Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Krieltjes, bloemkool

en traybake met lekker veel groenten

Weekmenu; Krieltjes, bloemkool en traybake met lekker veel groenten

Vandaag deel ik graag weer een nieuw weekmenu met je! Om lekker gevarieerd te eten is een weekmenu ideaal.... je maakt de planning aan het begin van de week en dan weet je dat je gezond en gevarieerd eet. Soms draaien wij dagen ook nog eens om, als dat net iets beter uitkomt... dus het staat minder vast dan je denkt!


Wil jij zelf ook eens je weekmenu delen? Het lijkt mij erg leuk om nieuwe inspiratie op te doen, net zoals jullie dat altijd doen via onze weekmenu's. Wil je meedoen? Vul dan dit formulier in, super leuk en dankjewel!


Maandag; Makkelijke goulash


De kinderen wilden heel graag weer eens makkelijke goulash eten. Ik was er een beetje zat van, we aten het op een gegeven moment bijna iedere week! Maar deze keer maakte ik weer een pan vol en dat was lekker! Het restje konden we dinsdag bij de lunch opmaken.


Dinsdag; Wortelsoep


Ik hou van soepjes! Allerlei verschillende soorten en de laatste tijd staat deze wortelsoep veel op het menu. Makkelijk te maken en lekker "op te pimpen" met feta of geitenkaas. We aten er een broodje bij, helemaal prima.


Woensdag; Krieltjes, bloemkool en een worstje


Gisteren was het kinderfeestje van Thijs, we waren dus de hele middag lekker in de weer en het was een succes! 's avonds na al het lekkers was het tijd voor een lekkere maaltijd; krieltjes uit de oven met rozemarijn en knoflook, bloemkool en een worstje (die ik nu ook altijd in een ovenschaal bereid.... de oven staat toch aan en dat scheelt weer een gaspit aan ;))


Donderdag; Pasta, tomatensaus en pesto


We aten vaak pasta met tomatensaus of met pesto. Maar de kinderen hebben nu ontdekt dat het beiden bij elkaar ook erg lekker is. Ik maak dus vanavond een lekkere gevulde tomatensaus en pesto, dan kan iedereen de hoeveelheid pesto erdoorheen doen naar wens. Lekker wat verse Parmezaanse kaas eroverheen en we eten weer heerlijk!


Vrijdag; Traybake met veel groenten


Nu de zon wat vaker schijnt en het huis langzaamaan meer opwarmt, kwam ik erachter dat de aardappels wat sneller op moeten... daarom maken we een traybake met aardappeltjes en met veel groenten zoals; paprika, champignons, ui, knoflook, wortel en pastinaak... allemaal door elkaar met lekker wat kruiden. Daarna maken we het af met feta die we nog even laten smelten de laatste 5 minuten. Simpel, want de oven doet het werk.


Zaterdag; Pulled pork met koolsalade en stokbrood


Zaterdag komt er familie mee eten en we hebben besloten om de bbq lekker aan te steken! De hele dag een stuk vlees erop, betekent; pulled pork. We maken er koolsalade en stokbrood bij. Daarnaast bakken we nog wat hamburgers voor de liefhebbers en hebben we verder een lekkere tafel vol met borrelhapjes en snoepgroenten.


Zondag; tapas


In het weekend is het altijd heerlijk om de tafel vol te zetten met allerlei hapjes. We maken zondag wat restjes van zaterdag op... kaasjes, pulled pork etc. en ik maak nog wat extra dingen zoals brood met olijven en focaccia.... lekker!


De hele week eten we dus erg lekker! De ene dag wat simpeler dan de andere, maar het valt altijd in de smaak...

Wil jij je weekmenu laten zien? Vergeet niet het formulier in te vullen, ik kan niet wachten om jullie weekmenu's te zien en te plaatsen.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: