Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Wat doe jij met een salarisverhoging?

Wat doe jij met een salarisverhoging?
Een salarisverhoging is altijd fijn, je hebt voor hetzelfde werk "opeens" meer te besteden. Ik heb zelf als ondernemer iedere maand een verschillend inkomen, maar in loondienst ontvang je iedere maand hetzelfde (en dat is ook heel prettig natuurlijk!) Hoe kun je er nu voor zorgen dat je salaris hoger wordt? En wat doe je dan met die verhoging? Ik geef je vandaag graag wat handige tips; 

Zo zorg je voor die salaris verhoging;

- Erom vragen 

Ja, dat klinkt ff makkelijk! Dan zouden we het allemaal wel doen, toch?! Maar het feit is dat veel mensen het juist niet doen en anderen wel. Wie denk je dat er eerder een salarisverhoging krijgt? Precies! Als je er niet om vraagt, dan krijg je het zeker niet. 

- Bijscholen 

Zoek uit of je kunt bijscholen op je werk. Kun je een cursus doen die je helpt in je werkzaamheden? Welke cursus is dat? Is er budget om dit via je werkgever te regelen? Een cursus of opleiding volgen zorgt ervoor dat je waardevoller wordt en dus eerder een salarisverhoging verdient. 

- Doorgroeien

Verder groeien in je werk is altijd fijn. Je laat zo zien dat je gemotiveerd bent en meer verantwoordelijkheid aan kunt. Vaak is het handig om ook te vragen naar de mogelijkheden. Welke mogelijkheden zijn er en wat moet je ervoor doen om in die hogere functie terecht te komen? 

- Ervaring 

Het is logisch dat je vaak onderaan begint. Maar na een jaar werkervaring ken je het bedrijf en de werkzaamheden al een stuk beter. Die ervaring is waardevol voor je werkgever en daar mag een hoger salaris tegenover staan.
Salarisverhoging

Is het gelukt om een salarisverhoging te krijgen? Gefeliciteerd! Maar nu de volgende vraag; wat doe je met die verhoging? Je krijgt immers voor hetzelfde werk nu meer betaald...


- Trakteer jezelf


Je mag uiteraard hartstikke trots zijn op deze verhoging. Misschien was het hartstikke spannend om erom te vragen of heb je er veel moeite voor gedaan. Vier je succes dan zeker, trakteer jezelf op iets leuks; een boek, een dagje uit, een etentje, een lekkere parfum. Goed gedaan!


- Sparen


Sparen is verstandig. Ook al is de rente nu nagenoeg niets, zorg dat je een buffer achter de hand hebt. Heb je die nog niet? Zet dan je salarisverhoging iedere maand op je spaarrekening, zo groeit die buffer vanzelf.


- Investeren


Heb je een goede buffer achter de hand, investeer je geld dan verstandig. Dat kan in jezelf door bijvoorbeeld iedere maand je hypotheek een stukje af te lossen. Of door te gaan beleggen, bekijk welke mogelijkheden er zijn.


- Voor de toekomst


Misschien smaakt deze salarisverhoging wel naar veel meer! Gebruik het geld dan voor je toekomst. Volg nog een cursus om hogerop te komen of zorg voor een betere versie van jezelf door het geld te gebruiken voor gezonde boodschappen, een sportschool abonnement of meditatie app. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het gebruiken voor later.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: