Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Tweedehands cadeaus, doen of niet?

Alle handige tips voor het perfecte cadeau op een rij

Tweedehands cadeaus, doen of niet? Alle handige tips voor het perfecte cadeau op een rij

De feestdagen komen er weer aan en hoewel het natuurlijk vooral draait om gezellig samen te zijn, horen cadeaus er vaak ook bij. Ik krijg in deze periode vaak vragen over tweedehands cadeaus. Wat koop je wel en wat koop je niet? En waar vindt je dan dat perfecte cadeau? Vandaag gaan we je alles vertellen over tweedehands cadeaus en hoe je iets leuks vindt.


Heb je de reclame van marktplaats al voorbij zien komen? Zij hebben een onderzoek gedaan onder kinderen en hun ouders. (Overigens hebben zij deze blog niet gesponsord). In het onderzoek mochten kinderen naar een ruimte vol met speelgoed, allemaal tweedehands, alleen wisten de kinderen dit niet. Ze konden naar hartelust spelen en de ouders werden ondertussen geïnterviewd over tweedehands speelgoed. Er was een mooie uitkomst; De kinderen waren vooral leuk aan het spelen, helaas waren de ouders minder enthousiast... zijn kozen vaak niet voor tweedehands speelgoed om verschillende redenen;

- Vies

- Je wilt het beste voor je kind

- Lastig(er) te vinden


Terwijl de kinderen tweedehands prima vonden (en het niet eens opmerkten), vertelden de ouders dat ze over het algemeen liever niet tweedehands kochten. Zonde! En daarmee ook meteen de conclusie van de reclame; voor kinderen maakt het niets uit, dus kijk eens naar tweedehands! Veel ouders waren na de opnames van plan tweedehands cadeaus te kopen, omdat kinderen het net zo leuk vonden, het duurzaam is en goedkoper. (Voor de Sint en kerstman in deze tijd van hoge inflatie nog een mooi pluspunt.)


Tweedehands kan dus gewoon...


Kijk voor de cadeaus dit jaar dus eens iets verder, bijna alles is namelijk wel tweedehands verkrijgbaar. Door online te zoeken en op tijd te beginnen, kun je veel moois vinden.


Wij kochten bijvoorbeeld al veel Playmobil tweedehands, maar ook spellen voor de Switch en fietsen. Er is zoveel te vinden en het is speelgoed waar hier in huis echt mee gespeeld wordt.


Ook voor volwassenen is een cadeau tweedehands te vinden. Dustin is gek op kerst en wij hebben ieder jaar een kerstdorpje in de woonkamer staan (inmiddels is het al een aardig groot dorp aan het worden.) Aangezien hij binnenkort jarig is, besloot ik eens te zoeken naar goede kwaliteit (van het merk Lemax). Via marktplaats kwam ik erachter dat iemand 2 straten verderop hun verzameling weg deed, ik heb dus mooie huisjes gekocht die nog jaren meegaan.


Duurzaam bezig;


Door tweedehands te kopen, hoeft het product niet nog een keer gemaakt en vervoerd te worden. Je zorgt er dus voor dat er minder grondstoffen nodig zijn en je kunt zoveel tweedehands vinden, dat je het echt gewoon een keer moet proberen.


Dit jaar;


Wij kiezen ook dit jaar weer voor een mix van nieuw en tweedehands. Er komt een tweedehands spel voor de Switch en in de schoenen komen tweedehands Donald Ducks, die wisselen we weer af met een schoencadeau wat duurder is.


We kopen geen "zakvulling" of prulcadeautjes voor in de schoenen, omdat ze zo goedkoop zijn. We geven liever iets duurders, waar echt mee gespeeld wordt (of zoals in het geval van de Duckies; die dagelijks gelezen worden)


Onze kinderen krijgen dit jaar ook nieuwe cadeaus; denk aan rolschaatsen, een step en Pokemon kaarten, dus we wisselen mooi af.


Alle handige tips op een rij om het perfecte tweedehands cadeau te vinden;


- Kies een cadeau waarvan je weet dat iemand er echt blij van wordt. Weet dus wat je zoekt... via marktplaats en Vinted kun je zelfs een zoekopdracht vastzetten, dan krijg je meteen bericht als het artikel wordt aangeboden.


- Breng regelmatig een bezoekje aan de kringloop. Het aanbod is iedere keer anders. Soms vindt je er niks en de keer daarna heb je 4 leuke dingen.


- Koop (vooral online) bij verkopers die goede reviews hebben en die betrouwbaar overkomen, je wilt niet dat je cadeau niet aankomt. Kun je iets in de buurt vinden, haal het dan zelf op. (En probeer dingen uit, Switch spellen bijvoorbeeld.)


- Nog even over die Switch spellen, die kun je ook bij de "gewone" winkels tweedehands kopen. Bijvoorbeeld bij Gamemania, dan heb je ook gewoon garantie.


- Begin op tijd met je aankoop. Een middag voor pakjesavond of de kerstdagen is de kans op een mooi tweedehands cadeau erg klein.


- Weet wat je koopt en vraag om extra informatie als je het niet zeker weet. Anders heb je straks een Playmobil set die niet op het lijstje stond. Controleer dus even extra als je dat zeker wilt weten.


- Ruim ook nog even je eigen kasten op en maak iemand anders blij met een tweedehands cadeau.


- En "last but not least" Koop niet om het kopen. Koop geen tweedehands cadeau omdat het zo goedkoop is als je weet dat er niks mee gedaan wordt. Koop geen extra cadeautjes om de zak op te vullen... na 3 cadeaus willen kinderen toch het liefst gewoon spelen, bespreek met de volwassen om geen cadeaus te doen of samen iets leuks te doen ipv cadeaus en koop niks extra's omdat je budget nog niet op is.... Wij kopen het hele jaar door minder spullen en kopen inderdaad rond de feestdagen ook meer, maar het hoeft niet overdreven, zonde om na de feestdagen weer te verzuchten dat ze zoveel speelgoed hebben en je het nergens meer kwijt kunt ;)

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: