Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Mijn 5 Netflix favorieten van dit moment (Mei 2021)

Mijn 5 Netflix favorieten, Mei 2021
Een avondje series kijken, daar ben ik altijd wel voor. Nu we het afgelopen jaar nauwelijks uit eten gingen en konden afspreken, deden we dat nog veel vaker. We hebben inmiddels een abonnement op Netflix, Videoland en Amazon prime. (Allemaal gedeeld met anderen... je bent van het besparen of niet he?!) En ik heb iedere keer weer nieuwe favorieten. Vandaag vertel ik je over mijn 5 Netflix favorieten voor dit moment en ik geef je graag wat tips over series die ik al heb gezien. 

Ik hou zelf van de typische vrouwenseries (ik vind het altijd een aparte benaming, maar dan weet je meteen waar ik het over heb) Maar ik kijk ook graag documentaires, films en ik hou van realityshows! 

1. Real housewives...

Er zijn inmiddels veel verschillende series van "The real housewives" De Beverly Hills versie is de meest bekende, maar op Netflix vindt je ook die van New York en Atlanta. Ik vind het heerlijke series, die makkelijk wegkijken. 

Vorig jaar kwamen de eerste twee seizoenen van alle versies online en toen vond ik het zo jammer dat ik niks verder kon kijken, dus nam ik een abonnement op HAYU. Deze streamingdienst heeft bijna alle realityseries die je je kunt bedenken. Maar eerlijk is eerlijk... na mijn proefmaand heb ik het abonnement nog 1 maand gehouden, ik was op een gegeven moment wel klaar met alle drama en gedoe. Dus nu kijk ik weer af en toe op Netflix. Van The real housewives of New York staan er net 2 nieuwe seizoenen op, dus daar kijk ik nu naar. 

2. Crazy ex girlfriend 

Deze serie kijk ik sinds kort en ik was meteen "verslaafd". Ik zocht naar een nieuwe serie en deze had 4 seizoenen, dat is vaak een goed teken! Toen ik begon te kijken en er opeens een liedje tussendoor gezongen werd, kreeg ik een beetje "Mamma Mia, alles is een musical" vibe en dat is niet iets waar ik erg van hou, maar het is zo grappig gedaan, dat ik daar graag doorheen kijk. 

De serie gaat over Rebecca, die in New York woont en totaal ongelukkig is. Op een dag komt ze een ex vriend tegen en hij ziet er zo gelukkig uit. Ze besluit te verhuizen naar West Covina, waar hij woont en probeert hem terug te winnen. Hij heeft een andere vriendin, ze begint bij een andere baas en alles valt niet mee, maar het is een leuke en makkelijk wegkijkende serie. 

Het eerste seizoen heb ik inmiddels helemaal uitgekeken en ik lag regelmatig met de slappe lach op de bank, dus wat mij betreft echt een aanrader! 

3. New Amsterdam 

Als je, net zoals ik, bijna alle seizoenen van Grey's Anatomy hebt bekeken, dan is deze serie ook wat voor jou. Ik begon hem te kijken via Videoland, maar stapte over op Netflix, omdat daar een extra seizoen op stond. De serie speelt zich af in het ziekenhuis "New Amsterdam". Waar de nieuwe medische directeur aan de slag gaat. Als je het vergelijkt met Grey's anatomy is het serieuzer en hebben de hoofdrolspelers allemaal hun eigen problemen en belevingen. 

Ik vond vooral de overgang van het eerste naar het tweede seizoen heel mooi gedaan, maar ik zal daar niets over verklappen. Hou je van medische series? Dan kun je deze eigenlijk niet missen. 
New Amsterdam Netflix serie

4. Fast & Furious 8


Je zou het misschien niet denken, maar ik ben gek op snelle, mooie auto's. Ik heb alle films van Fast & Furious gezien en Dustin en ik zijn zelfs in 2019 naar de premiere geweest in Amsterdam, dat was zo gaaf!


Eerder stonden er meer films op Netflix, maar nu is dit nog de enige die ik kon vinden. Het is altijd weer leuk om een film uit deze reeks op te zetten, ik kan ze allemaal wel 100 keer zien, dus deze mag echt niet ontbreken in mijn favorieten.


5. Seaspiracy


Naast series en films, kijk ik ook regelmatig documentaires. En Seaspiracy vond ik een indrukwekkende docu. Ik maak mij vaker zorgen over hoe wij met zijn allen leven... het afval, het consumeren, al het plastic, de droogte, de natuurrampen die ons misschien nog te wachten staan (??) Ik zou niet zeggen dat het mijn leven beheerst, maar ik denk er wel regelmatig over na. Daarom consuminderen wij ook en zijn we bezig met minimaliseren. We doen het niet 100% perfect, maar als iedereen iets doet...


Sinds wij kinderen hebben, vinden we dit nog belangrijker. Ik hoop toch heel erg dat we de aarde ook voor hen leefbaar kunnen houden in de toekomst. Dit soort documentaires schetsen wel altijd een vreselijk negatief beeld, maar ik vind het zelf ook goed om mensen hierover te informeren. Misschien helpt het om mensen meer bewust te maken, wie weet. Dat is alleen maar goed. Ik vond het een mooie en indrukwekkende documentaire.

Andere aanraders;


Deze 5 zijn mijn favorieten op dit moment, maar we hebben al lang Netflix en ik bekeek al veel, daarom wil ik toch nog wat andere leuke aanraders aan jullie doorgeven...


- The crown (deze spreekt voor zich, het laatste seizoen vond ik zelf het beste seizoen tot nu toe)

- Las chicas del cable (een Spaanse serie, het laatste seizoen vond ik juist het minste seizoen, maar het is een mooie serie waarin je meegesleept wordt)

- Selling sunset (reality! Over makelaars die de duurste woningen van Los Angeles verkopen. En mooi nieuws; seizoen 4 en 5 zijn in de maak)

- Good girls, deze serie heb ik met plezier gekeken. Over 3 huisvrouwen die wat extra geld willen verdienen en een supermarkt overvallen. Maar daardoor komen ze terecht in een spinnenweb vol criminelen.

- Bridgerton (Deze serie was heel populair en terecht wat mij betreft) Mooie kostuums, veel drama en seizoen 2 komt eraan, dus er is straks nog meer te zien.

- Emily in Paris (over een meisje die naar Parijs verhuisd. Ik heb genoten van alle beelden van croissants, chocoladebroodjes en meer eten, dat is toch geweldig!) Maar het verhaal zelf is ook leuk, haha!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: