Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Tips voor de leukste babyshower!

De vorige keer schreef ik al over de leukste zwangerschapskleding... en vandaag weer iets leuks! Hoe organiseer je de leukste babyshower en hoe ging dat bij mij? 

Dus het leuke onderwerp van vandaag is BABYSHOWERS! Wat zijn de do’s waar elke babymomma happy van wordt en wat zijn nou echt de dont’s waarmee je er voor zorgt dat de babymomma in een draak, gevormd door hormonen, verandert?

Mijn babyshower was op dinsdag 29 oktober en dit wist ik al ver van te voren, aangezien ik al zelf deze datum gepland had. Heelveel vraagtekens komen nu waarschijnlijk boven je hoofd te staan terwijl je dit leest. Een van de vragen die je hebt zal waarschijnlijk zijn: waarom wist je de datum en hoezo heb je dit zelf gepland en niet laten plannen? 
Vaak wordt namelijk een babyshower als verrassing voor je gepland door familie of vriendinnen, het kan ook een mengeling van deze twee samen zijn, en niet door jou zelf. Maar in mijn geval is zoiets voor mij geheim plannen onmogelijk. Ik ben namelijk een highly sensitive person, snel overprikkeld, en dan ook nog eens een autist. Alles wat voor mij vaag is kan ik niet tegen en verrassingen vind ik ronduit: VRE-SE-LIJK! Een babyshower voor mij regelen, terwijl alles rondom zwanger zijn al zo vaag is en er zoveel op je af komt, is dan ook echt een persoonlijke don’t. 

Dus ja, ik wist de datum van mijn babyshower. Sterker nog: ik wist zelfs wie er kwamen, het thema, de locatie, de tijd en de dresscode. Een klassieke babymomma die zich laat verrassen ben ik dus niet. Maar in een periode van je leven waar alles zo stressvol, vaag en gespannen is, gaf dit mij juist ontspanning: weten waar ik aan toe ben. Zelfs van sommige cadeautjes wist ik al van wie ze waren en wat er in zat. Dit omdat mijn vriendin, misschien nog wel autistischer dan ik, mij van te voren foto’s had gestuurd van haar pakpapier en zelfs sommige cadeautjes heeft gekocht waar ik naast stond. Ja, dat gaat inderdaad wel heel ver…
Al met al, gepland of niet, mijn babyshower was geweldig. Speciaal voor de gelegenheid had ik een lekkere overdressed zeegroene galajurk met lovertjes en pailletjes aangeschaft, iets dat je een keer draagt en daarna jarenlang in je kast blijft hangen, maar waar je wel een gigantische mooie herinnering aan hebt. En hoewel ik normaal mijn zilveren hakken eronder zou dragen droeg ik lekker mijn Uggs eronder. Passend? Nee, totaal niet. Heerlijk en comfortabel? Ja, dat zeker. Het was op locatie bij mijn vriendin in Aalsmeer en voordat ik erheen ging heb ik samen met een andere vriendin lekker mijn nagels gedaan, echt een aanrader tijdens de zwangerschap trouwens, heerlijk jezelf verwennen, en vervolgens zijn wij daar naartoe gereden. 

Onderweg lekker langs de Burger King gestopt, want ja, zwangerschapscravings, en daar in mijn prinsessenjurk heerlijk genoten van een Chili burger met bijpassende Burger King kroon op mijn hoofd. Werd ik aangestaard? Ja. Boeide mij dat? Nee, het was MIJN dag! Aangekomen bij mijn babyshower stonden daar mijn zeven beste vriendinnen met hun cadeautjes, hing er een luierslinger, was er meer dan genoeg te eten, waren er allemaal leuke spelletjes , een babyshower prop lijst om mee op de foto te gaan, en de hele ruimte versierd met jungle en ruimte attributen van het thema.
Een mand vol cadeautjes staarde mij aan, wachtende om uitgepakt te worden en de chocoladefontein leek mij te roepen. Volgevreten heb ik mij zeker. In de zwangerschap ben je immers nooit echt vol, hoeveel Burger King je ook van te voren hebt gegeten. Van badthermometer tot Disney gouden boekjes, van voetenzakken tot wanten en een muts… Alles wat op mijn lijstje stond van wat ik nog nodig had was aan gedacht, en uiteraard nog extra hebbedingetjes. In de challenge of ik geblinddoekt een babyluier kon aantrekken faalde ik, maar wat wil je anders, was ook geen normaal formaat baby… En we raadden allemaal de datum van wanneer de baby geboren zou worden. Gek genoeg, los van elkaar, praktisch allemaal op dezelfde datum. 

Heel blij was ik dat mijn vriendin die nu in Engeland woont erbij was, maar daarvoor had ik natuurlijk ook specifiek die datum gekozen. Een geplande babyshower of niet, het was een memorabel moment om je eerste kleintje samen met je vriendinnen te vieren. 
En gratis eten, dat speciaal voor mij gemaakt is, sla ik natuurlijk nooit af. Zeker niet in combi met een chocoladefontein. Mijn babyshower was dus niet de babyshower zoals het “hoort”, maar daarom niet minder leuk of geslaagd!
Dusss, hier de do’s en dont’s qua een babyshower:

DO’s voor jou als babymomma:
• Zorg dat je een lijst hebt met wat je echt nog nodig hebt qua babyuitzet, maar ook met wat je absoluut niet meer nodig hebt. Dit om te voorkomen dat je duizend keer hetzelfde krijgt of dingen die je al hebt.
• Maak van te voren een gastenlijst aan met mensen die je er echt graag bij wilt hebben en of je het klein of groot wilt aanpakken.
• Geef aan wat je absoluut niet wilt in een babyshower. Bijvoorbeeld dat het pas in week 35 gepland wordt, dit houd je dan misschien niet meer vol.
• Denk erover na of je het alleen met familie wilt vieren of alleen met vriendinnen of dat je hier een combi in wilt maken.
• Geef het ook aan als je absoluut GEEN babyshower wilt!!
• Probeer de macht uit handen te geven en het niet te willen controleren. Mij is het niet gelukt, maar jou vast wel!

DO’s voor de organisator:
• Bedenk leuke spelletjes! 
• Bij PartyDeco kun je superleuke babyshower decoratiepakketten bestellen 
• Ben je creatief en heb je tijd over kun je natuurlijk ook je eigen thema en decoratie bedenken en maken!
 Stem het thema af op de babykamer, dan kan de babymomma bijvoorbeeld decoratie in haar babykamer ophangen! 
• Maak het niet te druk, zwangere vrouwen zijn toch wat sneller overprikkeld en moe. 
• OVERLEG! Heel belangrijk. Niet met de zwangere, maar met de mede uitgenodigde. Organiseer het niet alleen, maar laat iedereen meedenken. Het is veel leuker als iedereen een aandeel heeft en ook qua cadeautjes geven is het handig af te stemmen. 
• Bedenk een leuke locatie! 
• Huur een cateraar in, indien je een grotere portemonnee hebt, of maak lekker zelf de hapjes. 
• Bedenk een budget. 

DON’Ts
• Ga er niet vanuit dat je een babyshower krijgt. Mocht er nou niks gepland worden raak je alleen maar teleurgesteld omdat je dacht van wel.
* Bemoei je er niet mee, laat het gewoon over je heen komen en geniet!
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: