Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Makkelijk, snel en feestelijk

Weekmenu; Makkelijk, snel en feestelijk

Wat eten we vandaag? Een vraag die in de meeste huishoudens regelmatig terugkomt. En ik vind het lastig de laatste tijd... we hebben het druk en dan is de inspiratie voor lekkere gerechten soms niet echt aanwezig. We pakken dozen in voor de verhuizing, ruimen op, zoeken spullen uit, brengen de kinderen naar school en sport, werken, we moeten brieven van de belastingdienst beantwoorden (over de kinderopvangtoeslag van 7 jaar geleden), gaan over niet al te lange tijd naar familie dus er moeten nieuwe id-kaarten en verlof aangevraagd worden... het is vermoeiend, maar eerlijk is eerlijk; ook nog prima te doen. Ik kan best wel stressen hoor, maar 1 ding tegelijk is vaak een betere methode en dan wordt die to-do list vanzelf wel een keer korter ;)


Vandaag deel ik graag ons weekmenu met jullie van deze week... makkelijk, snel en feestelijk deze keer!


Maandag; Broccoli soep


Een aanvraag van de meiden, haha! Ze vinden deze broccoli soep altijd heel erg lekker en we haalden er een lekker stokbrood bij.


Dinsdag; Tortilla schotel


De kinderen hadden een studiemiddag en we waren lekker op pad geweest. Daarna wilden ze allemaal helpen met koken, helemaal prima! We hadden ui, knoflook, paprika, mais en kidneybonen. Alles samen snijden (dat ging lekker snel zo met zijn vieren) en daarna in een ovenschaal. Tortilla chips en kaas eroverheen en nog even in de oven, we hadden er ook nog sla bij.


Woensdag; restjes en pasta


We hadden nog wat soep en tortilla schotel over, dus we kozen ervoor om dat maar meteen op te maken. Ik kookte er wat pasta bij, haalde pasta saus uit de vriezer (want de vriezer en voorraadkast moeten natuurlijk ook lekker leeg zijn over een paar weken) en we aten heerlijk.


Donderdag; Kip, patat en appelmoes


De meiden waren jarig en daarom mochten ze natuurlijk kiezen wat ze wilden eten.... het werd kip, patat en appelmoes ;) Ik maakte 's middags al de appelmoes (want ze wilden wel de zelfgemaakte, haha!) en een Griekse salade, want na school moesten we bijna meteen door naar honkbal. Rond 18.30u kwamen we thuis en was het een kwestie van frietjes in de oven en de kip lekker bakken... daarna snel aan tafel.


Vrijdag; Aardappels, bloemkool en hamburger


Ik las afgelopen week dat de groenten in de winkels nog veel duurder gaan worden... dat is balen! De bloemkool uit de diepvries is nu nog betaalbaar en met 2 pakken hebben we bijna een kilo groenten. We aten er aardappeltjes uit de oven bij met oregano en knoflook en een hamburger met opgebakken ui en kaas.


Zaterdag; Feest!


Vorig weekend zouden we al visite krijgen voor de verjaardagen van de kinderen, maar omdat ik zelf ziek was, ging dat niet door. Daarom komt iedereen dit weekend, een beetje omstebeurt allemaal. Ik zorg in ieder geval dat er genoeg taart in huis is en 's avonds eten we hapjes. Dat klinkt niet als het lekkerste gerecht dat je ooit gehoord hebt waarschijnlijk, maar het is inmiddels onze favoriet. Je moet denken aan tapas / Italiaanse hapjes... allerlei kaasjes, plakjes vleeswaren, bruschetta, aioli, tapenade, bladerdeeg hapjes, een schaal snoepgroenten, champignons met knoflook, stokbrood erbij en lekker de tafel vol zetten. Ideaal en voor ieder wat wils.


Zondag; Salade/ verrassing


Morgen is nog even onduidelijk. Ik koop voor verjaardagen altijd ruim in, dus ik verwacht dat we nog wel wat over hebben, dan eten we de restjes lekker op. Ik denk dat ik er een salade bij maak.... met geroosterde groenten, sla en geitenkaas... dat eten we weer heerlijk en zijn alle restjes op. 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: