Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Zo spaar je snel € 100,- bij elkaar!

Er zijn momenten waarop je net even wat meer geld nodig hebt. Je hebt misschien een dure maand gehad of hebt geld nodig voor een leuk uitje dat in de planning zit. Ik vertelde al eerder hoe je kunt beginnen met sparen want een buffer achter de hand hebben brengt veel rust... maar als je die nog niet hebt, dan moet je ergens beginnen.. ik heb vandaag handige tips voor je om snel € 100,- bij elkaar te sparen... 

1. Ga op "dieet"

En dan bedoel ik natuurlijk een uitgaven dieet! Denk bij iedere uitgave na of je je geld wel echt uit wilt geven. Je hebt een spaardoel en daar kom je sneller als je die ene uitgave even niet doet. Kun je de uitgave vooruit schuiven of misschien helemaal afschaffen? Als je dit bij alles doet, dan zul je zien dat je echt veel minder uitgeeft. (Gewoon niet naar de winkels gaan scheelt ook!) 

Wilde je met een vriendin koffie drinken buiten de deur, maar heb je haar thuis uitgenodigd? Zet dat geld voor de koffie en gebak dan meteen op je spaarrekening, dat heb je alvast binnen.... 

2. Meldt je aan bij spaarprogramma's

Met spaarprogramma's spaar je ongemerkt een leuk zakcentje bij elkaar. Meldt je bijvoorbeeld aan bij Euroclix. Dit is een spaarprogramma waar ik al jaren lid van ben en inmiddels al honderden euro's mee heb verdiend door de jaren heen. Je kunt enquetes invullen en mocht je een online aankoop willen doen, dan kan dat ook via hen, daar krijg je weer punten voor. Zo ben ik laatst via Euroclix overgestapt van energieleverancier. Naast een leuke welkomsbonus kreeg ik € 12,- cashback, mooi meegenomen! 

3. Verkoop je spullen

Veel mensen denken dat ze toch niks in huis hebben om te verkopen, maar ik weet zeker dat je vast wel iets hebt liggen of staan wat je niet meer gebruikt. Denk aan een oude fiets in de schuur, puzzels in de kast, kookboeken, kleding of speelgoed. 

Ook in deze tijd heb ik nog regelmatig een verkoop. In het begin vond ik dat best spannend, want je wilt nu natuurlijk niet allemaal vreemde mensen in je huis hebben. Als ik iets niet kan verzenden en met een koper afspreek, dan zorg ik dat ik in de voortuin sta... ik haal dan meteen het onkruid daar weg (en de voortuin heeft er nog nooit zo netjes uitgezien, haha!) Maar het loont echt.. afgelopen week verkocht ik weer voor ruim € 30,- 

4. Voer een restjes dag in

Als ik uitreken wat een gemiddelde maaltijd voor ons gezin kost, dan kom ik op bijna € 8,- Je hebt natuurlijk goedkope en duurdere maaltijden, maar dit is een gemiddelde. In ons weekmenu kun je zien dat wij wekelijks een restjes dag hebben. Dat ruimt de vriezer ook meteen lekker op, ik bewaar dus ook alle restjes, al is het maar voor 1 persoon. Op die ene dag komt alles op tafel en dat scheelt dus voor ons € 8,- in de week. Ben je samen, dan scheelt het ruim € 4,- Dus dat is toch de moeite waard. 

5. Gebruik de kaasschaafmethode

Je hebt heel veel spaarmethodes en dit is er ook 1 van, vooral leuk voor mensen die houden van ronde getallen... ben jij diegene die bij de pomp altijd op een rond getal probeert uit te komen? ;) Dan is deze methode vast iets voor jou! Je kijkt hierbij iedere avond even naar je betaalrekening via online bankieren. Heb je geld uitgegeven of is er iets afgeschreven? Dan rond je het af naar beneden. Staat er bijvoorbeeld € 43,60 op, dan maak je € 0,60 over naar je spaarrekening (of € 3,60 als je het nog strenger wilt doen) Uiteindelijk spaar je natuurlijk hetzelfde als dat je aan het begin van de maand iets overschrijft, maar het kan zomaar zijn dat je meer spaart omdat je betaalrekening leger wordt en je zuiniger aan gaat doen. 

Zorg er ook meteen voor dat je s'avonds een foto of print screen maakt van je spaarrekening. Door daar regelmatig naar te kijken en te zien dat hij snel groeit, werkt dat heel motiverend! 

Ik heb een tijdje de kaasschaafmethode uitgeprobeerd, gewoon om eens te kijken hoe dat ging en ik spaarde zo € 30,- in de week... 

Met deze handige tips kun je dus snel € 100,- bij elkaar sparen. Denk dus vooral om die buffer, maar kan het even niet anders... dan zijn dit de tips om mee aan de slag te gaan! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: