Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; wraps en weer uit eten! 

Het weekmenu voor deze week is weer rond! Het wordt een gewone "eetweek" met een aantal succesrecepten en we gaan voor het eerst weer uit eten! Ik ben heel benieuwd hoe dat zal zijn in deze tijd... 

Maandag; Pasta met broccoli

De afgelopen weken schreef ik al eerder over de pasta die ik wilde maken met spekjes en kruidenkaas. Het kwam er steeds niet van en maandag stond het eindelijk op tafel! Niet met de geplande spinazie, want daar waren de kinderen niet zo enthousiast over, haha! Bij ons is het bijna altijd wel; eten wat de pot schaft en anders niet. Maar ik besloot om toch voor broccoli te gaan, dat vinden de kinderen heerlijk en ik had even geen zin in gedoe aan tafel ;) Dit smaakte ze hartstikke goed, dus de borden gingen snel leeg, top!

Dinsdag; Aardappels met groenten en vlees

Ik had laatst 5 kilo aardappels gekocht, maar we hebben de laatste tijd weinig aardappels gegeten, dus tijd om ze op te gaan maken! Ik maakte aardappeltjes uit de oven met knoflook en Italiaanse kruiden, daarbij hadden we sperziebonen en een filetlapje, heel gewoon, maar erg lekker!

Woensdag; Andijvie stamppot

Tja, hoe maak je aardappels op? Door stamppot te maken natuurlijk! ;) We kozen voor andijvie, want dat vind ik in de zomer ook heerlijk om te eten. Met een gehaktbal erbij, ik kocht veel vlees met een afprijs sticker, dus de vriezer zit weer vol, haha! 

Donderdag; Wraps

Vandaag eten we wraps en zoals jullie waarschijnlijk wel weten, maak ik ze vaak vegetarisch met onder andere kidneybonen en mais. Maar deze keer gaan we voor gekruide kip en daarbij lekker guacamole, daar ben ik dol op! Een wat luxere versie, want de zomervakantie begint voor de kinderen vandaag! Al kunnen we daar ook iedere andere reden voor in de plaats zetten, haha! 

Vrijdag; Tomatensoep

Een lekker soepje, nog steeds! Deze verveelt ons echt nooit; de super simpele tomatensoep. We eten de soep met een broodje, ik denk eraan om weer eens een kaas/ uien stokbrood te maken, dus ik denk dat dat het wordt!

Zaterdag; uit eten

We zijn al heel lang niet uit eten geweest en dit weekend willen we weer eens gaan! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat zijn, want we weten ook nog niet waar we naartoe gaan, haha! Maar we eten vast lekker.

Zondag; Gado Gado

Deze zondag eten we lekker Gado Gado, ik vertel er altijd bij dat het zeker geen origineel recept is, maar wij vinden het erg lekker. Ik kook sperziebonen, broccoli en bloemkool en daar eten we kroepoek, geroosterde pinda's, komkommer, gebakken uitjes en sate saus bij. Eigenlijk dus gewoon een bord bomvol groenten en ook de kinderen eten hier vol smaak van, dus helemaal top! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: