilingkosten of administratiekosten bijkomen). En let op de voorwaarden. Soms zijn kaartjes niet geldig in drukkere periodes of moet je van tevoren een datum kiezen.


Maar weet je waar je graag heen wilt, check de sites dan op rustige tijden. Dat is, in mijn ervaring, vaak 's ochtends vroeg. Ik scoorde laatst al kaartjes voor een dagje uit in de zomervakantie, we betaalden € 25,- terwijl wij anders ruim € 50,- kwijt waren, een mooie deal!


Punten en Miles;


Er zijn heel veel verschillende spaarprogramma's waarbij je punten kunt sparen. Denk aan de rentepunten van de ING of de Airmiles. Met deze programma's kun je vaak korting krijgen op een dagje uit en dat kan best oplopen. Met 5 personen naar een pretpark met € 7,50 korting per persoon is toch mooi meegenomen.


Bekijk ook hierbij goed de voorwaarden en of het echt een goede deal is.


Museumjaarkaart;


Ga je vaak met het gezin naar musea, dan kan een museumjaarkaart erg interessant zijn. Voor 1 bedrag kun je meer dan 450 musea bezoeken, onbeperkt... dus je kunt ook gerust 3 keer naar hetzelfde museum gaan als je nog niet uitgekeken bent. Ook voor kinderen zijn er heel veel leuke musea; zoals bijvoorbeeld het spoorwegmuseum, maar er zijn er nog veel meer! Voor volwassenen betaal je per jaar € 64,90 en voor kinderen t/m 18 jaar € 32,45.


Als je veel musea bezoekt, heb je er veel aan. En weten je kinderen niet meer wat ze moeten vragen voor hun verjaardag? Je kunt een museumjaarkaart ook cadeau doen, dus dan krijgen ze een cadeau waar ze het hele jaar iets aan hebben!


Abonnement;


Onze kinderen zijn alle drie in Februari jarig en vaak kregen ze dan ook geld (als er geen cadeaus meer waren om te vragen) Wij hebben een aantal jaar van deze bijdrage een abonnement gekocht. Eerst op Oud Valkeveen (een grote speeltuin) en daarna de Julianatoren (pretpark)


Het voordeel van een abonnement is dat je het hele seizoen kunt gaan wanneer je wilt, dus ook alleen een middag of een paar uurtjes. Je betaald in 1 keer een bedrag en hebt daar het hele seizoen plezier van.


Kleinere parken;


Met kleine kinderen kun je prima naar kleinere pretparken of dierenparken. Die vinden ze namelijk net zo leuk! Vaak zijn deze parken een stuk goedkoper.


Cadeau;


Net zoals de museumjaarkaart of een abonnement kun je je kind ook een uitje cadeau doen. Vaak moeten ze iets ouder zijn om het concept te begrijpen, maar hier is het inmiddels vaak een grote hit. Ik vind het ook ideaal als je wilt minimaliseren en geen zin hebt in nog meer speelgoed of cadeautjes in huis waar weinig mee gedaan wordt.


Je hebt verschillende cadeaukaarten voor dagjes weg, let hierbij wel goed op de voorwaarden. Of geen je kind een mooie waardebon, die hij of zij bij jou in kan leveren... Dan geef je wel iets in handen, maar heb je een mooi uitje in het vooruitzicht.


Met deze tips kun je een dagje uit nog leuk betaalbaar houden. Ook door af te wisselen met duurdere en goedkopere uitjes hou je de kosten in de hand. Daarnaast kun je natuurlijk zelf broodjes, snoepjes en drinken meenemen om de kosten lager te houden, genoeg mogelijkheden voor leuke uitjes!

Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Show More
Share by: