Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Wat te doen bij waterpokken?

Wat te doen bij waterpokken?
De waterpokken, gelukkig is het hier in huis alweer een tijdje geleden… maar een vriendin had het er laatst over (haar dochtertje had ze toen net gehad) en toen dacht ik nog even terug aan de waterpokken periode hier in huis… Het was geen feestje moet ik eerlijk bekennen. Thijs had ze al eerder gehad (maar heel weinig) dus toen de meiden het opliepen bij het kinderdagverblijf en binnen een paar dagen helemaal onder zaten, kreeg Thijs het ook nog een keer. Als klap op de vuurpijl kreeg Dustin ze ook! Wij hoorden dat hij ze als kind wel heeft gehad, maar wellicht ook vrij licht… hij was verder niet ziek, dus ging wel naar zijn werk… maar verstopte zich vooral in zijn kantoor, haha! Want inderdaad; Hij had ze ook in zijn gezicht.

Waterpokken worden vaak gezien als iets onschuldigs en voor de meeste kinderen zijn ze dat gelukkig ook. Bijna alle kinderen krijgen een keer de waterpokken en de meeste kinderen houden daar niets aan over. Let wel heel goed op met krabben, want dit had littekens veroorzaken. Je kunt dit helaas niet altijd voorkomen, 1 van de meiden heeft een klein litteken op haar voorhoofd en op het kinderdagverblijf zat een kindje bij hun in de groep die heel veel littekens op zijn gezicht had na een hele heftige waterpokken infectie. 

Het is dus zaak om die dagen zo goed mogelijk door te komen, met zo min mogelijk gekrab. En dat is zeker niet altijd makkelijk, ik deel graag de tips die hier in huis wel hielpen;

1. Havermout

De beste tip deel ik graag als eerste. Onze kinderen vonden het heerlijk om in een badje met havermout te zitten. Hiervoor deed ik wat havermoutvlokken in een washand, knoopte die dicht met een elastiekje en liet het washandje in bad weken. Het bad krijgt dan een witte melkachtige kleur. De havermout zorgt ervoor dat de jeuk veel en veel minder wordt. De kinderen gingen die dagen soms wel 3 x per dag in bad en hoe klein ze nog waren, ze vonden het heerlijk om het washandje te pakken en uit te knijpen boven hun hoofd… eindelijk verlichting! 

2. Afleiding 

Jeuk is verschrikkelijk, maar een beetje afleiding kan helpen. Denk aan spelletjes spelen of tv kijken. In die dagen hebben we wel 100 keer Bumba gekeken, ik werd er (maar een klein beetje) gek van, maar zij niet en daar ging het toen om. Denk ook aan;
- Lekker even naar buiten… in de tuin, in de zon, even frisse lucht en lekker spelen
- Boekjes lezen of luisterboeken luisteren 
- Samen bakken
- Kleuren
- Knutselen 

Als er maar even afleiding is

3. Zinkzalf 

Het is altijd handig om zinkzalf in huis te hebben. De potjes met sudocrem hebben wij tegenwoordig nog steeds in huis staan. Nu niet meer om te gebruiken bij de luiers verschonen, maar bij rode plekjes op de huid of bij jeuk. Zinkzalf zorgt ervoor dat de blaasjes bij waterpokken sneller indrogen, dan is de jeuk dus sneller weg. 

4. Niet krabben

Het is dus heel belangrijk om niet te krabben, maar hoe vertel je dat aan zo’n kleintje die barst van de jeuk? Zorg er dus voor dat de nageltjes kort zijn, je lange kleding aan doet… waardoor er weinig huid is om zo te krabben. En ’s avonds kun je denken aan krabhandschoentjes (die kleine baby’s weleens aan hebben) Je kunt hiervoor ook washandjes gebruiken. Ze blijven misschien niet de hele nacht aan, maar als het een beetje helpt, dan is het al fijn. 

5. Koud water 

Na een lekker havermoutbadje is het prettig om met koud water te wassen, warm water zorgt namelijk voor meer jeuk. Bij veel blaasjes in de mond is het drinken van koud water ook prettig. Of geef je kind een lekker waterijsje, dat kan ook heel goed helpen. 

Dit zijn de tips die ons het beste hebben geholpen. Verder is het helaas gewoon uitzitten. De meeste kinderen krijgen de waterpokken een keer en hoe vervelend het ook is, vaak gebeurt het 1 keer en dan ben je er vanaf. Als volwassene kun je het virus ook krijgen als je het dus nog niet eerder of heel licht hebt gehad en dat is meestal nog vervelender… Dus maak de dagen zo prettig mogelijk, doe alles om de jeuk te verzachten en wees daarna blij dat je kind het heeft gehad…
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: