Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Shoppen, kerstdiner, springen maar en kerst!

Het is tweede kerstdag! Hopelijk hebben jullie een mooie eerste kerstdag gehad en ga je vandaag verder met de gezelligheid... Ook al is het kerst, het is ook gewoon tijd voor een nieuw weekoverzicht. Er gebeurde weer veel... ik ging shoppen met Thijs, de kinderen hadden kerstdiner op school en nog een studiedag vlak voor de kerstvakantie. Daarna begon de vakantie en neem ik jullie mee met onze eerste kerstdag, kijk je mee?!

We beginnen de week op woensdag, toen kreeg ik Thijs eindelijk mee om kleding te gaan shoppen. Hij klaagt al langer over het feit dat zijn shirts allemaal te klein worden (en ik ze dus weg doe) en hij daarom alleen nog truien heeft om aan te doen... en die vindt hij erg warm ;) Maar shoppen... daar had hij ook niet echt zin in. Woensdag nam ik hem gezellig even mee en konden we een aantal nieuwe dingen halen, kan hij toch maar weer even vooruit.

Daarna gingen we samen aan de slag voor het kerstdiner. De kinderen hadden woensdagavond het kerstdiner op school en Thijs wilde graag mini pannenkoeken... ze werden niet echt rond, maar hij vond het heerlijk om ze voornamelijk zelf te maken. De meiden wilden mini tompoucen, dus die konden zo uit de diepvriesdoosjes op een mooi bord... dat was nog makkelijker ;)

Na het bakken, was het tijd om de mooie outfits aan te doen en de meiden wilden graag lichtjes in hun haren... Ik wist niet zeker of het zou lukken, maar het zag er prachtig uit.

Toen we de kinderen naar school hadden gebracht, hadden Dus en ik samen opeens wat tijd over, haha! Te kort om uit eten te gaan, maar prima om even een bezoekje aan de snackbar te brengen... we halen bij deze snackbar af en toe friet en ze maken alles zelf, het is zo lekker! Deze keer kozen we ervoor om daar te eten en hadden we loaded fries. Dat ziet er niet lekker uit, maar was het wel ;) Ik had met stoofvlees, augurk en uitjes en Dustin met gehaktballetjes en pindasaus.

Donderdag mochten de kinderen wat later naar school. Meestal brengt Dus ze weg, maar hij moest gewoon naar zijn werk en de kinderen waren laat wakker, dus ik bracht ze weg. Daarna ben ik nog even gaan werken en 's middags besloot ik om lekker vrij te nemen en nog even te genieten van de rust voordat de vakantie zou beginnen.... dus lekker in bed met een serie, de kat erbij en zo vermaakte ik mij prima.

Vrijdag begon de vakantie dus al, omdat de kinderen studiedag hadden. Ik hou van studiedagen! Dan is het overal vaak lekker rustig, haha! We besloten om naar een trampoline hal te gaan en ze hadden de hal in het eerste half uur helemaal voor zichzelf, ideaal! Daarna waren er andere kinderen bij, deden ze met zijn allen verstoppertje en werd er gesprongen en gesprongen.... het vloog voorbij.

Wij vermaakten ons ondertussen prima met warme chocolademelk! Na het springfestijn gingen we nog even naar opa en oma en moesten we nog even naar het winkelcentrum... waar het inmiddels keihard regende, dus ook lekker rustig was... haha!

Zaterdag was een rustige dag. Dustin moest nog een dagje werken, Thijs sprak met vrienden af en ondertussen brachten we nog wat kerstkaarten rond in de buurt. 'S avonds maakten we allemaal hapjes en daar genoten we van op kerstavond.

We keken voor de eerste keer samen met de kinderen Home Alone, de ultieme kerstfilm natuurlijk! De meiden kunnen de ondertiteling nu ook goed volgen, dus we konden hem eens met zijn allen zien. En ze vonden de film natuurlijk heel erg leuk, we hebben heerlijk gelachen.

Op eerste kerstdag sliepen we allemaal lekker uit. De kinderen waren later naar bed gegaan, dus zij sliepen ook wat langer... We aten een lekker ontbijtje, gingen uitgebreid in bad en wilden toen lekker naar buiten... maar helaas begon het te regenen. We besloten om even te wachten tot de regen wat minder was en toen maakten we alsnog een lekkere wandeling.... wel nog in de regen, maar het was fijn om even een frisse neus te halen!

Aan het eind van de middag hadden we het huis vol visite! Er lagen cadeautjes onder de boom en Sofie deed alvast wat lekkers op de etagere (om er vervolgens een mooie foto van te maken) ;)

Met het eten maakte iedereen een gang... er waren vleeswaren, hapjes, snoepgroenten, kip, rollade, aardappels, rode kool, gegrilde groenten, appelmoes en een lekker toetje met Panettone (Italiaanse cake) dus het was echt geslaagd!


Nu ik dit typ, is het nog net eerste kerstdag en sluiten we de week af met alvast een heerlijke kerstdag. Nog 1 dag te gaan, maar die zien jullie volgende week ;) Hele fijne week allemaal!

Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: