Weekmenu; Pasta, Tjap tjoi en quiche!

Ik vond het weer eens tijd om jullie een kijkje te geven in ons weekmenu! De laatste tijd zijn we weer druk bezig om nieuwe gerechten uit te proberen... sommige zijn meer succesvol dan anderen... haha! Maar we hebben hierdoor steeds meer "blijvertjes" en eten gevarieerder.
Maandag; Wortelsoep met geitenkaas en spekjes
Wortels worden hier veel gegeten, als tussendoortje gaat er zo'n 2 kilo per week doorheen... minimaal! Ik kwam een recept tegen voor wortelsoep met geitenkaas en spekjes en besloot dit eens uit te proberen. De soep was erg lekker! De geitenkaas zouden we er niet snel meer bij doen, die smaak valt helaas een beetje weg. De spekjes zorgde voor een lekker knapperig zoutje en dat was wel een succes! Maar zonder spekjes kan het ook prima een lekkere low budget soep zijn, die gaan we dus vaker maken!
Dinsdag; Aardappeltjes met broccoli, wortel en een hamburger
Ik maakte lekkere aardappeltjes uit de oven met knoflook en Italiaanse kruiden. Ze vielen in de smaak, want Thijs zei dat het in de keuken rook naar mini-friet... haha! We hadden broccoli erbij, maar dat vond ik in de pan wat weinig, daarom schilde ik er nog wat wortels bij, een prima combinatie. Bij de hamburger bakte ik wat uien en voor de liefhebber was er een plakje cheddar kaas overheen gesmolten... lekker!
Woensdag; Tjap Tjoi
In de vriezer hadden we nog wat restjes liggen. Onder andere Tjap Tjoh, die we laatst bij de Chinees hadden besteld. Verder haalde ik er een restje pasta en boerenkool stamppot uit, dus we konden allemaal lekker kiezen.
Donderdag; Gado Gado
Bij het maken van het weekmenu riep Thijs dat we wel weer eens die groenten met sate saus konden eten... goed idee! Ik maak gado gado altijd met sperziebonen, bloemkool en broccoli. Daarbij komkommer, een gekookt ei en gebakken uitjes. Lekker wat kroepoek erbij en dan heb je zo een lekkere maaltijd!
Vrijdag; Pasta pesto
De laatste tijd heb ik de pasta pesto kunnen vermijden op het weekmenu. Het is het lievelingseten van de kinderen, maar ik heb last van een gevalletje "te vaak gegeten" en heb er daarom minder vaak trek in. Deze keer smeekten ze bijna of we weer eens pasta pesto konden eten (alsof het al jaren geleden was...) dus daarom kwam hij weer op het menu. Met pijnboom pitjes, tomaatjes en tuinerwtjes.
Zaterdag; Mediterrane quiche
Het recept van deze quiche komt van een vers pakket, maar ik maak hem nu regelmatig zelf. Het is een lekker recept met paprika, tomaat en ui en kruiden, een erg lekkere combinatie.
Zondag; Aardappel puree met peper en knoflook, sperziebonen en een filetlapje
Dustin maakt altijd de lekkerste aardappel puree (met peper en knoflook) dus hij mag die weer eens maken komende zondag. We eten er sperziebonen bij en een filetlapje. Een lekker AGV'tje, maar toch weer heel anders dan dinsdag.
Zo maakten we weer een lekker weekmenu!
Vol met variatie en voor ieder wat wils....