Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Aardappeltjes uit de oven en bonenschotel

Weekmenu; Aardappeltjes uit de oven en bonenschotel
Wat eten we vandaag? De vraag die regelmatig langskomt... althans; hier thuis roepen we dan; wat eten we deze week? Want ik maak altijd een weekmenu. De kinderen kiezen dan vaak een aantal gerechten en dan vullen wij het aan tot een lekker weekmenu. Ik deel vandaag graag weer een nieuw weekmenu met je (vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij onze andere weekmenu's) voor lekker veel inspiratie;

Dinsdag; Geroosterde tomatensoep

Ik maakte dinsdag samen met Thijs een pan tomatensoep. Deze keer anders dan het recept dat ik eerder deelde. We deden de tomaten met een aantal andere groenten met knoflook, kruiden en olie in de oven om eerst lekker te roosteren, dan krijg je een heerlijke geroosterde smaak aan de soep. Het was een succes, dus dat gaan we vaker doen! 

Woensdag; Spaghetti met courgette en tomatensaus 

We bleven een beetje hangen in het tomatenthema, maar dat kwam vooral omdat het woensdag een lekkere drukke dag was. We kregen onze nieuwe eetkamerstoelen geleverd, we hadden 's middags een afspraak en daarna moest 1 van de katten helaas weer naar de dierenarts. Aan het eind van de middag gingen de meiden naar zwemles en toen zij thuiskwamen moesten we meteen eten omdat ik zelf 's avonds nog weg moest naar een afspraak. 

Het werd dus een simpele pasta... met courgette en tomatensaus. Makkelijk, simpel en lekker. 

Donderdag; Gado Gado 

Sara is vooral dol op gado gado, dus dit was haar toevoeging aan het weekmenu. Lekker verschillende groenten met een gekookt ei, gebakken uitjes, satesaus, kroepoek en komkommer, heerlijk! 

Vrijdag; Uit eten/ pizza

Dustin en ik gaan vanavond met vrienden uit eten, de kinderen zijn thuis, zij gaan met opa en oma pizza's bakken... het deeg staat al lekker te rijzen, dus ze kunnen vanavond zelf beleggen en zelf kiezen wat ze erop willen! 

Zaterdag; Taco's 

Je zult het bijna niet geloven, maar het is alweer een tijd geleden dat er taco's op tafel stonden. We gaan ze vullen met groenten en nog wat extra's zoals kaas, salsa en avocado.... lekker! 

Zondag; Bonenschotel met ciabatta

Dit gerecht maakte ik vroeger vaker, maar is ook alweer een tijdje onderop de stapel belandt. Het makkelijke is vooral dat alle ingrediënten in een ovenschaal gaan en de oven daarna het meeste werk doet. Er gaan verschillende soorten bonen in, salami, ui, tomaat en lekkere kruiden. Daarna bouillon en we eten er ciabatta bij. 

Maandag; Aardappeltjes uit de oven, bloemkool en hamburger 

Ik kocht laatst 2 zakken aardappels in de aanbieding, dus we hadden 10 kilo liggen. De afgelopen weken besloten we daarom dat het stamppot seizoen geopend was en ging er al een hoop op. Helaas zijn het allemaal van die kleine aardappels, dus je schilt je een ongeluk (daar heb ik zo'n hekel aan... haha!) Dus we maken ze snel op de komende tijd. Deze keer aardappeltjes uit de oven met knoflook, kruiden en tomaten, daarbij eten we bloemkool en een hamburger.

En dan is de week alweer gevuld met lekkere gerechten, lekker veel variatie en maaltijden die we allemaal met plezier eten...  best handig zo'n weekmenu ;) 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: