Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu als school weer begint

Weekmenu als school weer begint

Ook bij ons zijn de scholen weer begonnen. Wij hadden dit jaar erg laat zomervakantie… dus onze kinderen zijn nu pas weer met school begonnen. Hoewel het qua weer een wisselende zomervakantie was, hebben we er van genoten. Dustin was 3 weken vrij, de bbq stond veel aan, soms aten we wat later dan gepland, maar daar is het vakantie voor. Nu gaan we terug in het ritme. Met school, werk, sport en op tijd naar bed. Dat wordt dus weer plannen voor het avondeten… wanneer zijn we thuis? Wanneer is er sport en hoe laat? En kunnen we of moeten we alvast iets voorbereiden? Ik deel graag het weekmenu met je! 


Wil jij ook een keer je weekmenu delen op de blog? Dat kan! Vul het formulier in en wij maken er een mooi artikel van… altijd leuk om te zien hoe onze lezers hun weekmenu plannen. 

Maandag; Courgette soep


Maandag betekent voor Thijs; honkbal training tot 18u. Daarna nog koken betekent in schoolweken dat we eigenlijk te laat eten en daarom kook ik dan ’s middags alvast. Soep is wat dat betreft ideaal, want dat kan gemakkelijk van tevoren gemaakt worden. Aangezien we de bbq in het weekend aan hebben gehad en er nog stokbrood over is, maak ik knoflookbroodjes terwijl de soep opwarmt, zo zaten we nog lekker op tijd aan tafel. 


Dinsdag; Aardappels met broccoli en een hamburger


Hoewel het deze week nog lekker zomers wordt, maken we niet alleen hele zomerse gerechten. Op dinsdag maakte ik aardappeltjes uit de oven met knoflook en rozemarijn, hadden we broccoli en een hamburger met kaas en gebakken uien. 


Woensdag; Panzanella 


Ook woensdag is er honkbal training, maar dan is Dustin vrij en dat maakt het qua koken lekker makkelijk. Omdat het vandaag ook weer warm wordt maken we een Italiaanse salade; panzanella. Met lekkere tomaten, paprika, verse basilicum, mozzarella, olijven en natuurlijk croutons van ciabatta. 


Donderdag; Quiche met feta 


Quiche vind ik altijd makkelijk te maken en je kunt zo lekker variëren met vullingen. Deze keer kiezen we voor lekker veel paprika en feta, fris en toch goed vullend. 


Vrijdag; Pasta met tomatensaus en gehaktballetjes 


Ook op vrijdag hebben we een sportdag, dan is het tijd voor karate / zelfverdediging. Inmiddels zit er nog 1 van de 3 op, dus er komen binnenkort nog andere sporten bij…. Even kijken hoe we dat kunnen inplannen :) Maar… voor de vrijdag betekent het nu dat we vooral een beetje op tijd moeten eten, dat is nooit zo’n probleem. We maken gehaktballetjes in een tomatensaus met groenten en koken er pasta bij. 


Zaterdag; Tapas 


Dustin werkt altijd in het weekend een dag en dat verschilt per week. Deze keer is hij zaterdag lekker vrij. Er is ook weer een wedstrijd te spelen, maar nog een paar weken en dan is het seizoen alweer voorbij… Na de wedstrijd gaan we deze keer lekker naar de markt, we houden ervan om dan van alles mee te nemen… van lekkere verse groenten tot romige aioli. Dan nog een bezoekje aan de supermarkt en thuis maken we dan alle hapjes / tapas klaar. Ik vind het een ideale maaltijd voor in het weekend om lekker met zijn allen aan de slag te gaan en daarna lekker samen te eten. 


Zondag; Kip met boontjes en rijst 


Zondag hebben we lekker gemarineerde kip (ik maak altijd een vrij simpele marinade met ketjap, sambal, knoflook en gember) We eten eten sperzieboontjes, saté saus en rijst bij. Natuurlijk ook nog wat kroepoek en komkommer voor de liefhebber. 


Dan zit de eerste week school / werk er alweer op! Met lekkere avondmaaltijden, gevarieerd, over het algemeen gezond en lekker. 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: