Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu in de herfstvakantie; lekker makkelijk

Weekmenu in de herfstvakantie; lekker makkelijk

Wat eten we vandaag? Een vraag die regelmatig in veel huishoudens terug komt. Daarom delen wij regelmatig ons weekmenu. Om je ideeën te geven en te inspireren. Hier kun je alle weekmenu's teruglezen, ook van onze lezers. Wil je zelf een keer je weekmenu delen? Dan kan dat hier!


Vandaag deel ik ons weekmenu van de afgelopen week. De herfstvakantie zit er voor ons, na vandaag, helaas weer op. Wij waren met familie een weekje weg en hebben genoten! In zo'n vakantie kiezen we voor makkelijk... en dat is niet altijd gezond (al doen de snoepgroenten door de dag heen ook veel goeds!) We hebben in ieder geval een heerlijke week gehad en lekker (makkelijk) gegeten, ik deel het vakantieweekmenu vandaag met je.


Vrijdag; Nasi


Op vrijdag begon onze vakantie. De kinderen waren donderdag op schoolreisje geweest en hadden vrijdag een studiedag. Dat kwam goed uit, want zo konden we op tijd naar ons vakantie adres rijden. Al hadden we helaas toch nog best wat file... het mocht de pret niet drukken.


Na het inchecken en installeren was het al etenstijd. En dat was makkelijk, want de familie had al voor eten gezorgd en een grote pan nasi meegenomen. Met kroepoek, komkommer en natuurlijk sate saus konden we zo aan tafel.


Zaterdag; Pizza


Op zaterdag verzorgden wij het eten en na een kort overleg besloten we dat we pizza gingen maken. In de supermarkt kozen we voor kant en klaar deeg (met een potje pizza saus) en dat was lekker makkelijk. Thuis maken we altijd zelf pizzadeeg, maar dit was zo gedaan... deeg uitrollen, saus erop en beleggen maar. We kozen voor mozzarella, tomaat, paprika, olijven, salami als toppings. De pizza's waren erg lekker.


Zondag; Stamppot


Hoewel we hartstikke lekker weer hebben gehad (met af en toe wat regen) vonden we het wel lekker om ook stamppot te eten. Nu de winter eraan komt, hoort dat er toch een beetje bij... Dustin kookte 2 grote pannen vol. 1 met boerenkoolstamppot en de ander met zuurkoolstamppot. Met rookworst erbij een lekkere maaltijd.


Maandag; Restje stamppot


Omdat we 2 grote pannen vol hadden, waren ze niet op gegaan. We konden er gemakkelijk nog een dag van eten. Dat deden we dus op maandag. Met snoepgroenten erbij (tomaatjes, komkommer en wortel) aten we de restjes op en kregen mooi heel wat groenten binnen.


Dinsdag; Frietjes


Voor de lunch werd er heerlijke uiensoep gemaakt. dus we hadden allemaal een kop soep met een lekker broodje.


Op vakantie halen we altijd ook een keer eten. En er was een snackbar in de buurt, dus de keuze was snel gemaakt! We kozen voor frietjes (ik met een hamburger) de rest had een Mexicano, kroket, loempia etc. en ook deze keer was er weer een schaal snoepgroenten voor de extra vitaminen... ;)


Woensdag; Gourmet


We hadden woensdag een vrij rustige dag. 1 van de meiden was niet zo lekker en hing een beetje op de bank. Ik merk dat de kinderen, sinds ze corona hebben gehad, soms toch nog erg moe zijn... en dat is heel logisch natuurlijk met zo'n drukke vakantieweek erbij! We besloten om de gourmetplaat erbij te pakken (die hadden wij meegenomen) en kozen voor kip, hamburgers, paprika, champignons. Natuurlijk hadden we er stokbrood bij en er was vlees over, dat ging in de vriezer... dat hebben we uiteindelijk mee naar huis genomen.


Donderdag; Broodje shoarma


De laatste vakantiedag alweer! De week ging super snel voorbij (maar daar kom ik in het weekoverzicht vast nog op terug) :) Vandaag stond er een broodje shoarma op het menu. We bakten de pita broodjes af, maakten zelf knoflooksaus, raspten kaas, sneden sla, reepjes paprika, tomaten en komkommer en bakten de shoarma, iedereen kon zijn broodje beleggen en er werd goed gegeten!


En zo was onze vakantieweek voorbij. Als ik het zo opschrijf, hebben we niet de meest gezonde maaltijden gegeten, maar met groenten voor de lunch en tussendoor kregen we toch lekker veel groenten binnen (dat vind ik persoonlijk altijd belangrijk) We hebben lekker gegeten, iedereen vond alles lekker (dat is soms met een grotere groep ook een uitdaging) Maar alles viel in de smaak, dus dat was top!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: