Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu tijdens de vakantie...

Weekmenu tijdens de vakantie
Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie een kijkje gaf in ons weekmenu, dus ik vond het weer eens hoog tijd! Deze weken zijn onze menu's ook een beetje anders dan "normaal". De kinderen hebben nu Mei vakantie en tijdens de vakanties zorg ik altijd voor makkelijkere maaltijden, omdat ik zelf in die weken altijd in de avonduren werk. Dan is het fijn als het eten snel op tafel staat.

Daarnaast is het hier vaak een zoete inval van vriendjes en vriendinnetjes. Nu met corona reguleren we dat natuurlijk meer, maar er wordt nog regelmatig meegegeten en gelogeerd, gezellig! 

Waarom een weekmenu? 

Wij maken nu al een aantal jaar iedere week een weekmenu. Met een druk gezin is het handig om de maaltijden te plannen en we zorgen er met een weekmenu voor dat we minder restjes overhouden. Daarnaast scheelt het tijd en geld, in een eerder artikel schreef ik er al uitgebreid over. 

Wat eten we vandaag? 

In de meeste gezinnen komt deze vraag regelmatig terug. Het is niet voor niets dat alle maaltijd boxen zo populair zijn! Want hoewel we echt allemaal wel regelmatig nieuwe inspiratie hebben, eten we toch vaak hetzelfde. Ik probeer af en toe een nieuw recept uit en het ene recept blijft hangen en het andere niet. Juist voor die extra inspiratie deel ik graag ons weekmenu. Er staan er al veel online, dus je kunt even vooruit ;) 

Ons weekmenu tijdens de vakantie;

Het is tijd om jullie een kijkje te geven in ons weekmenu. Met fijne gerechten, gezond en minder gezond, die weinig tijd kosten en snel op tafel staan... 

Maandag; Taco's 

Ik wilde eigenlijk wraps eten, maar die waren uitverkocht in de supermarkt. Daarom werden het taco's. Ik koos voor een vegetarische groentevulling en dat viel bij iedereen in de smaak. Ik koos voor makkelijke groenten zoals ui, paprika, mais en kidneybonen. Ik bracht de vulling op smaak met komijn, paprika en knoflook.

Dinsdag; Pasta met tomatensaus 

Pasta is zo'n ideaal "snel klaar" gerecht. En met tomatensaus (of met pesto) bij onze kinderen heel populair. Deze week koos ik voor een pot kant en klare saus en ik koos weer voor lekker veel groenten; Ui, knoflook, courgette en champignons. Meestal maak ik pasta zonder vlees, maar we hadden nog wat gehakt in de vriezer liggen en dat moest echt eens op. Dus een lekkere groenten en gehakt saus met lekker wat Italiaans kruiden, een beetje verse Parmezaanse kaas eroverheen en we hebben heerlijk gegeten.
Wat eten we vandaag?

Woensdag; Pannenkoeken


Er kwam een vriendje eten, dus we kozen voor pannenkoeken. Dustin was vrij, maar moest 's avonds nog even naar zijn werk, dus hij at alvast vooruit (dat is ideaal met pannenkoeken, die kun je gewoon alvast bakken) Ik at later met de kinderen en we konden toen zo aan tafel.


Donderdag; Aardappels met sperziebonen en een gehaktbal


Meestal schil ik zelf de aardappels, maar in deze weken kies ik vaak voor krieltjes. Lekker kruiden en zo op de bakplaat in de oven, daar heb je geen omkijken naar! Daarnaast sperziebonen en alvast gedraaide gehaktballen... zo staat ook deze maaltijd binnen een half uur op tafel, gewoon een lekkere variatie op aardappels, groenten en vlees.


Vrijdag; Pizza


Ja, in vakantie komen de P'tjes vaker voorbij, maar dat betekent niet dat we ontzettend ongezond eten.. we maakten zelf pizzadeeg en maakten heerlijke pizza's met passata en lekker veel groenten. Natuurlijk vergaten we de kruiden niet en zo aten we heel lekker!


Zaterdag; Wortelsoep met een kaas/uien broodje


Ik maak regelmatig soep en de laatste keren maakten we een dubbele portie, dan kun je dus meteen lekker veel invriezen. Dus we halen een bak wortelsoep uit de vriezer, maken er zelf kaas/uien broodjes bij en dan kunnen we ook zo aan tafel.


Zondag; BBQ


Ik word altijd blij van de barbecue. Dustin en ik wisselen af met koken, maar als we gaan barbecueën, dan zit ik altijd heerlijk te wachten tot het eten klaar is ;) Wij steken de barbecue regelmatig aan. Komende zondag schijnt het warm te worden, maar wel regenachtig... dus we hopen dat het kan! Dan doen we een lekker stukje vlees op de bbq, maken er wat salade bij en bakken wat stokbrood af. Thijs wilde graag frietjes, dus als we daar nog zin in hebben, zetten we de frituur ook nog even aan... dat is dan meteen de volgende P (of F) maaltijd ;) Maar ach, daar is het vakantie voor!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: