Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week;

Zon, Sint Maarten en Sinterklaas

Zo, de drukte is weer begonnen richting de feestdagen. Dat begint hier altijd met Sint Maarten en de intocht van Sinterklaas en eindigt ergens begin Januari na oud en nieuw. Het is altijd een drukke, maar ook hele leuke en gezellige tijd! We hadden weer een drukke week (achter de schermen hier in het enorm druk, daarover later een keer meer) en tussendoor was er werk, waren er afspraken en kochten we alvast wat cadeautjes... We genoten van de zon en waren met het mooie weer lekker in de tuin bezig. Kijk je mee?!

We beginnen de week op maandagochtend, waarbij de zon mooi opkomt en de lucht helemaal roze kleurt! De meiden vragen of ze een foto mogen maken en dat mag... prachtig!

Woensdag gingen we even naar het winkelcentrum, want de meiden hadden schoenen nodig. Er moest ook even een bezoekje gebracht worden bij de speelgoedwinkel, waar Dustin allemaal foto's moest maken voor Sinterklaas, haha! We hebben zelf inmiddels alle schoencadeautjes in huis, de rest nog niet, maar dat komt nog wel. Ik schreef afgelopen weekend al over tweedehands cadeaus, het artikel werd enorm veel gelezen! Wij hebben dit jaar minder tweedehands cadeaus, maar we hebben ook afgesproken om niet zoveel cadeaus te doen, dus een beetje afwisseling.

In de schoenenwinkel vond Sara deze mooie laarzen... ik vind het altijd prettig om voor kinderschoenen naar de winkel te gaan en even goed te passen. Sofie zag ook mooie laarzen, maar de ene maat was te klein en de ander te groot. De maat die zij nodig had, die was er helaas niet. We hebben die laarzen dus wel online besteld, wel handig, want de volgende dag waren ze al binnen.

Aangezien we toch op het winkelcentrum waren, liepen we nog even bij de Hema naar binnen. Ik spaar altijd punten, bij iedere aankoop en dat telt wel op, aangezien we vaak koffiebonen bij de Hema halen. Ik had dus genoeg punten voor een pakje stroopwafels, die kwamen goed van pas, want de rest was snel opgegaan aan de Stroopwafel fudge die ik laatst met Thijs maakte!

Ik weet niet hoe dat steeds met trends zit, maar het lijkt alsof de Loom bandjes weer terug komen! Ik zie ze opeens overal en ook de kinderen vinden ze erg leuk... we haalden deze bandjes even op bij opa en oma, die laatst een hele doos vol scoorden bij de kringloop.


Je kunt ze overigens uiteraard ook nieuw kopen, als je ze niet bij de kringloop kunt vinden. (Linkje is een affiliate linkje)

Vrijdag hadden we voor het eerst in tijden geen afspraken op Dustin zijn vrije dag. We gebruikten de dag om wat schoencadeautjes te halen. 'S avonds was het tijd voor Sint Maarten! Ik vulde samen met Sara alvast een bak met snoep.

Ik begon vroeg met koken, zodat de kinderen zelf ook konden lopen. Dat was nog best opschieten, want Sofie kwam vol verdriet thuis van school. Haar bril was kapot gegaan! Ik weet niet of jullie je herinneren dat haar bril laatst kapot was, die lag dus bij de opticien. Ze had nu haar reserve bril op en die was door een elleboog op de grond belandt en daar was een ander kindje weer op gaan staan... pff!


We belden snel de opticien, en gelukkig lag haar "goede" bril klaar, die is Dustin snel met haar gaan halen. Maar nu heeft ze helaas geen goede reserve bril. Laten maken zou ruim €270,- kosten (omdat er een glas ook flink beschadigd was) We horen nog van school of er iets mogelijk is qua verzekering, maar het was erg balen.


Ze kwamen net op tijd binnen voor het eten en daarna konden we gelukkig gaan lopen.

De meiden hadden een paddestoel lampion gemaakt op school en Thijs had een zelf gekochte lampion, haha! Ik denk dat het zomaar het laatste jaar voor hem is geweest (misschien volgend jaar nog?) Hij wordt er wel een beetje te oud voor vond hij zelf, maar hij wilde natuurlijk toch mee... :)

De buit was dit jaar ook echt enorm. In 1 straat was het heel druk en in de anderen helemaal niet. Daardoor kregen de kinderen bij veel huizen 2 of zelfs 3 snoepjes.... dat telde snel op. Ze telden thuis alle 3, 70 stuks! Weer genoeg snoep tot volgend jaar November ;)


Wij hadden overigens beiden een stukje meegelopen en daarna omstebeurt naar huis geweest. Bij ons was het erg druk, ik denk dat er wel 150 kindjes langskwamen, zo leuk!

Zaterdag ging Dustin werken en ging Thijs weer naar honkbal. Hij vindt het erg leuk, deze keer trainden ze in de hal. Ik kon tussendoor met de meiden nog even naar de markt en de bieb en daarna haalden we hem weer op. Daarna snel door naar huis voor de intocht van de Sint, want dat was nog best even spannend...


Gelukkig zijn onze kinderen wat ouder, de meiden maakten zich niet echt zorgen, maar waren toch opgelucht dat Sint met het vliegtuig kwam...

'S middags konden we nog lekker in de tuin aan de slag. Door het warmere weer moest het gras nog een keer gemaaid worden en meestal doet Dustin dat. Nu pakte ik het even op... het was even zoeken hoe alles werkte, maar uiteraard was het gelukt. 

Zondag waren de meiden vroeg wakker, dat is altijd een beetje standaard als de schoenen zijn gezet... dan zijn ze echt te benieuwd! Nou, prima... lekker naar beneden, cadeautje uitpakken en lekker spelen. Daarna gingen we rustig ontbijten, wandelden we naar opa en oma, genoten verder van de zon en de dag was zo voorbij!


De komende week vieren we Dustin zijn verjaardag. Hij is in het weekend jarig. Verder staan er toch weer wat afspraken op de planning en gaan we verder zien wat de week brengt. Hele fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: