Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Kleding tijdens de zwangerschap!

Misschien wel één van de grootste dilemma's tijdens de zwangerschap: 
WAT.TREK.IK.IN.HEMELSNAAM.AAN!?

Waar het gemiddelde stereotype vrouw een kast vol met honderden stuks aan kleding heeft hangen, en niet kan beslissen wat ze aanmoet, is het nu daadwerkelijk zo dat je niks hebt om aan te trekken. 
Je maat 38 pas je niet meer. Dat komt niet omdat je een heel pak American cookies naar binnen hebt gewerkt, of stiekem toch wel, maar omdat je kleintje in je buik niet alleen je buik laat groeien, maar werkelijk alles. En met alles bedoel ik ook echt: ALLES. Je borsten knappen letterlijk uit je favoriete beha. En als je ongeluk hebt, zoals ik had, gebeurt dat ook nog eens in het openbaar. Behalve dat ze groeien, hadden ze dat in de puberteit maar gedaan, doen ze ontzettend pijn en zijn beugelbh's echt een no-go. 

Je buik, obviously, groeit ook, waardoor je favoriete croptopjes nu net babytopjes zijn en onder elk shirt, ik herhaal ELK shirt, je buik uitkomt. Shirts van je partner zijn verboden, want die wilt niet dat zijn favoriete Guns & Roses shirt ,waarvoor hij 30 euro heeft betaalt bij een concert, zo uit elkaar gerekt wordt dat hij er zelf in zou verzuipen als hij hem hem weer aan zou trekken. Als je geluk hebt groeit je buik het hardst in de winter en kun je lekker oversized truien dragen, maar zelfs dan ben je er nog niet, want elke dag een trui is toch ook niet leuk? Je had je zo erg voorgenomen die stylish fashion mom te zijn met van die influencer waardige foto's op je social media profiel, maar niks is minder waar. Jurken heb je al in geen maanden gedragen, bang dat je rits blijft haken en je hem nooit meer uitkrijgt, en joggingbroeken en truien zijn je nieuwe standaard garderobe geworden. Je loopt erbij als een slons. Met wallen van hier tot Tokio, door het gebrek aan slaap vanwege je groeiende buik, je haar in een staart, geen make-up, je vreet alles wat los en vastzit en je voelt je alleen maar lomp en vet. Je buik vindt je prachtig, maar je weet niet hoe je ermee om moet gaan. En het is niet alleen je buik, was het dat maar.
Want wat groeit er nou eigenlijk allemaal tijdens je zwangerschap?
• Je buik
• Je heupen
• Je dijen
• Je billen
• Je borsten
• Je wangen worden boller
• Puistjes
• Overal groeit haar en je komt er maar niet bij
• Je nagels (vingers prima, maar je teennagels kun je nu echt niet zelf knippen)
• Je enkels
• Je voeten in breedte
• Je vingers zwellen op
• Je schouders breder 

Geloof mij, al eet je alleen fruit tijdens de zwangerschap, je komt aan als een malle zonder ook maar een zak chips aangeraakt te hebben. It's like puberty all over again! Dus wat is nou de oplossing voor nieuwe kleding voor je veranderende lichaam? Shoppen! Eindelijk heb je een excuus om te shoppen! Grijp hem! Maar... waar? Veel zwangerschapskleding is belachelijk duur, terwijl je er misschien maar een paar maanden mee doet, en sommige winkels verkopen ook hele oubollige kleren terwijl je je jong, stralend en sexy wilt voelen.

Heb je eindelijk een leuk jurkje gevonden, weet je niet welke maat je moet kiezen. Vaak staat er op sites bij zwangerschapskleding: neem de maat die je voor de zwangerschap ook had, want het rekt mee. Nou geloof mij, zwangerschapskleding of niet, ik pas echt niet meer in een maat M. Hoe kies ik de juiste maat? Straks betaal ik 50 euro voor een jurkje en past deze na een week al niet meer. Weg geld! Vandaar hieronder 5 leuke shops over waar je nou echt leuke zwangerschapskeding kan kopen, rekening houdend met jouw budget en, als je geluk hebt, met achteraf betalen en online shoppen. Want laten we eerlijk zijn, het liefst shop je gewoon thuis vanachter je laptop of telefoon, want waggelen door de stad heb je ook geen zin meer in. O, en dan nog iets, vaak is kijken onder plussize ook een leuk alternatief voor toch modieuze passende kleding. 

Mijn zwangerschapskleding top 5:
1. Zalando
2. Boohoo
3. Asos
4. AboutYou
5. Nelly (kijk bij PlusSize)

Veel shopplezier, verwen jezelf!

Liefs, Megan  
Share by: