Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Hoeveel kosten onze huisdieren per maand?

Hoeveel kost een huisdier
Een huisdier brengt gezelligheid in huis en veel liefde! Onze kinderen vinden het geweldig om met huisdieren op te groeien, ze spelen met ze, ze knuffelen met ze en verzorgen ze goed. Laatst moest er weer dierenvoeding gekocht worden en dat doen wij nu meestal online, ik had het er met iemand over en zij vond de voeding erg duur. Dat klopt inderdaad, want onze katten krijgen nu speciaal dieetvoer... ik vroeg mij eigenlijk af hoeveel onze huisdieren eigenlijk allemaal bij elkaar kosten en besloot eens op onderzoek uit te gaan.... 

Zo duur als je wilt... 

Je kunt veel dingen zo duur maken als je zelf wilt. Een huisdier aanschaffen is momenteel duur (omdat er in deze Corona tijd veel mensen een huisdier aanschaffen) Daarnaast kun je iedere maand nieuw speelgoed aanschaffen (of niet) en kun je kiezen voor duurder voer (of juist niet). Deze kosten heb je dus allemaal een heel stuk zelf in de hand. Ik vertel daarom vandaag over onze huisdieren en kom uit op een gemiddelde, dat kan dus voor iedereen anders zijn! 

Onze hamster;

Thijs wilde al jaren heel graag een hamster. Vorig jaar was het zo ver... hij mocht een hamster uitzoeken voor zijn verjaardag. Voor zijn verjaardag vroeg hij ook een hok en lekkere snoepjes en daar kwam hij al een heel eind mee. We betaalden zo'n € 20,- voor de hamster en nog zo'n € 30,- voor zaagsel, voer, een drinkflesje, een etensbakje etc. 

Nu wordt het hok regelmatig verschoont en krijgt de hamster natuurlijk goed voer en snoepjes. Daarnaast hebben we af en toe wat speeltjes aangeschaft en lekkers om te knabbelen (een huisje om te knabbelen, een tunnel om te knabbelen en doorheen te rennen) Gemiddeld kost de hamster ons zo'n € 10,- per maand, dat is niet veel. 
Hoeveel kost een hamster?

Onze katten;


Wij hebben 2 katten, die we inmiddels al zo'n 12 jaar hebben. Qua aanschaf waren ze beiden rond de € 20,-

Ze hebben sinds 2 jaar speciaal dieetvoer, omdat 1 van de katten last kreeg van blaasgruis. Wij kopen altijd een zak van 9 kg. in 1 keer, dat kost ongeveer € 55,- en daar doen ze 3 maanden mee.

Naast het voer krijgen ze jaarlijks een vaccinatie, dat kost voor de katten bij elkaar ruim € 100,- De laatste kosten zijn de kattenbak steentjes, speeltjes (kopen we niet vaak) en aanschaf van een kattenbak, krabpaal etc,. (die ook af en toe vervangen moeten worden)


Alles bij elkaar kom ik op een bedrag van ongeveer € 400,- per jaar. Dat is precies € 33,33 per maand.


Onverwachtse kosten;


Onze huisdieren kosten dus bij elkaar rond de € 43,- per maand. Maar... dan hebben we nog geen onverwachte kosten meegenomen. Dieren kunnen nu eenmaal ziek worden en een bezoekje aan de dierenarts loopt al snel op. Eens in de zoveel tijd gebeurt dat en daar hebben wij een spaarpotje voor. Je bent zo een paar honderd euro kwijt en hoe ouder de katten worden... hoe vaker ze "iets" hebben.


Duur of best te betalen?


Wij vinden de kosten goed te betalen, maar kiezen er wel voor om geen andere dieren aan te schaffen, ook omdat het hier al druk genoeg is ;) Maar de kosten van een huisdier kunnen flink oplopen. Wij hebben weleens een paar honderd euro uitgegeven aan de dierenarts aan een konijn van Dustin, die de volgende dag alsnog niet overleefde... dat kan allemaal gebeuren.


Ik vind het belangrijk om een dier goed te verzorgen en daar hoort ook goede zorg bij, daarom sparen wij iedere maand voor eventuele kosten voor de dierenarts. Je kunt gemakkelijk een potje bijeen sparen door er iedere maand een (klein) bedrag in te storten, dan ben je voorbereid.


Alle kopjes, knuffels en liefde zijn het natuurlijk allemaal waard... dus ook al lopen de kosten soms flink op, wij geven het met liefde uit.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: