Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Voetbal zonder regels; Mario strikers "Battle League Football"

Voetbal zonder regels: Mario Strikers “Battle League Football”

Het is weer tijd voor een gloednieuwe review! Wij mochten van Nintendo een nieuw spel uitproberen voor de Nintendo Switch, Dustin vertelt je er vandaag alles over.


Vindt jij een standaard voetbal spel niet leuk om te spelen? Maar hou jij bijvoorbeeld wel van een potje Smash Brothers? Dan is deze nieuwe game op de Nintendo Switch wellicht iets voor jou.


In Mario Strikers Battle League Football is zo ongeveer alles wel veroorlooft en dat maakt een potje voetbal behoorlijk interessant. We beginnen gelijk en kiezen gelijk voor optie 1 in de game, een duel. Simpel team tegen team voor 1 potje. Je kunt dit alleen doen of met zijn tweeën tegen elkaar of met elkaar tegen de computer. Je kunt ook online een duel tegen iemand spelen, maar voor nu kiezen we voor een game op het systeem. We kiezen voor een game met de standaard instelling en veranderen hier nog niks in.


Nu is het tijd om een team samen te stellen. Je kunt kiezen uit je favorieten Nintendo karakters elk met hun specifieke eigenschappen. Kies je bijvoorbeeld voor Mario dan zie je dat hij een goede techniek heeft met een sterke schotkracht en kies je voor Bowser dan heel krachtig is. We kiezen voor een mix van snelheid, techniek en kracht. Daarna mag je ook de karakters van het andere team kiezen. Nadat je dit hebt gedaan is kun je kiezen voor een tenue en een stadion waarin je wilt spelen, het stadion kan uit 2 verschillende helften (delen) bestaan aangezien ieder er een kan kiezen.


Ja nu gaan we echt starten en het is gelijk chaos. Wie is wie? Wat moet je doen? Hoe werkt het? Hadden we toch niet eerst moeten trainen? Na een minuut zit je er al in en gaat het redelijk goed. Er zit lekker veel snelheid in en de doelpunten wisselen elkaar in rap tempo af, gelukkig blijven we steeds voor staan totdat er een “speciaal” schot wordt gelost door de tegenstander, die vliegt erin en levert 2 punten op, Thijs vraagt gelijk…pap hoe doe je dat? Ok, na dit potje gaan we trainen en dit hebben we nodig ook want we verliezen.

Mario strikers battle league football review

Een aanrader voor deze game is dus om zeker even het train gedeelte te doorlopen, al is het maar om bekend te raken met de game play en hoe je alles kunt uitvoeren. We komen dan ook bij het train gedeelte waar je die “speciale” truc schot kunt uitvoeren. Elk karakter heeft zijn eigen speciale shot en als die er in gaat levert dit je 2 punten op.


Na de training denken we er klaar voor te zijn een gaan we aan de slag met een toernooi, tuurlijk we gaan ze allemaal wel verslaan. Door de training te hebben gevolgd hebben we het idee de game iets beter onder controle te hebben waardoor het ook gelijk iets minder chaotisch lijkt te gaan. Met een aantal flinke overtredingen, wat dus gewoon mag, winnen we onze eerste wedstrijd in het toernooi. Overigens heb je in een toernooi zeg maar 2 levens, mocht je een keer verliezen dan mag je het nogmaals tegen een andere tegenstander, die ook verloren heeft, nog een keer proberen. Na nog een potje te hebben gewonnen, verliezen we vervolgens 2 keer en vliegen we uit het toernooi. Maar we hebben de smaak te pakken en spelen nog 2 losse duels tegen de computer en winnen ze beiden, we beginnen beter te worden.

Wordt de game niet snel saai? Dat ligt er een beetje aan, als je maar Duels en Toernooien blijft spellen wellicht wel en ben je er na een tijdje klaar mee. Wat de game naar onze mening interessant houdt is de online opties; duel online en “strikers club”


Strikers club


In Strikers club wordt je lid van een team of start je er 1 op om vervolgens andere spelers te werven. Dit zijn echte speler die de game ook online spelen. Om de aantal dagen kun je met je team deelnemen aan een online toernooi. Hier speel je samen met een aantal van je teamleden tegen andere teams, om wellicht ooit, het beste team van de wereld te worden. Dit onderdeel van de game houdt het erg leuk vind ik. Games online lijken nog meer chaos met zich mee te brengen een nog uitdagender. De uitdaging is veel groter omdat deze games niet zomaar gewonnen worden.


Het laatste onderdeel van deze game om nog even door te nemen is “Uitrusting”. Hier kun je namelijk de verschillende karakters voor zien van een speciaal tenue wat ze tijdens de wedstrijden kunnen gebruiker. Hiermee kun je de specifieke eigenschappen van een karakter verbeteren. Je kunt Mario bijvoorbeeld nog sneller maken of een nog betere techniek geven en zo geldt dat dus voor elk karakter.

Kortom; Mario Strikers Battle League Football is een game waarin je helemaal los kunt gaan op het voetbalveld. We spelen deze game al wat langer en dat komt juist door het online gedeelte, ik raad je aan hier zeker me aan de slag te gaan, anders is enkel potje tegen elkaar spelen wellicht op den duur wat saai ;)


Mario Strikers kun je hier bij bol.com of in de Nintendo E-shop kopen.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: