Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Andijvie, pizza avond en gado gado!

Weekmenu; Andijvie, pizza avond en gado gado!

Ieder weekend maken wij een nieuw weekmenu voor de week die nog komt. Want de vraag; wat eten we vandaag? Komt hier ook nog regelmatig langs. En daarom delen we zo graag nieuwe weekmenu's, om je inspiratie te geven voor je eigen weekmenu! We aten de hele week weer heerlijk, dus daarom een gloednieuw weekmenu!


Wil je zelf een keer je weekmenu delen? Vul dan het formulier in.


Maandag; Andijvie stamppot


De tijd van stamppotten is weer aangebroken, wij houden ervan! Iedere week staat er wel een andere variatie op tafel. Van de ouderwetse boerenkool tot een zuurkoolschotel uit de oven. Deze keer maakten we andijvie stamppot, met spekjes en een gehaktbal. We eten er altijd ook lekker iets zuurs bij; zoals augurken of zilveruitjes... daar moet je van houden, maar wij vinden het heerlijk :)


Dinsdag; Pasta met tomaten, olijven, paprika, ui.


Pasta is altijd goed en deze keer maakten we zelf een lekkere saus. De kinderen mochten de pasta kiezen, dat werden penne. Ik maakte een goede saus met gepelde tomaten, olijven, ui, paprika en lekker veel knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper. Nog een klein schepje suiker tegen de bitterheid en lekker laten pruttelen....


Woensdag; Uiensoep


Uiensoep vind ik altijd 1 van de lekkerste soepen en dan vooral als je een beetje geduld hebt; Ik doe de uien met boter altijd in de pan en laat ze op laag vuur 45-60 minuten zacht en bruin worden. Dan heb je altijd een heerlijke smaak. Nog even een paar tenen knoflook erbij, een eetlepel bloem voor de binding en dan bouillon. Even door laten koken en dan heb je een heerlijke pan soep, die in de herfst met regenachtig weer nog lekkerder smaakt.


Donderdag; Gado Gado


Tijd voor lekker veel groenten, dat kunnen we wel gebruiken in de herfst (voor een goede weerstand). We kiezen dan vaak voor gado gado... een pan vol sperziebonen, bloemkool en broccoli. Gekookte eieren erbij, gebakken uitjes, sate saus en kroepoek. Ik snijd er altijd een komkommer bij en dan hebben we meer dan genoeg groenten binnen.


Vrijdag; Pizza avond


Vrijdag waren Thijs en ik een nachtje weg. Dustin at samen met de meiden lekker pizza en Thijs mocht ons eten kiezen en hij koos voor; pizza! Haha. Meestal maken we de pizza lekker zelf, maar deze keer kwamen ze uit de diepvries van de supermarkt en waren ze best prima.


Zaterdag; Restjes dag


Om alles lekker op te maken, plannen we ook altijd een restjes dag in. Ik haal dan vaak de restjes uit de vriezer... deze keer hadden we wraps met groentevulling, nog een stukje pizza en een restje boerenkool, helemaal goed!


Zondag; Mediterrane quiche


Quiche maak ik vaak in het weekend. Het heeft altijd iets meer tijd nodig en daardoor ideaal om in het weekend te maken. Deze mediterrane quiche is erg lekker en ik maak er vaak 2 tegelijk, dan eten de rest bij de lunch de volgende dag of gaat de ander in de vriezer, ideaal om op een drukke dag zo in de oven op te warmen.


Zo aten we weer heerlijk, nu weer even bedenken wat we volgende week op het menu zetten!

Onze week: Winkelen, een ongeluk, een run en de winter Efteling
door Doortje 16 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Kerststerren van bladerdeeg met chocoladevulling
door Doortje 14 december 2025
Vandaag delen we weer een heerlijke receptje voor de kerstdagen!
10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen (zonder in te leveren op gezelligheid)
door Doortje 13 december 2025
Wij delen vandaag 10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen
Voorbereiden op een recessie? Dit kun je doen!
door Doortje 11 december 2025
Na een hoge inflatie volgt vaak een recessie, maar dat is nu nog extra onzeker. Toch kan het geen kwaad om je een beetje voor te bereiden.
Onze week: Sinterklaas, ontbijt op bed en nieuwe sportkleding
door Doortje 9 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Wat je moet weten over moderne trends en klassieke kledingstukken
door Doortje 8 december 2025
Vandaag vertellen wij je alles over moderne trends en klassieke kledingstukken (Gesponsord artikel)
Dit kun je maken met Sinterklaas left overs!
door Doortje 6 december 2025
Heb jij ook nog veel Sint lekkers over? Ik vertel je vandaag graag wat je daar allemaal mee kunt maken!
Koken met seizoensgroenten in december: vers, voedzaam en verrassend lekker
door Doortje 4 december 2025
Welke seizoensgroenten zijn er eigenlijk in December? Vandaag zetten wij ze voor je op een rij!
Onze week: Kerstbomen opzetten, schoen zetten, kruidnootjes bakken en stage
door Doortje 2 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
5 x besparen in December
door Doortje 1 december 2025
De laatste maand van het jaar is begonnen. Ook deze maand delen we weer 5 handige bespaartips of opdrachten om mee aan de slag te gaan, succes!
Show More