Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Dit zijn diverse soorten douches

Dit zijn diverse soorten douches

Dit zijn diverse soorten douches

 

Ben je op zoek naar een nieuwe douche, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan snel verder en ontdek welke diverse soorten douches er zijn. Daarnaast lees je alles over douchekranen en douchekoppen.

 

 

Geniet van de warmte in een afgesloten douchecabine

 

Een douchecabine is een afgesloten cabine en brengt veel voordelen met zich mee. Zo blijft de warmte tijdens en na het douchen in de ruimte. Hierdoor blijf je zowel tijdens het douchen, als na het douchen warm. Daarnaast wordt de cabine vaak compleet met toebehoren geleverd. Hierdoor hoef je niet zelf op zoek naar losse onderdelen, en weet je zeker dat je niets mist tijdens de installatie. 

 

Douchecabines zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen. Wie een kleine badkamer heeft, kan het beste kiezen voor een halfronde of kwartronde cabine. Heb je een ruime badkamer? Kijk dan naar vormen zoals zeshoekig, vierkant of rechthoekig. 

 

 

Een ruimtelijk gevoel in een inloopdouche

 

De inloopdouche wint populariteit. En dat is ook niet gek. Het oogt namelijk ontzettend modern en geeft een ruimtelijk gevoel. Door de glazen douchewanden vormt de inloopdouche een mooi geheel met de rest van de badkamer. Dit effect wordt nog eens versterkt als je voor dezelfde vloertegel in de douche, als in de rest van de badkamer kiest.

 

Een inloopdouche oogt niet alleen modern. Het is ook nog eens heel praktisch. De douchewanden zijn eenvoudig schoon te maken en een inloopdouche is gelijkvloers. Dit is ideaal wanneer je slecht ter been bent of kleine kinderen hebt. 

 

 

Verschillende soorten douchekranen

 

Je kunt kiezen voor een thermostaatkraan of een mengkraan. Een thermostaatkraan is een kraan met ingebouwde thermostaat. Deze kraan regelt de menging van warm en koud water helemaal zelf. Hierdoor kun je de temperatuur aanpassen met slechts een draai aan de knop.

 

Een groot voordeel van de thermostaatkraan, is dat het temperatuurschommelingen voorkomt. Daarnaast is de douchekraan uitgerust met een beveiliging. Hierdoor is het voor kleine kinderen niet zomaar mogelijk de kraan gevaarlijk heet te draaien.

 

Wie kiest voor een mengkraan, moet zelf op zoek naar de juiste temperatuur. Dit doe je door aan een hendel te draaien of door een koud water en de warm water knop open te draaien. 

 

 

De ideale douchekop

 

Zonder douchekop, heb je natuurlijk weinig aan een douche. Kies een douchekop die past bij de stijl van je badkamer. Er zijn verschillende opties, wanneer het gaat om douchekoppen. Zo kun je kiezen voor een standaard douchekop, een waterbesparende douchekop of een regendouche.

 

Kies je voor een regendouche? Dan is het aan te raden om eerst te controleren of je ketel over voldoende waterdruk beschikt. Niet elke ketel beschikt namelijk over voldoende druk.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: