Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Spa avondje thuis met de kinderen, zo doe je dat!

Spa avondje thuis met de kinderen, zo doe je dat!
Een tijdje terug was Dustin samen met Thijs een nachtje weg. Ik was samen met de meiden thuis en wij besloten om thuis een lekker Spa avondje te houden… zoals een echte wellness. En het was zo ontzettend leuk! Ik vertel je vandaag graag hoe je van zo’n Spa avondje, middagje of dag een groot succes kunt maken…. 

Waarom een Spa dag? 

Een Spa dag is altijd ontspannen. Ik (probeer!) regelmatig zelf naar de schoonheidsspecialiste te gaan, met nadruk op “probeer” want het komt er inderdaad vaak toch niet zo snel van. Thuis gaat het altijd makkelijker, ik zorg regelmatig voor ontspanning voor mijzelf. Zo slaap ik ’s avonds beter, zit ik lekkerder in mijn vel en voel ik mij relaxter in drukke tijden. De kinderen vinden het ook heerlijk om lekker te ontspannen. Met school, sport, afspreken met vriendjes en vriendinnetjes hebben zij het af en toe ook gewoon druk, een beetje ontspanning kan dan geen kwaad. Bij ons was de avond zo’n groot succes dat we hebben afgesproken om dit regelmatig te doen, heerlijk! Deze dingen mag je zeker niet vergeten;

- Maskertjes 

Tegenwoordig heb je de leukste maskertjes, ook voor kinderen. De meiden zochten een maskertje uit van Barbie, maar je hebt ze ook van anderen. Met heerlijke geuren en mooie kleuren. Snijd een komkommer in plakjes en doe het maskertje voorzichtig op. Het blijven liggen is voor de kinderen nog weleens een uitdaging, maar ook voor eventjes is het natuurlijk genieten! 

- Nagellak 

Wij hebben inmiddels een aardige verzameling nagellak, ik durf bijna te zeggen dat de meiden zelfs meer nagellak potjes in de kast hebben staan dan dat ik heb staan. Ze lakken ook regelmatig mijn nagels… met roze en glitters, met blauw, met paars… helemaal prima. Zorg dus voor een uitgebreide collectie nagellak, misschien zelf nagelstickertjes en versieren maar…. 

- Thee 

Een lekker warm kopje thee zorgt meteen voor ontspanning. Ik heb altijd een heel arsenaal aan smaakjes in de kast staan… momenteel favoriet; groene thee met tropische smaakjes en natuurlijk herfststorm. 
De kinderen drinken sowieso regelmatig thee. Dus zorg voor een theepot vol (past natuurlijk op met de warmte!) en laat ze allemaal een lekker smaakje uitzoeken. Zet er een schaaltje bij met koekjes, kruidnootjes of chocolaatjes en de dag kan niet meer stuk. 

 - Massage 


Van een massage raak je natuurlijk helemaal ontspannen, ik krijg regelmatig een massage van Dustin en val dat negen van de tien keer in slaap (oeps!). Zorg dus voor massage olie, kinderen hebben echt niet de aandacht voor een hele massage, maar massage olie op de schouders en lekker “kneden” vinden ze altijd hilarisch. 


- Voetenbadje 


Een voetenbadje is zo gemaakt. Een teiltje warm water en een lekker olie toevoegen, dan ben je al klaar. Laat de voeten lekker in het warme water rond dobberen en smeer ze daarna in met een lekkere crème. Ik knip meteen de nagels van de kinderen, dat is ook weleens nodig en alles is weer lekker zacht. 


- Muziek 


Zorg ervoor dat de omgeving ook ontspannen is… zacht licht, lekkere warme handdoeken (even in de magnetron opwarmen) en rustige muziek. Er zijn talloze nummers te vinden om te ontspannen, zoek bijvoorbeeld eens op meditatie muziek… 


Zo kun je thuis heel gemakkelijk een Spa dag of avond houden. Lekker met maskertjes, voetenbadjes en nagellak klungelen (laat ze het vooral veel zelf doen, dat vinden ze fantastisch) en daarna moe maar voldaan naar bed… 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: