Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Speelgoedtips voor een baby en een peuter! 

De jongens van gastblogger Saskia zijn bijna jarig, altijd weer lastig om verlanglijstjes te maken en cadeautjes te verzinnen! Vandaag deelt ze hun favoriete top 3, ideaal als jouw kleine bijna jarig is! 

Met een peuter van bijna 3 jaar oud (over vier weken jarig, hieperdepiep!) en een baby van bijna 1 jaar oud (over 2.5e week bereikt hij die mijlpaal, hoera!) durf ik mijzelf inmiddels een ervaringsdeskundige te noemen in de wereld van het baby- en peuterspeelgoed. Mijn top 3 wil ik dan ook graag met jullie delen!


Een investering. Zo voelt de aankoop van deze fiets. Hap uit je budget, jarenlang pret. De Whisbonebik is wat mij betreft dé leukste meegroeiloopfiets. De fiets kan vanaf een leeftijd van 1 jaar gebruikt worden als driewieler. Vanaf de leeftijd van 2 à 3 jaar kan de fiets worden omgebouwd tot een stoere loopfiets door de twee achterwielen te vervangen voor één wiel. Op een leeftijd van 4 jaar kan vervolgens het frame omgedraaid worden om de fiets te verhogen en is de fiets geschikt tot een jaar of 6. Deze fiets heeft een stoer uiterlijk en trekt iedere keer enorm veel bekijks. Julian heeft vanaf 1.5 jaar tot aan vorige week op de driewieler gereden. Enkele weken terug is de fiets omgebouwd tot een tweewieler, zonder moeite rijdt hij ook daar weer op weg.
Een goede 2e: Vtech Baby Walker

De Porsche onder de loopwagens. Met deze loopwagen zet je baby de eerste stapjes in de wereld. Voor op de loopwagen bevindt zich een paneel met verschillende activiteiten en liedjes, waardoor je baby onder luid geloei van een koe door de kamer heen beweegt. Het paneel is afneembaar en kan ook los gebruikt worden om mee te spelen. Waarom ik deze loopwagen de Porsche onder de loopwagens noem? Hij heeft twee verschillende standen waardoor de snelheid van lopen aangepast kan worden aan het niveau van lopen van je kindje. Dit maakt dat je kindje iets meer weerstand heeft van de wagen in het begin en dat de wagen later op volle snelheid gebruikt kan worden. 
Inmiddels is deze loopwagen aan zijn tweede leven begonnen en rent baby nummer twee op blote voetjes door de kamer achter de kar. Op de voet gevolgd door peuter die blijkbaar van mening is dat deze loopwagen ook voor peuters is, met name als je hard rennend door de kamer heen wil rennen.

Op de derde plaats: Little Tikes Activity Garden

Een compleet speelhuisje voor de allerkleinste kinderen, voor kinderen van 6 tot 36 maanden. Het huisje heeft allerlei uitdagende activiteiten die zorgen voor urenlang speelplezier. Het is op verschillende manieren neer te zetten waardoor er ook op verschillende manieren mee gespeeld kan worden. Het huisje stimuleert zowel de grove als de fijne motoriek door bijvoorbeeld een kleine glijbaan, een vormensorteerder, een deur met piano, ramen die open en dicht kunnen, een spiegel en een ballenbaan. Baby en peuter hebben elkaar helemaal gevonden in dit speelhuis; waar de jongste er hard door heen kruipt en gaat staan, gaat de oudste netjes door de deur heen, doet de ramen open en gaat ijsjes verkopen vanuit zijn huis.

Met twee verjaardagen op komst zijn de cadeaus alweer ingeslagen en vermoed ik dat het cadeau dat Lucas gaat krijgen wel eens deze top drie binnen kan sluipen. Natuurlijk verklap ik nog niet wat hij gaat krijgen, maar ik ga er in een volgende blog zeker op terug komen! Hebben jullie nog leuke speeltips die jullie willen delen? Laat ze ons weten op Instagram! 
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Op zoek naar goede pannen? Lees hier de tips!
door Doortje 08 apr., 2024
Op zoek naar goede pannen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Recept; Aardbeien jam twisters
door Doortje 06 apr., 2024
We maken vandaag lekkere makkelijke aardbeien jam twisters!
5 x besparen in April
door Doortje 04 apr., 2024
April is begonnen, we delen vandaag weer 5 handige bespaartips
Show More
Share by: