Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

3 keer zo vindt je de leukste baan!

Nu we in een crisis zitten, is 1 op de 3 Nederlanders niet zeker van zijn of haar baan. Dat is ontzettend lastig en verdrietig, het biedt gelukkig ook kansen om goed na te denken over wat je echt wilt en waar je zelf echt gelukkig van wordt. 

Ik ben zelf vaker van baan gewisseld, ik ben begonnen met een bijbaantje bij de Hema, iedere zaterdag met veel vriendinnen van mij die daar ook werkten gingen we aan de slag en we hadden pret voor 10. Na mijn studie heb ik in het toerisme gewerkt, om daarna met een omweg de catering bij een grote bank op de zuidas te verzorgen en ik heb zelfs verkeersborden verkocht en geplaatst! Uiteindelijk werk ik nu al 10 jaar als ondernemer en dat is voor mij de leukste en uitdagendste baan. Maar hoe vindt je nou de leukste baan voor jou? Ik heb vandaag 3 handige tips voor je!

1. Wat vindt je leuk?!

We kiezen vaak een opleiding of studie terwijl we nog hartstikke jong zijn. Het is helemaal niet zo gek dat je daar uiteindelijk weinig mee doet en iets heel anders wilt. We laten ons vaak tegenhouden door verschillende redenen, maar als je iets heel anders wilt doen, dan kun je daar prima weer voor naar school (wellicht in deeltijd) of misschien kun je in de praktijk leren. Wil je bijvoorbeeld pedicure worden? Of liever de administratie doen? Schrijf voor jezelf op wat je allemaal leuk vindt, dan heb je al een heel goed beeld.

2. Praat met je partner!

Het is natuurlijk heel belangrijk als je gesteund wordt in je keuze om iets anders te gaan doen, praat daarom met je partner, bijvoorbeeld over hoe je het wilt bereiken en welke steun je daarin van je partner nodig hebt. Hoe meer je je ideeën deelt met elkaar, hoe meer je je gesteund zal voelen in je keuze. Vrienden van ons hebben elkaar zelfs op weg geholpen. Hij zocht naar een tandarts vacature omdat hij net klaar was met zijn studie en zij werkte in de administratie van een klein bedrijf, maar besloot zich ook eens te verdiepen in het tandarts vak. Na veel gesprekken vertelde ze dat ze op zoek ging naar een tandartsassistente vacature en nu werken ze beiden in de tandartsbranche! (Overigens wel bij andere praktijken, haha!)

3. Maak een plan!

We leven in een gekke tijd en het kan zijn dat je je doel daardoor minder snel bereikt, maar als je iets anders wilt, dan is het nu het moment om dat te gaan doen. Maak een plan… waar begin je mee? Wil je een studie of opleiding volgen en wat heb je daarvoor nodig? Kun je ergens meekijken of een paar uur werken naast je huidige baan? Allemaal stappen die er uiteindelijk voor zorgen dat het lukt! Ga er in ieder geval mee aan de slag, dat is de eerste stap!
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: